Sparkonto? vad är det?

I måndags jobbade jag dag, runt 11 snåret kände jag att jag hade en extremt obekväm stol då det började småkrampa lite i svanken...
En timme senare låg jag på rygg i matrummet på jobbet och kved. Hela ryggdjävulen hade låst sig!!

Som tur vad hade en kollega lite starkare knark än vanliga alvedon och jag fick en tablett som gjorde att jag åtminstone kunde stå upp lite.
S var supersnäll och satte sig och ringde runt till massa ställen för att få mig en akuttid hos en kiropraktor. Efter många om och men lyckades hon få tag på en som hade tid, hon fixade även då en bil som körde mig till Sturegallerian där kiropraktorn hade sin praktik. (det tittades lite från uteserveringarna när en polisbil kör upp för att sen baxa ut en stel kvinna ur sidodörren bak, är dock extremt tacksam mot dessa karlar samt att de hade en buss istället för vanlig personbil annars hade jag väl fått ligga i bakluckan då jag inte hade kunnat ta mig in/ut ur baksätet..)
Kiropraktorn kände och klämde för att sen konstatera att min ryggrad var lite zickzack både i svanken och mellan skulderbladen samt att mitt bäcken satt på sniskan.. ooh joy!!!!

det knäcktes, drogs och trycktes en stund och lättnaden efteråt var total.. i ungefär 4 h.
sen började värken komma åter fast denna gång som känslan av extrem träningsvärk.
Kiropraktorn sa att jag behövde åtminstone 3 besök hos han för att fixa till rygg/bäcken och idag ska jag tillbaka för besök nr 2.

600:- /besök..
det blir 1800:- bara denna vecka då jag har en tid även på fredag..
damnit!!!


Mör

äntligen är denna jobbvecka över, efter 24h övertid.
Är ganska mör i skallen vill jag lova, helst efter de två sista passen 17-05 både fredag och lördag.
Tyckte att det var ganska mycket att göra på fredagen då det hela tiden låg på samtal i telefonkön och lika så i radiokön men det var ändå inte så mycket stora saker som hände, massa gruff och slagsmål men inget som genererade massa jobb. Lördagnatten var däremot helt grönjävlig!!
Massa samtal, så mycket att man knappt hann hämta andan emellan dom,

En historia var lite rolig för oss i alla fall, en man stal en gummibåt och gav sig iväg. Polishelikoptern var redan uppe över stan i ett annat ärende och kunde rätt snabbt lokalisera mannen i gummibåten, helikoptern har ju kamera och hela scenarios skickades live till oss på LKC. Sjöpolisen var även dom snabbt på plats med sin ribbåt för att få stopp på mannens framfart, mannen var dock inte så  intresserad av att lyssna på poliserna eller att stanna. Varpå vi fick se en katt och råtta lek i kanalen vid Hammarby, det hela slutade med ett poliserna fick sin vilja igenom och mannen fångades in under jubel från oss som hade första parkett till skådespelet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5563446.ab

Sen hände det massa hemskheter också, såsom branden i Rinkeby.  Mycket tragiskt och nu när jag vaknade så kollade jag även hur den historien förlöpt och fick till min fasa läsa att flera personer omkommit och att det var flera barn bland de avlidna. hemskt hemskt hemskt :(
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5563427.ab

Som grädde på moset på laxen så var SL elaka imorse.. det tog mig 1h och 10 min att komma hem, inte vad man är sugen på efter ett 12h pass som verkligen sög musten ur mig, trött, sliten och mör så får man fingret av SL och kan höra hur de skrockande säger: "-Sug på den du.."

Avslutar i en positiv anda, min nya kaffebryggare är kanon.. =)
och snabb
och fin
och gör gott kaffe...
http://images.webhallen.com/product/78327/large

ikväll blir det bio med Nini och S, chickflick och middag ute.. naajs

workaholic

det är mycket jobb nu..
jag jobbade kväll igår, så även idag och imorgon.
på söndag jobbar jag dag..
på måndag är jag faktiskt ledig.
sen blir det 3 hatade morgonpass (börjar ju 6.30 vilket gör att jag måste kliva ur sängen klockan 04.30 då jag är mer död än levande)
för att sen slänga in 2 st 12h pass på fredag och lördag natt. Avslutar det hela klockan 5 på söndag morgon och på måndag morgon ska jag vara på jobbat kl 06.30



oooh vad jag kommar vara pigg... NOT!!

Men men jag får tänkta på ekonomin, ska jag ha råd att punga ut med 10 lax i början av oktober så gäller det att gneta på..
fast krävs det att jag ska leva på vatten o bröd så kommer jag göra det också..
För vem kan motstå detta:
http://www.fritidsresor.se/resa/kap-verde/boavista/sal-rei/blue-village-exotic-riu-karamboa/?season=vinter-09-10

???

MIN. KAFFEBRYGGARE. ÄR. TRASIG!!!!!!!


f*ck, skit, helvete, mm mm mm

Home sweet home

Då var man tillbaka hemma igen efter några dagar i Vadstena.

Åkte dit i tron att man skulle bli ompysslad av föräldrarna, men ack vad jag bedrog mig. Mina päron hade massor att göra och jag lullade runt mest för mig själv.. Jahopp, liksom...
Trodde de skulle ta hand om sin minsting när hon väl kommer på besök..

Nåja det har varit trevligt ändå, i söndags var jag, syrran med barn samt en kompis till syrran och hennes son på Stubbegården utanför Vadstena. Där har de fikabuffé!!!! Man får äta hur mycket bullar, kakor, bakelser, muffins, wienerbröd som man ville... ojojoj säger jag bara, jag åt så jag nästan sprack, första vändan var jag lite restriktiv, tog några kakor, en liten bakelse och en liten bit cheesecake.. andra vändan så ställde de precis ut nybakta och varma wienerbröd.... O_o åååååh sååå gooooott.. Jag lyckades ändå klämma in mig bakom ratten när det var hemfärdsdags.

