Sweeties

Igår var jag och tittade på mina blivande katter, det var dags att välja ut vilka 2 som sen ska bli mina..

Det var ingen lätt sak och jag velade fram och tillbaka jag vet inte hur många gånger, allihop var ju bedårande. Till slut blev det 2 hankatter, den ena som kommer att heta Keso är framåt och livlig samt störst i kullen. Den andra som får namnet Créme Fräs verkade lite mer laidback i stilen och det kan ju vara skönt att inte ha 2 vildar här hemma. =)

Men visst är de söta??
Keso: på upptäcksfärd

Créme Fräs:lite småsömnig

Man blir ju helt tagen av de små liven. Jag har redan inhandlat kattlåda, transportväska, matskålar samt lite leksaker när jag var nere i Vadstena förra veckan, man får passa på när man hade bil =)
Fast nu får jag vänta tills vecka 32 innan jag får hämta hem de små, fast jag var välkommen och hälsa på dom innan dess för att se hur de växer så det kommer säkert komma fler bilder på mina små älsklingar. =)

Ikväll ska jag träffa Maarit för en fika/öl tänkte pumpa henne på all info gällande magoperation för att se om det kan vara något för mig då inget annat verkar funka...
Nästa helg verkar det som om syrran och Emma kommer upp, de har även med sig Jesper, en kompis till Emma, för lite rajtantajtan i storstaden. Det var ju min födelsedagspresent till Emma, en heldag på Grönan. Hon fick samma sak förra året och ville inte ha något annat i år heller, jag är en populär moster :D

Keso och Fräs i full fart..
Ja och namnen ja, får tacka Sanna för tipset, Nina för Keso och mamma för att hon kom på Créme Fräs.. tack ni andra för förslagen =)

Midsommar

Just ja jag måste ju tillönska alla läsare en glad midsommar!!

Ät massa sill och potäter, men ta det försiktigt med spriten.


Själv ska jag jobba.. Övertid :D money money money
blir ett långt pass 19.00 - 06.30 men då får jag ju inte några sysselsättningsproblem på midsommar i alla fall.

Banditer och Turlagsfest

I förra veckan var jag ute och åkte med våra kära poliser igen, denna gången var det söderort som fick äran att ha mig med ett pass.
För första gången när jag fått åka med så hände det faktiskt saker!! :D
Dagen började lite lugnt med att vi åkte till ett dagis där en pundare stökat runt, men han hade pipit iväg från platsen innan vi hann fram, dagisbarnen var desto gladare att farbror Polisen kom, med mig i släptåg. De flockades runt polismannen och såg ut som om det vore rena rama julafton, jag undrar hur många av dom som om 15-20 år istället kommer bli sura, förbannade när polisen dyker upp =)
Sen åkte vi på en rattfylla på Nynäsvägen, det gick undan det men tyvärr så försvann rattfyllan i tomma intet, inringaren som vi trodde låg bakom gjorde inte alls det så vi hade bara en sista position att gå efter och det fanns hur många alternativ som helst som fyllan kunde styrt åt. Men det är kul att åka fort ändå!
LKC gick sen ut med att en inringare sett en skum man i en bil ute på gatan, den skumma mannen pillade med något som inringaren trodde var ett vapen, så det blev åka av igen :D
När vi nästan var framme fick vi reda på att fler personer anslutit till den första skumma typen och att de nu drog iväg i bilen i full fart. Vi var 2 patruller som var på väg fram och den andra låg strax före oss, helt plötsligt möter vi busbilen i full fräs och vi var sååååå *pekar mellan tumme och pekfinger* nära att smälla, det blev en 180 graders vändning och så var i iväg igen i full fart nu som bil nr 1..
Det visade sig efter några hundra meter att busbilen fått punka av sin vilda framfart och den stod nu "parkerad" i en kurva, en enda person stod kvar vid bilen och vi såg ryggarna på några som skuttade iväg ut i skogen..
Som tur var så var föraren i min bil duktigt orienterad i området och huxflux var vi ute och åkte på en liten grusgång i skogen och såg hur buset skuttade vidare bland träden vid sidan om..
Efter 2-300meter så gick det upp för busarna att de inte kunde springa ifrån bilen varpå de kom lommande ut mot grusgången, mina poliser skuttade ut fort och buset fick lägga sig tillrätta på grusgången.. Själv var jag så adrenalinfylld så hade de bett mig att hjälpa till hade jag helhjärtat brottat ned dom båda två på egen  hand :D
När vi stod där i skogen och väntade på assistans av en annan patrull (ja jag och poliserna stod upp, buset låg platt på marken) så kläcker ena busen ur sig:
-Det är blött här...
jaja, sa vi, tyst med dig..
Efter ytterligare några minuter säger busen:
-Det är jätteblött här...
jaja, hade du inte sprungit så hade du inte behövt ligga här på marken..
Några minuter senare hörs från busen:
-Det är blött här för er bil läcker...

