Julen

Ja då var julen över för i år.
Jag tillbringade julen i Vadstena med släkten och det var himla trevligt, en vecka med frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, middag sen gärna något gott på kvällskvisten också...  Kunde nästan rullat själv hela vägen hem till Sthlm igen.
Julklappar fick jag ju också, kaffebryggaren hade jag ju fått redan första advent vilket var tacksamt för då slapp jag släpa hem den på tåget sen. Jag fick även en ny armbandsklocka, en riktigt tjusig sak som även imiterar ett armband under tiden, äggkoppar samt fat fick jag också, en "vetekudde", trisslott (med 50kr vinst på), ljus, shoppingbag (ni vet sån där kärringvagn på hjul fast min är självklart tufft svart/vit och inte skotskrutig)

Syrran med familj var halv/helsjuka under hela helgen i stort sett, vattenkoppor... Nice...  Tur man redan haft det =)
Men inte begränsade det barnens energi på julafton inte..
 Alice dansar framför tv:n då det är Kalle.. (snart kommer tomten.. när då när då när då när då... SNART sa vi.. )
 Hela syrrans familj strax innan vi ska stoppa magarna fulla med mat. (självklart så går det inte att få en fin bild där alla ser ok ut men det här var bästa som gick att få, jag vet inte hur många kort jag har på Alice bakhuvud då hon hela tiden snurrade runt och inte var still när man skulle ta ett fint kort)
 ooooh paket paket paket..... Samt papper papper papper överallt..


Hmm just ja, jag klippte mig strax innan helgen och resultatet??
tja se bara:
 Det försvann ca 30 cm i nacken och jäklar vad det drar kallt där nu.. Nu ska jag bara komma underfund med hur jag ska fixa till det så det ser vettigt ut.. (Jenny ska ut idag och köpa hårspray som hon faktiskt inte ägde någon innan, samt färg så det ska bli lite klatshigare.. )

Kryssningsbilder...

Här kommer några av bilderna från kryssningen:

 S, B och P laddar inför buffén
 Ja Jenny drack vin, champange samt likör..
 Mmmmm efterätt
 A fyller på energi inför kvällen..
 D tömmer en "spermie" under förfesten i hytten
 S, P och B laddar i hytten..
 Ja vi var inte nyktra direkt och klockan var väl sisådär 3 på natten..

Kryssningen

Ja då var kryssningen avklarad...Jag lever än!!

Näe det var riktigt kul faktiskt, för att vara en grupp på 7 pers så höll vi ihop rätt bra under hela resan faktiskt, vilket får anses som otroligt.. Alla höll sig på en bra nivå också, ingen blev magsjuk *pik pik, Nina* ingen blev för full och kastade drinkar *pik pik Katja, eller var det NIna det med?? vem spottade??* söp bort sina skor *pik pik Katja*  hehe

Utan vi hade bara jäkligt kul, vi var till och med nära att sjunga karaoke på kvällen, men sen var DJn så jäkla seg så innan det hann bli vår tur så tröttnade vi och gick till danshaket istället.. Så vi dansade, drack, dansade, träffade folk, dansade, skrattade, flamsade ja hade jävligt trevligt rent ut sagt. En riktigt lyckad kväll i mina ögon som slutade kl 4.30

kl 8.30 råkar jag och S vakna till i vår hytt och kommer självklart på hur hungriga vi är så vi vinglar iväg till frukostbuffén där vi lyckas med att fylla ett bord som är avsett för 4, med så många tallrikar att när jag ska hämta ett extra glas juice får jag knappt ner det på bordet.. Guuuuud vad vi åt.. och fyyyyyy så mätt man blev.. Men oooooh så gott det var..
Sen var det bara att stötta varandra tillbaka till hytten och ramla ned i sängen för ytterligare några timmars sömn.
Vid 13-snåret kom några av de andra och dunkade på hyttdörren och tyckte att vi skulle släpa oss upp och vara lite sociala. Sen tillbringade vi resten av kryssningen med att titta på folk, dricka coca cola, sprite, vatten ja allt flytande som inte var någon alkohol i typ..
Ramlade in här hemma sen vid 17 tiden och skakade av mig kläderna i hallen och stöp sen i säng för 3 timmar till av sömn..

packa Jennys kappsäck

Fan vad prylar man jämnt ska släpa med sig...

Har nu fyllt en stor väska med diverse kläder, skor, smink, plattång mm mm Då har ändå S tagit med schampo, balsam samt hårfön så det slipper jag släpa på..
och jag ska bara vara borta i 23 timmar..


Kryssningstajm!!!!



Kameran är också med så ni kanske får se resultatet så småningom.. ;)

Duell i gryningen...

Det blir ingen duell i gryningen mellan mig och vännen som nämnts tidigare...


Vi var så tråkiga att vi faktiskt pratade lite med varandra istället.... =P

So all is fine again in the Jenny Kingdom (eller ska man säga Queendom??)

