Oh yeah..

Då var man klar som certifierad radiooperatör på LKC!!! 
*här infogas dans*


Fast först imorgon ska vi få intyg och de tjusiga märkena att sy på tröjan som visar på att man fattar hur en radio fungerar.
Dagens tester gick som en dans, jag hade inga besvär alls eller nja en gång fick jag lite strul men det var inte mitt fel, satt och pratade med en patrull på en viss bas och lokalkanal och så *tjoff* så var jag bortkopplad.

grrrr

Någon annan hade då "snott" min kanal av misstag då de glömde att kolla så inte basen redan var upptagen.. Men men jag "snodde" tillbaka den direkt och fortsatte min diskussion, mig veterligen så fattade inte de som agerade patruller vad som hade hänt ens.. =)
Fick direkt efter radiotestet reda på att vi var klara och godkända, det kändes himla skönt även om jag inte haft några funderingar på att det inte skulle gå bra.
Idag var det även en fotograf som tryckte upp kameran i ansiktet på mig medans jag satt och "jobbade" ska tydligen bli något i tidningen Sambandet nästa månad, hoppas vid gud att de inte tar några av korten på mig.. Jag försökte att totalignorera fotografen men det var inte det lättaste med en stor kameralins nästan inkörd i näsan..


Nu ikväll har vi varit ute och ätit med hela gruppen på Helenes krog på Hantverkargatan. Mycket trevligt och jädrar i min lilla låda vad mat man fick.. Förrätten skulle nästan ha räckt. Käkade gambas (stora räkor i het sås med bröd) mmmm så gottigt, sen blev det Pasta Biff med gorgonzola och det var så himla gott. Det är nu 2h sen jag slutade äta men är så mätt att jag mår illa och då lämnade jag ändå nästan hälften av maten. Synd att de inte kör med "doggybag". Men om du någon gång är i Sthlm och så hungrig att du kan äta en häst, så gå till Helenes krog, jättegod mat och MÄNGDER.....!!


Nä nu ska jag försöka sova lite, börjar kl 9 imorgon och jag är helt slut just nu och skallen bankar lite extra (och måste tydligen fixa till mig imorgon igen, för de ska tydligen ta fler kort på oss imorgon.. )


Dagen D (som sen bara blev C eller nått)

Första dagen avklarad.. piece of cake =)

idag fick jag förklara vad det innebär att "gå i stab" samt hur lagstiftningen ser ut angående SMO (skydd mot olyckor för er som inte vet) så nu har jag koll på både PL $20 och $21 samt Lagen om SMO kap 6 $1 och $2 (och lite mer smått och gott.)
det gick som en dans, inga problem alls...

Imorgon hägrar dock dataslagning i alla olika system, samt själva radiobiten... Men så länge jag inte får hjärnsläpp så kommer det ordna sig också.. 
annars blir det väl ett tårfyllt och gripande inlägg här imorgon..

Idag har jag (eller vi, S ska pröjsa hälften) beställt 2 reseguider, Italien samt Sicilien samt en italiensk parlör.. Jag vet att det är över ett halvår kvar tills vi ska åka men jag har redan lite resfeber, det ska bli så jäkla kul. S och jag ska sätta oss en dag och läsa igenom allt och börja planera lite mer finlir som vart vi vill åka mer exakt och vilka boendealternativ som verkar intressanta, detta för att få ett litet hum om hur mycket pengar som vi behöver spara ihop..

Idag har även resan till Vadstena beställts (eller jag gör som vanligt, bokar resan till Mjölby via Hallsberg och kliver av i Motala..) Har ju frivecka med början den 11 februari och ska då åka ned till pärona för att få lite service, födelsedagspresenter mm..

Dagen har varit: naaaaajs ;)

Semesterplaner

Jag och S har kommit på att vi ska åka på semester ihop..

Först sa vi att vi skulle tågluffa runt i Europa, något jag alltid velat göra..
Sen kom vi på att vi vill nog inte stressa runt så vi bestämde oss för att vi nöjer oss med Italien och Frankrike, för man kan ju alltid ta de andra delarna av Europa nästa gång. Vi tänkte åka ned längst söderut först, alltså flyg till Sicilien och sen luffa norrut.
Vi började då kolla på allt vi vill se på Sicilien och på vägen norrut genom Italien och kom då på att nja, vi tar nog Frankrike någon annan gång...

Så nu ska åka till Italien =)

Blir nog i september så vi tänker jobba extra nu under vår och sommar för att tjäna kosing så vi kan vara iväg länge..

fick ju lönespec häromdagen och gissa hur glad man blir när man ser att man har 336 timmar semester att kunna ta ut.. =) räknar man på 8 timmars dagar så blir det  42 dagar... weeeeeii
Jag fick ju 88h förrra året men då man gick utbildningen så kunde man ju inte ta semester och 1 januari nu fick man 248 h till. Nästa måndag nu ska jag ta en semesterdag så att jag och S kan gå och kolla på Korn men i övrigt ser jag inte att jag skulle behöva ta någon semester förrän i höst.
Sen dras ju timmarna beroende på hur man skulle jobbat så tar jag semester där en frivecka ingår så dras ju inga timmar... God I love my new job!! 
Sen har jag ju som sagt var sjätte vecka ledig från måndag morgon till måndagkväll veckan därpå.. Så jag känner inte att jag behöver ta ut någon semester för att kunna resa lite smått samt hälsa på pärona, på SOS var man ju nästan aldrig ledig så enda gångerna man kom iväg var ju på semestern i stort sett.

