Nattvecka

Har nattvecka nu.. 4 nätter på rad, i vanliga fall brukar jag inte jobba mer än 3 på rad och försöker alltid lägga mina nattpass så att de är över fredag och lördag. Av någon outgrundlig anledning gjorde jag inte det den här gången då jag lade schema.

Har jobbat 2 nätter nu och det är pisstråkigt.. :(
I och för sig ska man ju vara tacksam för att det inte bråkas och stökas eller att folk inte blir så sjuka att de måste ringa oss, men det resulterar i att vi sitter ett gäng personer och glor på varandra kl 3-4 på natten. Jobbet har även spärrat en hel drös med sidor på nätet som de tydligen tycker är farliga för oss arbetare, att porr och sånt är borttaget kan man förstå, men varför skulle man inte kunna få titta på blocket.se? Många siter som har spel är även de spärrade.
Vilket resulterar i att man istället nästan sitter och somnar i stolen pga tristessen...  Jag undrar vad ledningen föredrar egentligen, sovande operatörer eller vakna som faktiskt tittar på datorerna även om de spelar ett spel..

Nätterna som har varit har varit helt ok ändå men det beror på de jag har jobbat med har varit sociala, roliga och vi har kunnat sitta och tjöta med varandra. Men nu vet jag att det är andra som jag ska jobba med i natt som inte riktigt har samma humor som mig (de är väl inte sjuka nog för det) och inte riktigt kombatibla med mig, så jag fasar för de närmsta 2 nätterna och jag borde inte hoppas på att folk ringer men gör de inte det kommer jag bli en zombie.. :( Nåja nattens DL är ju samma skrot o korn som mig så jag får väl störa henne hela natten istället.. =)

På jobbet har vi även en massagestol som jag i början nyttja rätt ofta, men senaste året har jag kanske totalt använt den vid 5 tillfällen. I natt tänkte jag att eftersom det var sååå lugnt så kunde man ju få lite massage i 20 minuter. Sagt och gjort jag knallade iväg till lilla rummet med stolen, ställer in ryggstöd, nackstöd, fotstöd etc På med headsetet med lugn musik (varför har de vågskvalp?? man blir ju lite lätt nödig efter en stund) och drar igång det valda programmet med avslappnande massage.

Jisses vad den stolen behöver service!!!

För det första kunde jag inte dränka ljudet av stolen som knakade, knirrade och knarrade oavsett hur högt jag höjde ljudet på cd-spelaren. Sen gick den ojämnt så den avslappnande massagen blev inte så hemskt avslappnande när man sitter och gungar som en idiot pga att de två massagehuvudena som ska massera var sin sida av ryggen gick ojämnt.
Efter 5 minuter så gick jag därifrån och hade på köpet fått ont i ryggen.. :(

jaha nähä, dags att ge sig iväg om jag ska hinna införskaffa lite mat innan jobbet..

Aldrig får man bli glad...

Grrr

Fick mitt lönebesked idag och det var då inte kul...
I vanliga fall när man är sjuk så dras det på lön nästkommande månad t ex du är sjuk i maj, du får din månadslön för maj + OB för april, i juni sen får du månadslönen för juni + OB och minus dina sjukdagar.
Men så är det tydligen inte när du blivit sjukskriven med sjukintyg. Då drar de ALLT på en och samma lön, dvs jag kommer få månadslönen för juli + OB för juni minus sjukdagarna i juni SAMT juli... *chock* och eftersom det var fler dagar än vad man får från arbetsgivaren så har de dragit över 8000 kronor i sjukavdrag, varav en del i och för sig kommer att komma från Försäkringskassan, men vi vet ju alla hur snabbt de jobbar.. Enligt lönespecen hade jag även en frånvaro i juni månad på 136 timmar, vilket är mer än jag  skulle jobbat..  Helt sjukt..

När jag ringde HK (huvudkontoret) för att kolla varför de gjort så får jag till svar att så är det bara...
Varpå jag undrade att om jag hade varit sjukskriven två månader till vad hade hänt då? Jo då hade jag fått ett lönebesked med MINUS på..
En jäkla tur att jag blev frisk tidigare och började jobba redan förra veckan än att gå hemma till 31/7 som sjukskrivningen egentligen var till..

