Dagens agenda: Inkbash

Idag ska S och jag besöka Inkbash, dvs tatueringsmässan.
Har faktiskt aldrig var på den mässan förut så det ska bli intressant, bästa är ju att min framtida tatuerare från Stockholm Classic även kommer vara där. Ja, han vet dock inte än att han är min framtida tatuerare.. =)

i övrigt har det varit en ganska så lugn vecka, tisdagen tillbringades med stora inköp. onsdagen med lite mindre inköp och torsdagen installerades min diskmaskin utav fastighetsskötaren (big mistake) och kvällen skulle jag gått ut för att fira S's brorsas födelsedag.

Torsdagen började med att fastighetsskötaren plingar på dörren kl 08.15 vilket var ca 4 min efter att jag klivit ur sängen hade enbart hunnit utföra morgontoaletten samt slängt på mig lite myskläder, dvs inget kaffe hade kommit in i kroppen varpå humöret inte stigit till normal nivå.
Fastighetsskötaren började gnälla om att det inte var hans jobb att installera diskmaskiner varpå jag sa att då borde han prata med kundtjänsten på sitt företag eftersom det var de som sagt att han skulle göra det.. inte jag! Jag hade ringt dom för att fråga hur de ställde sig till att jag själv hade kopplat in maskin men det ville de inte höra talas om, så jag gjorde ju bara vad de krävde av mig.
Efter den svadan så började han muttrandes ta sig an själva installerandet och maken till ohändig karl får man nog leta efter.
Först fick jag förklara för han att han inte kan skjuta in maskin innan han dragit igenom sladdarna i hålet bak på skåpet...
Sen fick jag förklara att det är bra om han lyfter bakdelen på maskin lite när han skjuter in den för annars kommer den inte komma över kanten på plastmojängen som den måste stå på.. Men tror ni att han lyssnade?
ooh noo, 3 ggr sköt han in maskin och sen drog ut igen eftersom han inte kunde få maskin hela vägen in då plastmojängen låg som en korv längst bak och tog upp plats.
Sen skulle han då fästa alla slangar och trycka in elkontakten i väggen..
efter lite om och men så fick han fast vattenslangen och avloppsröret. sen försöker karln att testa om maskinen funkar.. HALLÅÅÅÅ????!!?? elkontakten kanske borde kopplas i också????

Jag satt vid det här tillfället vid köksbordet för att vara ur vägen, eftersom gubben blängt ilsket på mig var gång jag försökt påpeka något, och tittade nu bara på med stora ögon och visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

Efter att ha tryckt på on/off knappen ca 5-10 ggr så klickade det till i skallen på karln och han tryckte in elsladden i väggen.. och försökte sen starta maskinen igen.
Jo maskin lät, så den var igång, men den lät inte som den borde, varpå karlns försök att fixa detta var att trycka om och om och om och om igen på on/off knappen.. *himlar med ögonen*
till slut gjorde jag slut på hans lidande och gick fram och vred på ballofixen vid kran så att vattnet kunde komma till diskmaskinen.. Då lät maskin som den skulle..
Karln sa inte ett ord utan samlade ihop sina pinaler och pep iväg fortare än kvickt..

Jag orkade inte ens påpeka för honom att maskin stod snett samt för lågt..
utan jag tänkte fixa det själv så jag slipper en diskmaskin som står och vickar fram och tillbaka och det är ju inte snyggt med en 3 cm glipa mellan bänk och maskin. Det innebär ju iofs att jag måste koppla bort maskin och sen koppla in den igen när jag ställt in fötterna rätt, men nu har ju deras gubbe varit här så skulle något bli fel kommer jag skylla på honom..

Efter detta besök på förmiddagen var jag helt slut, huvudet kändes tungt och nacken verkade ha tappat musklerna för huvudet vippade ungefär lika mycket som diskmaskin, så jag beslutade mig för att inte gå ut på kvällen utan istället sova och försöka hitta lite mer energi bland mina kuddar.
Tydligen skulle jag gått ut för S hittade en karl åt mig.. *shock* får väl se hur det blir med det.. :D

Fredagen tillbringade jag med att mysa med katterna samt svära över att Keso tuggar sönder mina torkade blommor och att Fräs inte fattar att om han sätter sina sylvassa klor i matte så gör det ont.