Hoppsan.. =/
busen låg helt enkelt framför bilen och kunde se rakt in under så han såg hur kylarvattnet lämnade bilen i en strid ström, rann utmed backen för att sen sugas upp av busens kläder....

Efter många om och men kom buset iväg i 2 andra polisbilar och vi stod kvar och väntade på bärgare. Vi hade många olika versioner på varför bilen läckte kylarvatten men ingen stämde riktigt då ingen av oss kunde komma ihåg att vi faktiskt kört på något, inte ens när vi skuttade fram på grusgången i skogen.
Just ja någon pistol såg vi aldrig men busarna hade tillräckligt med annat för att de skulle få åka till Hotel Gripen ändå.
Efter bilbyte och en förklaring av verkstadsgubben att vi inte kört sönder bilen utan någon slags mätare hade gått sönder på eget bevåg så var vi ute och rullade igen, eftermiddagen blev dock lugn, bara ett mindre familjegräl som vi var och medlade lite på.
Men en riktig toppendag var det iaf. =)


Igår hade vi party på jobbet, efter att det har regnat och regnat senaste veckan så var vi alla lite nervösa om vår grillning skulle kunna genomföras, men igår var vädret perfekt.. =)

Solen sken, spriten flödade, maten blev suveränt god och tävlingarna var roliga..
Vi hade 3 olika tävlingar under kvällen, de utfördes i lag och jag skrattade så jag kiknade.. Först ut var en musiktävling, man fick höra en låt och till låten följde massa frågor, jävla Gullan Bornemark säger jag bara, hon gjorde så vi kom sist... Tävling nr 2 var att käka kolasnören utan att ta händerna till hjälp och självklart så fort som möjligt, mitt lag kom inte sist och inte först utan på en någorlunda ok 3e placering.
Tävling nr 3 var hur rolig som helst, det var då jag skrattade så jag höll på att kissa på mig. Det var kul att både titta på och att göra.. Ett lag i taget körde och lekledarna hade massa lappar där det stod typ "hand mot knä" vilket betydde att en deltagare skulle sätta sin hand mot en meddeltagares knä, med lappen emellan. Sen gällde det att få ihop så många lappar man kunde, spelet tog slut när man tappade en lapp eller när valmöjligheterna tog slut. Ena laget var duktiga och fick ihop 14 lappar, mest komiska var när Helen skulle sätta huvudet mot Robbans höft, det såg snarare ut som hon imiterade en brunnäsa eftersom Robban hade svårt att vrida sig så att hon fick höften framför skallen.. Mitt lag samlade ihop 13 lappar och kom in som god tvåa, dock hade vi en lagmedlem som var lite på lyset och inte kunde förstå lappen "rygg mot bröst" utan tyckte det var en ypperlig lek eftersom han kunde stå och gnugga sin bröstkorg mot mina bröst fastän vi var 3 st som stod och sa: VÄND PÅ DIG!!!
En mycket trevlig kväll var det i alla fall och nu ser jag fram emot turlagskräftskivan i augusti.. =)

Sommar

äntligen har sommarschemat spikats..

så nu vet jag att jag kommer jobba arslet av mig hela jävla sommaren.. Mitt hopp om att vi skulle få tillbaka lite frivecka grusades rejält, istället lade man till en extra dag den veckan varannan runda.. så var 12e vecka ska jag jobba 3 dagar i friveckan istället för 2..