Hade jag inte fått extra pengar för att jag varit "coach" för ny medarbetare hade jag inte kunnat betala mina räkningar den här månaden, semester känns just nu som skit för vad fan ska jag kunna hitta på utan pengar???
Jag hade ju stora planer på att hälsa på Katja nere på Madeira, men det känns avlägset nu (jag är hemskt ledsen och besviken, hoppas du förlåter mig att jag inte kommer Katja?)

Jävla pissdag.... :(

Pipplig..

Då var första dagen tillbaka på jobbet avklarad.

Det kändes som man aldrig varit därifrån, förutom de 120 mailen som jag hade fått, varav ca 80 var massa skitmail men det lämnade ju ändå ca 40 stycken som jag var tvungen att läsa. Men det kändes skönt att slippa bry mig om nya schemaläggningen.. =)
Det har jag med varm hand överlämnat till mina efterträdare, får väl se hur det går sen men det är ju inte min huvudvärk..
Fast jag måste skriva en bruksanvisning så de vet hur de ska göra, för att enbart förklara för dom verkar inte fungera med tanke på hur många gånger de ringde mig medans jag var sjukskriven och inte lär man få något för att man var snäll och ställde upp och förklarade telefonledes hur de skulle fixa schemat inför nya perioden, fastän jag var sjukskriven..  Men men

Igår hade jag flera samtal om män som var sjuka, jag fattar inte vilka mesar det finns.
(OBS detta är inte de exakta samtalen utan mer en visning på vad som kan komma)
-En yngre man ringer och vill ha en ambulans, han har haft diarre i ca 15 minuter..
-En yngre man ringer och vill ha en ambulans, han har klämt fingret för 1 h sen och nu är fingertoppen alldeles blå/lila...
-En karl ringer in och skriker som en stucken gris, allt man får fram är att han blöder någonstans, ambulansen ringer sen tillbaka och meddelade att de inte tog med han då han enbart behövde ett plåster..

Fast visst tjejer/kvinnor kan vara pippliga ibland också, vissa vill ha ambulanser för mensvärk etc men karlar är snäppet värre.. =)

Vissa tror verkligen att ambulans är något man kan ringa och det kommer oavsett.. Som en taxi fast med blåljus (för blåljusen ska även användas för allt från stukade fötter till polarn som står och kräks upp spriten) Sen står ju självklart ambulansen precis om hörnet och bara väntar på att just DOM ska ringa in och är den inte på plats inom 2 minuter så ringer man igen och skriker (ofta är man då även en kärringjävel, idiot, hora etc)
Under tiden sitter lilla Agda 87 år med pågående hjärtinfarkt, tyst och lugnt hemma och väntar snällt på ambulansen (om hon ens ringt efter en)

Jag undrar om människor i Sthlms län har en susning om hur många ambulanser det faktiskt finns?

Snart slipper jag dessa lipsillar i alla fall, men då blir det ju andra man ska tjafsa med istället.. =) nåja omväxling förnöjer.. 

nä nu ska jag till jobbet igen.. 


 

Wax on - Wax off

I torsdags var det då äntligen dags för konserten...
Träffade lite folk innan och tog en xider (eller 3) och hemmagjord pastasallad, himla trevligt sällskap, solen sken(åtminstone då och då men det regnade inte en droppe) sen var konserten helt kanon, hade öronproppar men de kom aldrig ur fickan för jag var hellre lite lomhörd än att jag missade en enda ton..

Helt enkelt en kanonkväll =)

I helgen så var jag ute i Stjärnhov med x:et igen, konstigt egentligen hur han har blivit en så god vän egentligen (flera har frågat om vi inte är ihop igen eller kommer bli det, men NOOOO no, kommer inte ske, det tog ju slut av en anledning och det var ju att vi inte passade som par och inte var ett dugg kära i varandra längre) lördagen tillbringade jag i solen, vilket jag lider av nu efteråt då jag brände mig.. =(
Söndagen höll jag mig i skuggan samt hjälpte x:et att "rubba" och vaxa bilen, så förutom röda armar som svider i skinnet så har jag även träningsvärk efter allt "wax on, wax off" men det var kul helg ändå.