Imorgon blir det bio med Nini: den dära bastard-filmen jag vet vad den heter men hur fan stavas det nu igen?? inglorius? Inglourius? damn.. nåja.. ni fattar nog.

Måndag är det kräftskiva med turlaget..
Tisdag blir det tur till pärona..

Oh. My. God.

mitt liv har förändrats rejält och det på bara en vecka..

Jag har nu 2 kärlekar i mitt hem, Keso och Creme Fräs.
I och med detta har jag inte heller en lugn stund.

Jag får numera stänga in mig i sovrummet för att få sova mer än 2h i taget, att sitta i soffan i godan ro kan man glömma och likadant att sitta och surfa lite för skojs skull.. För jag har då 2 kissar som vill ha all min uppmärksamhet, det klättras, det knuffas, det rivs, det trampas, det bits samt så försöker man hjälpa matte surfa på nätet genom att springa fram och tillbaka över tangentbordet, men jag älskar dom. :D Enda sättet för mig att numera sitta och titta på tv är att ha ett tjockt täcke över hela mig och allt som tittar fram är ansiktet. För det ska trampas och trampas och trampas runt runt runt på matte hela tiden med korta pauser för att ta en tupplur och med tanke på deras sylvassa klor så är man numera randig på både korsen och tvärsen. Men ligger man under täcket så når inte klorna igenom och matte kan ligga kvar utan att slingra sig som en ål för att undkomma de små klorna.Nu ska jag bara försöka få dom att sluta att trycka upp röven i ansiktet på mig, helst som de har en förmåga att lägga av en fjärt och det är inga dåliga saker heller.. eller jo jävligt dåliga faktiskt.. man storknar och ligger och flämtar efter luft i 5 minuter efteråt,
Det är redan tydligt att de har två olika personligheter..

Keso är den kärvänlige, han vet inte hur nära matte han vill komma, men kunde han så skulle han säkert krypa in under mattes skinn. Han far fram överallt och klättrar högst, han var även först med att ta sönder något vilket blev en kruka i vardagsrumsfönstret och detta pga att han klättrade i gardinen och tappade taget..
Creme Fräs är galet söt och har en förmåga att titta på matte så att hon smälter helt, för att sen bita henne i tårna alternativt fingrarna beroende på vad som är närmast. Han klättrar inte lika mycket som brorsan utan brukar stå nedanför och titta på, däremot är han en jäkel på att jaga möss och bollar under längre tid, Keso brukar tröttna rätt fort och börjar klättra på något istället..


Jag har nu semester för övrigt och är ledig fram till den 14 september och det är sååå skönt. Mitt sista ordinarie arbetspass var i torsdags natt och mina sista ord på jobbet var SEMESTER!!!! weeeeei..
För att sen krypa tillbaka på lördagnatten för ett gnetpass. Första semesterdagen är ju egentligen inte förrän på onsdag och jag har lediga dagar fram tills dess så jag passade på att jobba lite extra, money money money (ja jag är en liten pengahora det får erkännas) måste ju fylla kappsäcken med guldpengar så jag kan ut och resa sen.

På tisdag ska jag till Ikea för att försöka hitta någon bra lösning till mitt klädproblem.. Det bästa vore en hushållerska som tog upp mina kläder från golvet och hängde upp dom på galgar i en jättestor walk-in-closet. Nu har jag inte den möjligheten så det får istället bli någon byrå eller garderob till sovrummet, den som ritade min lägenhet glömde ju helt bort att man kanske skulle behova garderober så allt som finns är en liten klädkammare i hallen, problemet är ju att de missade förvaringsutrymmen över huvudtaget så allt ska ju in i klädkammaren, dammsugare, strykbräda, extramadrass, dynor till utemöbler etc etc så det finns knappt plats för kläder.
På tisdag ska jag även på diskmaskinen hemlevererad, ibland är det bra att känna folk. S har en polare som har ett flytt/städföretag som lovat ta diskmaskinen för en vettig summa.. Äntligen ska jag slippa stå och diska  *überlycklig*
Så första delen av semestern ska gå till att få ordning på hemmet lite..
Lördag ska det nog bli tattoomässan också.. =)

gud så skönt det är att vara ledig!

och nu är friden slut för Keso har vaknat och ska nu vara med matte vid datorn..