Undrar varför man envisas med att kalla det för frivecka? Nu börjar det närma sig ett år sen man hade en riktig frivecka, men hoppet är  ju det sista som dör sägs det..

Semester ska jag faktiskt ha, men inte förrän mot slutet av augusti.. Det kändes väldigt smart när jag lämnade in semesteransökan i vintras för då var jag inte alls jobbtrött med tanke på att jag faktiskt hade lite ledigt i januari, nu däremot så kan jag stånga huvudet blodigt var gång jag tänker på hur lååååång tid det är kvar till semestern börjar och med tanke på hur få dagar med sammanhängande ledighet vi har i sommarschemat så lär jag sova en vecka när semestern väl ankommer, inte kommer jag heller ha möjlighet att göra ens en liten kortresa i sommar heller. Svårt att få in en långweekend till exempel om man inte är ledig mer än 2 dagar på raken.. Ok vi har en 5 dagars ledighet men det blir som alltid, det är då man ska hinna med sånt man inte orkar under jobbdagarna..

S och jag ska åka ned till Vadstena en sväng efter midsommar iaf, vi slutar sent på tisdagen och lånar S's morsas bil och drar på en gång, rätt skönt att köra på natten då det är mindre trafik ute och vi ska stanna till torsdag kväll och kör även då hemåt på natten.Sen blir det nattpass på fredagen.  Detta gör att vi är i stan/byn på onsdagen och kan njuta av nostalgikvällen vid slottet, så fan ta vädergudarna om det är dåligt väder, för jag vill se massa fina mc och bilar..
Ska även hinna visa S byn eftersom hon aldrig varit där, hon har ju träffat pärona en sväng när de hämtade oss på Skavsta efter Sicilienresan men det var ju ingen lång stund.. Nu gäller det för pärona att fixa en bädd till S också för vi vägrar dela säng =) även om bäddsoffan är stor nog för det.. Någon måtta på vår vänskap får det ju vara.. :D

Kattnamn

Tänkte se om mina kära bloggläsare har lite fantasi..

Jag är ute efter 2 kattnamn, de ska "hänga ihop" på något vis eftersom det är syskon jag kommer få. Det ena kommer förhoppningsvis vara en hane och den andra kan vara vad som, nu behöver ju inte kattnamn vara maskulint/feminint direkt..
Jag har haft lite funderingar på bilar typ döpa den ena till Aston Martin och den andra till Porsche, Mercedes eller liknande...
Men jag är tacksam för tips på namn, det ska vara roliga namn och med s i, eller åtminstone sh-ljud eftersom katter lystrar till det.

Min gamla katt hette ju Spiff, från Kalle och Hobbe, Kalle blev ju rymdmannen Spiff i sina fantasier..

Så sammanfattningsvis: fantasifullt, sh-ljud, sammanhängande och gärna en "story" bakom


(andra katter får gärna heta snuttis, tjockis, gullis, tufse etc men inte mina.. :P)

Det ante mig...

Idag kom brevet gällande min polisanmälan..
Snuskgubben ni vet..

Förundersökning nedlägges - Brott kan ej styrkas


jahopp man undrar lite vad som krävs.. Skulle jag ha tagit upp mobilen och filmat när han runkade?? Hade det hjälp?
Skönt att veta att mitt vittnesmål inte var vatten värt.. tack för den bajsmackan liksom..


På den positiva sidan av livet: jag ska bli kattägare, pluralis.. 2 små kissekatter ska bli mina om ca 10 veckor när de växt till sig lite..
singel, kattägare*2 det är nu officiellt.. jag sitter på glasberget.. :D

RSS 2.0