Ödesveckan är här...

Ja då var det dags att bli en certifierad radiooperatör....
Nu i veckan ska man få visa vad man kan och förhoppningsvis då göra rätt också så att man får en stämpel på att man faktiskt var uppmärksam på lektionerna..

Jag är lite splittrad för hur jag känner inför det hela, jag vet att jag klarar jobbet galant, ja den tekniska biten med datasystemen samt att prata med inringarna, vissa saker är lite klurigare som vilka händelsekoder som passar samt hur man ska åtgärdskoda ärenden.
Det var fan så mycket enklare på SOS, hade en inringare ont i magen så använde man händelsekod buksmärtor, hade de ont i ryggen använde man ryggsmärtor det fanns en kod för varje del av kroppen så det var bara att välja rätt, sen hade vi även en som hette "oklara problem" för sådana människor som inte visste var de hade ont.. (visst var det logiskt) Polisens system är inte lika enkelt, det finns händelsekoder som som gäller bråk, olika larm, stöld etc men det finns ingen som heter "operatör fattar inte vad människan pratar om men vi kanske borde skicka en bil". Sen är det även det där med hur bråttom saker och ting är, samt om man ska skicka eller ej.
Vissa saker tycker jag att: -men vad gnäller du om, skärp dig människa, tror du att du ska få en polisbil för det där????
hmm ja det skulle h*n visst få....
För att nästa samtal känna att: -men oj då, självklart ska vi hjälpa dig och skicka en bil..
nähä, skulle vi inte det??
Men jag antar att det är ju något som kommer med tiden när man blivit lite mer varm i kläderna, på SOS var det ju den exakta symptomen som avgjorde hur snabbt de behövde en ambulans och allt stod i det medicinska indexet så det var bara att läsa innantill, på polisen så är det mer erfarenhet som spelar in, för de har ju inget index att följa, och erfarenhet, det har jag ju inte så mycket än.. Som tur är så har man ju folk att fråga (kände mig som en papegoja förra veckan:
-Handledaren.... hjälp..
-ähm... Handledaren!!
*Jenny kliar sig i huvudet* -men då... Handledaren kan du hjälpa mig?? )
Stor eloge till vår handledare ändå som inte blev galen på mitt och S tjat (ja vi satt och delade på en handledare) sen har vi ju hamnat i bästa turlaget (ja ok de andra är säkert också jättebra men dom känner jag inte än) alla kom rusande om man stirrade sig vilt omkring =) vilket hände lite då och då, befälen är kanonbra och man känner att de stöttar en till 100%..
Så summa summarum: Jag älskar mitt nya jobb och mina arbetskamrater, jag fixar systemen utan större missöden och jag känner mig inte nervös inför certifieringen. Är nog mest nervös för att få totalt hjärnsläpp när det väl gäller och därför glömma allt jag lärt mig..
Så ni kan ju hålla tummarna lite ändå nu måndag, tisdag och onsdag för det är då det gäller...


aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh
*ångest*
jag fyller snart, fän så gammal man blir........

Hur länge kan man mörka och säga att man faktiskt bara är 27??
Förstår inte vart tiden har tagit vägen, för i själ och hjärta så har jag inte fyllt 30 än.. (och jag är fortfarande euforisk över att jag fick visa id på systemet i november då jag handlade glögg)

Gudars skymning...

jag tror jag är döende..

Fick rulla ur sängen i morse, benen vill inte bära mig, jag kan inte böja mig ner pga risken att hamna i en hög på golvet.
När jag skulle ta mjölk ur kylen så klarade jag knappt av att bära fram den till köksbordet.
För att inte tala om hur jäkla svårt det är att resa sig upp från en stol. Så nu sitter jag här vid datorn och kommer typ ingenstans..  :(


Jag måste vara svårt sjuk eller rent av döende, för det kan ju inte bero på bodypump-passet jag körde igår?

Härtill är jag nödd och tvungen..

Ledsen för tystnaden senaste tiden men jag har haft fultl upp med att jobba natt och träna.. Men jag tar mig i kragen, om inte annat för att Nina tjatar.. :P

Den här veckan har det som sagt blivit 4 nätter på jobbet samt 4 pass i gymmet *stolt* i övrigt har jag mest sovit faktiskt, trodde inte att jag skulle säga det men var är snön??? Det är så mörkt och trist ute nu, oavsett tid på dygnet så måste man tända lampor inne och jag tycker det är skittrist, vem orkar masa sig ur sängen om det känns som mitt i natten fastän det är lunchtid?

Igår var jag ändå på bio med S, vi kollade in Guldkompassen och för säkerhets skull så bunkrade vi upp med stor popcorn och varsin megaläsk. Jag hade inga direkta förväntningar på filmen utan tänkte att det nog var lite som en ungdomsfantasyfilm men oj då, där satt man blev snopen. Efter halva filmen hade jag glömt både läsk och popcorn och det hade S också gjort. Filmen var himlans bra och jag ser nu fram emot del 2..