Askungens möss...

ibland önskar jag att de bodde hos mig, då kunde jag slippa det här med städningen själv utan mössen sprang runt här i full fräs och höll hemmet i god ordning, självklart sjungades under tiden.

Nu har jag dock inte möss utan får städa själv, jag lär inte sjunga under tiden däremot lär stereon få jobba lite och humöret idag gör att det nog lär bli hårdrock för hela slanten, Lite Iron Maiden, Metallica och kanske till och med lite Rammstein för att matcha det soliga humör jag får av att plocka fram dammsugaren. Hade Askungen velat hade hon fått komma och städa här hon med...
Hemmet måste bli i ordning för på måndag kommer syrran, systerdotter och dennes kompis på besök och övernattning i 2 nätter, då duger det ju inte att dammet ligger tjockt över hela stället och att dammråttan under sängen hugger efter ens fötter var gång man kommer i närheten.
Önskar bara att jag redan hade fått den stora diskmaskinen så hade disken varit avklarad i ett nafs, men icke, så nu får jag stå där och gno själv istället.
Självklart är det idag fint väder så min hjärna ger mig tusen förslag på saker att göra istället för att städa, men det måste ske idag.
Just ja.. tvättid måste jag fixa också.. *suck*

Jag kommer aldrig få pris som årets hushållerska....  :(

Men för att tänka positivt så är jag ledig till fredag kl 21.. det känns som länge sen jag var ledig så länge, senaste tiden har jag ju jobbat så mycket eller blivit tidsförskjuten så det har hela tiden varit bara en dags ledighet mellan arbetspassen. Funderar starkt på att vägra svara om någon ringer från hemligt nummer under dessa lediga dagar.

Nästa vecka är vår "frivecka" det är snart ett helt år sen vi hade en frivecka men hoppet är väl det sista som dör och jag hoppas ju att vi en dag ska få tillbaka vår frivecka. Den här gången ska vi till och med få jobba 3 pass i friveckan.. ooh joy!!
Fast jag och S var snabba, vi kollade bemanningen och enligt den så var vi mer än vad som krävdes så vi sade till på en gång att vi tänkte ut och åka.. Sen var det att börja klura på VART vi skulle ut och åka, vi kan ju inte åka på samma ställen hela tiden utan måste ju förnya oss lite, så den här gången ska vi hedra Södertörn ett pass, Maria Npo ett pass och Sjöpolisen ett pass...
Ser fram emot Sjöpolisen faktiskt och hoppas naturligtvis på fint väder (solskyddsfaktor på) samt att jag får åka ribbåten.. weeeeiiii full fräs.. tur man inte har anlag för sjösjuka.. =D
jag skulle ju hemskt gärna åka med hundenheten också, jag älskar ju hundar. Men med min kondis skulle det aldrig funka, de skulle snarare få leta efter mig då jag kollapsat bakom en stubbe i skogen 50 m efter att man börjat spåra..
Rytteriet vore kul också men jag menar, hur sjutton är man medåkare där???? sitta bakom på kusen? rollerblades bakom och hålla svansen? nja det får nog vara med andra ord. Fast någon dag ska jag iaf ta mig dit på ett litet besök för att se hur de har det. Måste ju hälsa på hästarna lite, vet ju att de har en häst där som är högre i mankhöjd än vad jag är lång och den måste man ju bara få klappa om lite.. Hästar är imponerande djur.

Just ja, jag fick inte jobbet jag hade sökt.. =(
fick reda på det genom att en kollega berättade att hon fått jobbet.. poop!!

RSS 2.0