Så idag är det tillbaka till jobbet som gäller, ser både fram emot det samt inte.. Ska bli kul att träffa alla igen och samtidigt få göra något (hatar att vara sjuk och tvingad att inget göra) men samtidigt så har senaste veckan då jag faktiskt mått helt ok förutom lite skallevärk ibland varit himla trevlig då jag faktiskt kunnat ge mig ut och göra lite saker, även om jag fortfarande är trött och behöver en siesta ibland.. Men jag drar igång jobbet med en rivstart, 4 kvällar på rad nu, sen ledig söndag och sen 4 nätter på rad.. nåja 4 veckors jobb sen hägrar semestern...
men sen vet man ju hur stämningen på jobbet är numera, dvs inte den bästa pga nya avtalet med SLL, många söker nya jobb och det ska in massa nya sjuksystrar, så det är skönt att man redan har ett nytt jobb som jag verkligen ser fram emot, så jag kan ignorera det mesta av snacket och grinigheten..

Fick papper från försäkringskassan igår som ska fyllas i för min sjukskrivning så att jag får lite pengar också, tydligen har jag inte använt mig av försäkringskassan sedan 1991 och då hade jag en årslön på 117500 *jisses* då hade man det inte fett... Blir ju en bruttolön på ca 9800 sen drogs ju skatt på det.. Kan inte komma på vad jag jobbade med då heller, kan ha varit deltid på ica...
Tur man tjänar lite bättre idag.. =)

Winner takes it all, or nothing at all.. *tillägg*

Xet o jag spelade 3 omgångar 500 i helgen och jag vann allihop.... =)


Sen spelade vi (x:et, Anders "agipman" och så jag) Killzone igår på dagen och jag vann en omgång och kom tvåa de andra två omgångarna.. =)
Tänkte att man kanske skulle köpt en lott när man tydligen var i vinnartagen..
Men eftersom jag inte gjorde det igår och då jag spelat Killzone idag igen så är jag försent ute kan man lugnt säga..  Har nog inte förlorat så stort som jag gjorde idag, någonsin. :(
Fast nu blir det inte spel på ett tag då de andra två ska jobba och ha sig.. Hmm dumt av dom att inte tänka på en annan som är sjukskriven och behöver hjälp med sysselsättningen..

Lugn tisdag och vad hände i helgen..

Var några dagar sen jag skrev något, men sen har jag ju då inte varit hemma så hemskt mycket.

I fredags körde jag ned till Vadstena (bilen gick väääldans bra och enda poliser som syntes åkte åt andra hållet..) Passade på att under kvällen umgås lite med syrran och syskonbarn (jisses vad de växer) vilket var himla trevligt, sen var det att sova lite på natten i en hemskans smal säng så jag fick skrapsår på knät efter att ha dragit det i väggen vid flertalet tillfällen..

Vaknade ganska vettigt på lördagen, käkade lite frukost och sen bar det iväg igen, denna gång till Stjärnhov, morsan bredvid och pappsen i baksätet (han harklade sig en hel del då han hade fri sikt över hastighetsmätaren men men)
Resan gick jättebra, förutom att Jenny blev akut kissnödig ca 1 mil söder om Nyköpingsbro. När det var ca 4-5 km kvar så var det bara att stampa gasen i botten eller att invänta vätan i sätet som gällde.. Jag stampade med andra ord gasen i botten och hoppades att ingen polis skulle stoppa mig, för då hade de nog haft kul när de sett mig rusa ned i diket, dra ned byxorna och skvala en stund innan jag hade kunnat trolla fram körkortet.. =)

I vilket fall som helst så gick det bra, bredställ in på parkeringen, hoppa ut och rusa in på muggen.. *aaaaaaaaah*
Nästa gång ska jag inte dricka 3 koppar kaffe på morgonen innan jag ska ut o köra bil.

Väl framme i Stjärnhov så sken solen i ca 15 minuter, lagom för att vi tänkte ta lite kaffe i trädgården, men så fort vi dukat ut så började det skvätta, så det var bara att ta med allt in igen. Sen regnade det i stort sett heeeela tiden. X:et skulle ju fixat med bilen, men allt han hann med var att polera huven, resten får vänta till nästa helg. Men vi hann spela lite kort i alla fall.. =) Då man enbart kunde vara inomhus så var ju aktiviteterna lite begränsade, men lite kortspel som sagt samt även så byttes trallen på balkongen i stora huset, den har ju tak så det gick att jobba även om det strilade konstant.