I måndags skulle vi ut och käka hela familjen dvs jag, pärona samt syrran med familj. Detta för att fira pappsen som fyller år den 26e, vi var tidiga i år då jag inte är ledig vid hans födelsedag. Vi hade bestämt oss för att gå till Slottsvillan i Vadstena, där de har en grillbuffé. Jag ringde restaurangen och sa: Hej jag vill boka bord för 7 pers i kväll...
Svaret jag fick var: det går inte att boka bord, det är bara att dyka upp..

Ja men ok då.. Vi dök upp... Det gjorde ingen annan, för stället är stängt på måndagar!!!!
Det stod inga öppettider på hemsidan, kärringen i telefon sa inget om att det var stängt... Gaaah!!

Nåja vi hittade ett annat ställe att käka på men surt var d iaf.


Under mina lediga dagar nu har jag haft telefonkull med TG på jobbet, vilket har resulterat i 2 flyttade pass, varav det ena är förlängt med några timmar dvs övertid.. Samt 2 övertidspass.. show me the MONEEEEEEEEEEEEEEY!!!! :D
Så med början idag ska jag jobba 4 kvällar, ett dagpass, ledig måndag, dagpass tisdag-torsdag, natt fredag och lördag, ledig söndag sen 2 dagpass och ett kvällspass sen får jag 2 dagars ledigt.. Puh, lär vara rätt mör sen,men jag har stort behov av pengarna.

På tal om pengar, så har jag lyckats fixa så att jag FÅR en diskmaskin =D
S's mamma renoverar sitt kök och ska därför slänga iväg sin "gamla" diskmaskin som är fullt fungerande, så hon har lovat slänga den åt mitt håll.. Sånt gillar jag. Så då kan jag lämna tillbaka den bänkdiskmaskin som jag haft till låns från x:et. Hoppas bara att den stora diskmaskinen kan ta mina tallrikar vilket den lilla inte klarade av. Varför gör man tallrikar som är för stora för både diskmaskin samt köksskåp??

Det rullar på bra nu

Har precis bokat en resa hem till Vadstena igen. Kom på att jag kan inte åka ned när pappa har sin födelsedag då det är alldeles för tight med tid. Däremot är jag ledig nu från fredag morgon till torsdag lunch veckan därpå, så nu har jag bokat T&R i 1a klass..
Tack SJ Prio som ger mig billigare resa i första klass än vad andra klass kostar, sånt uppskattas. =P

Som vanligt ska vi sen då försöka komma överens om något ställe att äta födelsedagsmiddagen på som vi enligt tradition har varje år. Brukar ju bli Hästholmen rätt ofta då det är farsans favvo, syrran försöker vaaaarje år att få oss att åka någon annanstans. För 2 år sen var vi i Borensberg till exempel, visst det var fint och maten var helt ok, men inte exakt samma som Hästholmen. Nu av någon anledning vill ändå syrran tillbaka till Borensberg, jag tror inte att hon kommer ihåg hur det faktiskt var, men men.. Pappa är ju den som har veto inför allt, förhoppningsvis vet han.

Mina katter växer och växer, har inte hunnit vara där och hälsa på något sen i måndags men Hakke är snäll han så han skickade både kort och en filmsnutt via MMS och jag är så glad för det. =)


Jag är så förälskad i de små liven.. De kunde inte vara mer söta eller charmiga.

Ikväll är det nattpass igen, före jobbet ska jag hinna med att träffa F, från forumet jag hänger på, han är ju även en kollega och var snäll att köpa (väskfetishist!! moi??? ähm *host*) en ny väska när han var i Thailand nu på semester.. =)
Man kan ju inte ha för många väskor, det vet vi ju alla. ;) Så det ska bli en liten fika också är det väl tänkt, så får man se vad det är för en typ :D sen är det som sagt jobbdags igen, de lediga dagarna man har försvinner alldeles för fort.
Förra veckan var ju den sk friveckan, med 2 pass inlagda dvs torsdag och fredag. I torsdags var jag ute och åkte polisbil i Västerort en rätt lugn dag faktiskt, inte speciellt mycket åka av heller men trevliga kollegor jag åkte med helst ena tjejen som var superkul =).. I fredags åkte jag med i Söderort, där blev det mer åka av *me like* och killarna jag åkte med var även dom jättetrevliga och nyfikna på vad vi faktiskt gör, sen var de snälla nog att säga att både jag och S var vaaaaarmt välkomna tillbaka så det gav ju gott betyg på dagen. =)
Just ja det ööööööööööööööööööööööööööööösregnade när vi var ute också, samt åskade, REJÄÄÄÄLT!!!!
Vattnet forsade ner från himlen och mitt i skuren så fick vi ett överfallslarm, kul att försöka åka fort när sikten inte är längre än motorhuven och stackars "mina" grabbar som var tvugna att byta plats då bara den ena hade ryckarkursen, De blev dyngsura av att bara springa ett halvt varv runt bilen.. Som tur var så var överfallslarmet falskt, det var åskan som slagit ned och dragit iväg varenda larm som fanns i huset, så det gjorde inget att maxhastigheten var 70 km/h på den utryckningen.
Jag måste erkänna att jag är så tacksam att det nu är lite svalt igen, för värmen tar banne mig kål på mig. Jag kan inte sova, inte äta och jag har absolut ingen som helst ork. Nu när svalkan kom igen så får jag erkänna att denna helg har jag haft genomsnittlig nattsömn på 10 h... Måste ju återhämta sig lite.. :P

RSS 2.0