Sockerrush...?

I helgen hade jag syrran med systerdotter på besök.

Jag hade ju lovar lilltjejen en heldag på Grönan i födelsedagspresent och nu var det då alltså dags att verkställa presenten.
Det började inget vidare på vistelsen. Syster med barn började med att missa anslutningståget i Eskilstuna på vägen upp, vilket gav 1 timmes försening.
Sen skulle de ta tunnelbanan ut till mig, då visade sig att det var tekniskt fel så tunnelbanan stannade inte på min hållplats, utan syster med barn fick kliva av 2 stationer innan och sen ta en knökafull buss för att sen landa nästan 2 timmar sent. Emma (systerdottern på 8 år) var helt upp i varv och skuttade som en juttaperkaboll hela vägen hem till mig. Sen fixade syster och jag lite kvällsmat men det orkade inte Emma med för så fort hon satt sig i soffan här hemma så gick luften ur henne... ;)
Dagen därpå dvs lördag var det dags för Grönan. Kl 8 på morgonen fick vi börja förklara att Grönan öppnar inte förrän kl 12 så vi ska INTE åka redan nu... Efter extremt mycket tjat och gnäll är det inte dags att åka nu? vad är klockan? ska vi åka nu? är det dags nu? määään ska vi inte åka nu???? kom vi äntligen iväg. Vi åkte till slussen och gick sen till djurgårdsfärjan för att åka båå eeh hmm nähä, det var tydligen strejk så vi tog bussen istället ut till djurgården.
Sen började det....
Vad ska vi åka?
Kan vi åka den röda?
Jenny jenny kan vi inte åka den röda?
Mamma kom nu vi ska åka den där...
Jag vill åka den..
jag vill åka den...
Jag SKA åka den...

bla bla bla bla
Till och med mitt under maten får ungen för sig att hon ska iväg och åka en karusell.. Hallåååååå???!?? Vem gav min systerdotter speed?? Får jag tag på personen i fråga ska jag kicka arsle big time..
ja och för ni som undrar, hon fick spunnet socker men bara en och först på sluttampen..

Enda som fick tyst på barnet och fick henne att sakta ned något var att jag tog med henne upp i Jetline hehehe
Hon tjatade och tjatade om att få åka och var sen totalt uppspelt hela vägen in samt hela vägen uppför första backen.. Men sen... ok man ska kanske inte vara skadeglad över att man får tyst på sin 8åriga systerdotter, men inget resonemang fungerade när vare sig syster eller jag försökte förklara att jo hon var tillräckligt lång men för den sakens skulle betyder det inte att hon är tillräckligt stor att åka vissa saker...

och som den snälla moster jag är, så köpte jag självfallet bildbeviset på att hon inte var stor nog för att åka Jetline..
den ska jag ha när helst Emma får för sig i framtiden att hon inte ska lyssna på moster.. =)

RSS 2.0