Vad jag inte kan förstå, vilket händer var gång jag är i Stjärnhov, är att var morgon då man vaknar så är jag alltid supernödig.. Det händer aldrig hemma.. Why?? Är det för att hemma behöver man ju bara kliva upp gå ca 4 meter och du är på muggen? I Stjärnhov så är det ju på med alla kläder, nedför trappen, över gården och bort mot uthuset, samt sedan hoppas att ingen jäkel hunnit före till dasset.. Lagen om alltings djävlighet?

Nu är jag i alla fall hemma igen, luuuuugn och rooooo.. =)

Men ser fram emot torsdag för då ska det skrålas, sjungas och headbangas för hela slanten..

METALLICA på stadion...


Sörmland etc

Ja nu kom ju min lilla mamma hit för att vara snäll att ta hand om sin yngsta dotter när hon blivit sjuk. Vilket resulterade i att jag fick köra lilla mamma till akuten på HS.. =) Men nu är  hon hemma här igen och jag blir nu så illa tvungen att skjutsa mamsen till Vadstena, för vi vågar inte släppa i väg henne ensam i bil helst som hennes blodtryck åker berg o dalbana..
Så nu idag kommer jag köra ned till Vadstena och imorgon ska pappsen skjutsa mig till x:ets lantställe i Sörmland, och sen kommer jag lifta sista biten till Sthlm med x:et.
Fast jag kommer ju få möjlighet att i ett dygn njuta av att vara i Stjärnhov/Framnäs igen (nackdelen med att ha gjort slut med x:et, man får inte utnyttja lantstället längre *s*) Har faktiskt längtat efter att ligga på gräsmattan och lyssna på godstågen och diverse andra tåg dundra förbi, för av någon konstig anledning är det rätt sövande (jag sover alltid som en gris på natten där i alla fall)
Sen får man ju träffa fd svärmor också och hon är ju en favorit, man kan inte få ha henne kvar som svärmor utan att vara ihop med sonen tro??

Så nu kommer jag flacka halva landet runt på 48 timmar.. =) men som plus i kanten så får jag köra morsans nya saab och jag ska försöka att inte ha blyfot förbi Nyköping och Norrköping..

HS igen...

Har tillbringat hela dagen igen på akuten på HS, fast idag var det inte jag som var dålig utan morsan som är och hälsar på.
Hon fick hjärtflimmer idag och vi åkte in efter frukosten, nu kom jag hem 9h senare, men utan morsan för hon får ligga kvar över natten då flimret inte vill ge sig.

Får åka tillbaka imorgon och kolla hur det är med henne då, de kanske får ge en elkonvertering imorgon istället om det inte släpper under natten..

Kul besök =)

Min mamma

Idag kommer mamma på besök. =)

Vilket både blir kul och troligen frustrerande.. Jag älskar min mamma av hela mitt hjärta och hon är MIN mamma. Men vi har båda stark vilja och jag vet att jag troligen kommer att hinna bli frustrerad innan hon åker hem. I mångt och mycket är vi nog helt enkelt för lika.

Fast jag minns tonåren....
Jisses så vi bråkade *s* de var ju så vana vid min syster som gjorde som mamma och pappa sa i 99% av fallen. Sen kom jag 4 år senare och gjorde som JAG ville i 99% av fallen.. *S* De kan inte haft det lätt.
Jag vet att vi hade en hel del stormiga bråk där båda mamma och jag skrek så högt vi bara kunde på varandra, jag fick nog ett antal örfilar också genom tonåren (på den tiden var aga inte förbjudet och när jag ser tillbaka så gjorde jag mig nog förtjänt av varenda hurvel jag fick)  Enda solklara minnet jag har av att få en örfil var dock den enda gången min pappa gav mig en. 
Mamma och jag hade som vanligt stort gräl och skrek hejdlöst på varandra, varpå pappa försökte gjuta olja på vågorna och jag som var extremt upprörd vände mig mot han och skrek:
- Håll käften gubbjävel!!!

*schmack*
Vet inte vem av oss som var mest shockad, jag, mamma eller pappa.. *s*
Jag har aldrig skämts så mycket i hela mitt liv och jag bad storgråtande om förlåtelse till pappa. (aldrig att jag krävt att han ska be om förlåtelse, jag fick skylla mig själv hade jag varit i hans sits hade jag nog själv kunnat smacka till) Det enda som gjorde ont var att  jag var pappas lilla flicka (har alltid kunnat linda han runt mitt finger) och så var det han som gav mig en örfil...