På tal om del två, jag såg ju Arn härom helgen med x:et och Agipman.. ååh Arn, säger jag bara, han är sååå fin så.. Ja som tempelriddare då, inte under den tiden han var i Götaland för då såg han lite för oskyldig ut.. Men ojojoj ju mer ruggad och ju mer skäggstubb karln fick desto mer dreglade Jenny.. Att sen filmen var bra gjorde ju inte saken sämre, dock fick jag inte medhåll av x:et och agipmannen som inte alls var lika begeistrade som jag var.. Men men, S hade kollat in filmen dagen efter och vi kommer nog kanske gå och se den igen snart.. Vi fick ju biocheckar från jobbet ju och då kan man ju utnyttja det för att få se lite snygga karlar.. *kommer ta med hink och hushållspappersrulle* och vi väntar med stor förväntan på del två för då borde han ju vara än mer manlig.. *ser längtande ut*

Snart är utbildningen till ända, 2 veckor till med handledare, sen kommer certifieringsveckan och sen ska man vara fullfjädrad kc-operatör, eller tja man ska fatta vad man sysslar med något så när i alla fall. Den här veckan har S och jag haft samma handledare, Lotta, som varit himla bra och hon verkade mycket nöjd med oss båda. Jag fick ett riktigt strulärende där inte ens vb visste hur eller vem jag skulle börja leta fakta hos/från. Men det var himla kul att sitta och ringa till höger och vänster i jakten på rätt svar. Jag gillar verkligen det här med att grotta i saker och ting har jag kommit fram till, vem vet en vacker dag kanske jag försöker mig på att bli utredare =) Men än så länge är LKC jobbet för mig.
Jag trivs kanonbra, även om vissa kollegor gör allt för att retas med mig.. I veckan nu så hade vi skämtat lite om ungkarlsmat och någon kom fram med ett recept (var nog menat som ett skämt) som bestod av grillchips grädda och ost som gratinerades i ugn, varpå jag kläckte ur mig att vore det vitlökschips kan jag nog äta det.. =)
nå natten därpå kom de snällt in med en ugnsform fylld med vitlökschips, grädde och smält ost.. Hade himla svårt att hålla mig för skratt även om jag satt i ett samtal. I vilket fall som helst så visade det sig att det var faktiskt gott.. =) riktigt gott till och med, fast grädden kunde man minskat med 90% eller tagit bort helt då det mest gjorde chipsen sladdriga. Så tji fick dom... *räcker lång näsa* för jag och flera med mig käkade upp med gott humör.. 

Så tips från Jenny: vill du ha lite annorlunda snacks någon gång eller kanske till grillat kött. Ta lite chips i en form häll över lite riven ost och skjuts in i ugnen, voila du har en smarrig "potatislåda" =)

Nyår

Nyår tillbringades hos S, vi var 10 personer som åt gott, lövbiff med potatisgratäng samt morotskaka till efterrätt, drack gott bål samt massa andra saker.
Jag hade jättetrevligt. S vänner är kanonkul att parta med och det var fullt ös hela kvällen, vi spelade och sjöng Singstar så jag blev alldeles hes på småtimmarna.
Tolvslaget tillbringade vi i Observatorielunden (fyyy fan vilken jävla trapp upp) sippandes på champange och kollade på fyrverkerierna.

Nyårsdagen tillbringades delvis hos S antingen utslagen på min luftmadrass eller hängades i soffan, vi åt pizza och kollade självklart på Ivanhoe (och inte fan valde han Rebecca i år heller, pucko.. )
Sen tog jag mig hemåt framåt kvällen medelst tunnelbana och jag blev åksjuk :(  väl hemkommen blev det sängen igen.. Kände mig otroooligt bakis men så här i efterhand kan det ju inte varit det för jag blev ju sjuk efter, feber ont i halsen snorig mm så illamåendet och yrseln härstammade säkert från det för inte kan det varit spritens fel..


I dagarna som följt nyår har jag inte gjort ett endaste dyft.. =)
Jag har enbart lullat runt här hemma, eller tja jag var på affären igår men enbart för att jag var så illa tvungen..
Idag ska jag strax ge mig ut faktiskt, ska träffa x:et samt A för lite bio, Arn, sen ska vi tydligen gå och ta en öl efter och då ska S göra oss sällskap, hon ska tydligen gå och se Arn imorgon därför hakar hon inte på idag. Någon öl ska jag nog inte dricka utan jag håller mig nog till lite läsk istället men ska bli trevligt att ge sig ut lite, pulsa i den lilla snön som finns och få lite frisk luft.. =)
Just ja på nyårsafton färgade jag håret eller snarare så gjorde S det åt mig, jag tycker att det blev himla bra rätt mörkt fram och rött i underhåret bak som faktiskt syns nu då det är rätt uppklippt, har inte haft så här kort hår på år och dag (fan vad det drar i nacken)
Så här ser man ut när man är fixad:

RSS 2.0