Låter som man vore värsta tonårshuliganen, nog var jag lite vild men det var mer i formen av att smita ut när man inte fick, stanna ute längre än vad man fick, gå på disco fastän man blivit förbjuden.. Sen drack man ju lite alkohol ibland (man drack någon grogg sen spelade man oftast onykter för vi hade inte råd att köpa så att det räckte till att man skulle bli full) Men aldrig har jag gjort något olagligt..
Ja ok då, man skjutsade på cykel, cyklade utan lyse, cyklade på gågatan och en gång gick vi in på "Asylen" då vi hittade en öppen dörr (Asylen var en STOR byggnad som på den tiden var helt tom och urblåst, men som idag innehåller lägenheter och bibliotek mm)

Men genom alla dessa år och alla dessa bråk så har jag ändå alltid vetat att när jag behöver hjälp så finns mamma och pappa där till 200% ALLTID....
Det var dom som lyckades trolla fram en släpvagn en arla morgon för att komma hämta mig och mina pinnaler från pojkvännens/sambons lägenhet då vi bråkat och gjort slut (tror mamma gjorde allt så fort hon bara kunde så att jag inte hann ändra mig, då dåvarande sambon var psykiskt elak och hade tryckt ned mig under ett år)
Det är dom som hämtat mig på Arlande i snöstorm, det är dom som alltid trott på mig och stöttat mig de gånger jag haft problem.
Pappa lyckades fixa en ursäkt och erbjudande om jobbet tillbaka då jag blivit uppsagd pga saker utanför min kontroll från mitt i stort sett första jobb. (jag tog nytt och bättre jobb istället men det var skönt att veta att de bad om ursäkt)
Mamma har alltid stöttat mig genom skolor och utbildningar, de har alltid pushat mig att göra det jag vill i livet.

Jag vet idag att mina föräldrar är väldigt stolta över mig (ok syrran ligger lite på plus men det beror nog mer på barnbarnen.. *s*)

Men som sagt om några timmar kommer morsan hit och hon kommer säkert styra och ställa.. *s* fast det gör ju inget om hon vattnar blommorna och dammar lite..Har själv inte haft ork att göra något senaste 2 veckorna pga sjukdom, den jäkla febern gör mig konstant matt och jag sover hur mycket som helst (ca 9 timmar på natten samt 1-2 tupplurar á 1-3timmar var dag)
Får återkomma senare med hur det går/gick... =)

Lördag=bad hairday

Ja igår var det lördag och tanken var att jag skulle spelat brännboll. Men se det blev det inget med..


Jag var ute på Djurgården och träffade upp diverse löst folk ;-) men regnet strilade konstant, så vi åkte till Fridays och var sociala istället.
Trevliga människor var det i alla fall, alltid kul att träffa nya människor, har ingen aning om de tyckte samma sak dock.. *s*
Jag har ju en förmåga att bli lite blyg ibland, men tyckte nog att jag höll mig på lagom nivå..

Värsta med dagen var håret.. Alltså man försöker fixa till sig liite så att man inte ska skrämma folk men sen min fön lade av med ett rökmoln så har jag konstant hår som står åt alla håll.
Varför är jag självlockig på hälften av skallen? Varför inte hela eller inte alls??

Var ju tur i alla fall att jag aldrig fick syn på mig själv under dagen annars hade jag nog sprungit skrikande därifrån.. =) Först när jag åkte hissen upp här hemma så såg jag hur jag såg ut.. Yikes...

Luggen (som jag klippte precis innan fönen lade av=big mistake) var krullig och såg ut att vara ca 1 cm lång..
Håret på sidorna var rakt...
Håret där bak var lockigt och överhåret som är lite kortare spretade åt alla jäkla håll...
Påminde nästan om Puckot i hennes häxperuk, den där Halloween du vet....... ;)

Jag såg ju för guds skull ut som om jag hade värsta "knullrufset" platt på sidorna och stor röra bak.. *skäms*

På tisdag SKA jag köpa mig en ny fön annars blir det uppsatt hår resten av sommaren..


Kände mig lite bättre tidigare idag och var rätt glad, tills jag tog tempen (38,8) har jag blivit så van vid hög feber att jag inte känner av det längre????

RSS 2.0