Självstudiedag

Dagen har tillbringats med djupa studier av först en kaffekopp med tillhörande nikotinpinne, för att sedan raskt övergå i seriösa navelstudier..



Nu ska studenten dock iväg och studera hur muskler jobbar och detta kommer ske på jobbets gym. Tanken var att studenten med medstudent skulle studerat vad som gör att man flyter på vattnet men då den här studenten vaknade med täppt näsa så kändes inte vattenstudier som ett alternativ då näsans innehåll brukar bli mer lättrunnet, vilket inte är något studenten känner för att studera närmare...
Studenten tänker dock inte testa "träna-innerlårets-muskler-maskinen" idag utan det fick räcka med i måndags, studenten har knappt kunnat gå ordentligt sen dess utan mer liknat Zeb Macahan (han som inte ens kan stoppa en 500kg galt genom att hålla ihop benen utan grisfan springer gladeligen rakt igenom ändå)
Efter att studierna i gymmet avklarats (hoppas kunna studera några fina manliga exemplar under tiden) skall studenterna fortsätta med att göra vårat grupparbete, beräknad tid 30-60 minuter. Sen är dagens självstudier till ända.

Kvällen kommer sedan fortsätta med lite mat på något bra/billigt ställe och sedan konsert med Lillasyster på Dabaser...

Men då..

inte nog med granjäveln som blinkar, nu har jag även lyckats med konststycket att båda lamporna i badrummet har gått samma dag....
I morse drog lampan över dörren sin sista suck, blinkade till och dog. Nu har även lampa nummer två över spegeln dött. Så det blev att pinka med öppen dörr..

Hur lyckas jag????








Dags att klättra på stol och byta glödlampor, så om ni inte hör av mig igen så har jag ramlat av stolen, slagit skallen i toastolen, troligtvis även lyckats köra huvudet genom toalocket och drunknat...

Planering

Just nu är jag lite sur på jobbet..

Denna vecka ska vi enligt schemat lära oss RAKEL måndag och tisdag, S80 onsdag och torsdag för att sedan på fredag öva oss lite praktiskt på dessa system i övningsmiljö.. Meeeeen nä

Idag frågade de oss om vi hade dag eller kvällspass på fredag.. Ähm va? de som är utbildningsansvariga borde väl ändå veta, det är ju ändå de som gett oss vårt schema. På aktuella schemat står det 8-16 på fredag men se det blir det inte, för tydligen finns det inte lärare...

10 min senare kom de in och sa att njaaaaaa nu blev det visst inget på torsdagen heller.....
Utan nu ska vår grupp ha självstudier, vilket självklart ska spenderas på jobbet då vi har lön för dagarna. Då vi frågade vad de tyckte att vi skulle göra på jobbet var ju svaret upplyftande.

Jobba med de uppgifter ni fått från PHS!

jaha joho tackar men nu är det så att vi faktiskt varit duktiga elever och redan gjort våra uppgifter från PHS, så vad ska vi göra då då??
Ja inte får ni ledigt, blev svaret.....

Så nu ska vi tydligen sitta torsdag OCH fredag på jobbet, görandes ingenting alls förutom att rulla tummarna..
Kanonkul.... not!

Granjävel

Tror ni inte att jag fått glappkontakt i granhelvetet...


Ljusen som självklart var det första jag satte i granen glappar, självklart inte så att det ser ut som att det är meningen att de ska blinka utan på det där retliga sättet:
Luyyyyyyyyyyyser
slock
Lyyyyyyyyyyyyyser
sloooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooock

(varvid Jenny börjar fundera på om hon råkat stänga av ljuset i granen)


lyser
slooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooock


just nu så ly... fan!
nä just nu så är det slock..

nä nu lyser det igen...


määäh vad trött jag blir..

Det är något glapp i själva kontakten som ska i eluttaget för om jag trycker på den när ljuset slocknas så tänds den, men när jag släpper så slockar den.. Ibland får jag den dock att fortsätta lysa, en stund..
2 veckor tills jag åker iväg, jag kommer säkert få psykbryt på granhelvetet innan dess (ska dock komma ihåg att försiktigt ta bort mina fina grankulor innan jag börjar sparka på gran)

Busy busy...

Idag har jag en fullspäckad dag framför mig, men en kul dag.. =)


Klockan 14 ska jag möta X:et med familj och gå på julkonsert med dom i Gustav Vasas kyrka vid Odenplan och se Janne Schaffer (ni vet han med tungan), Björn J:son Lindh, Stefan Blomquist, Laudaensambeln (är inte Lauda något till bilar?????) och Scandinavian Strings.
Det blir säkert bra..

Sen ska man få i sig lite mat (kanske lite alkohol vem vet) för att sen ge sig av till nästa konsert med Helloween och Gamma Ray.. =) lite mer i min musiksmak även om det säkert är finstämt och trevligt på julkonserten...

Tystnad....

Idag är det tyst och skönt här hemma, funderade ett tag på att dra igång lite musik och ligga på soffan och softa, men kom på att jag vill nog gärna ha det lite tyst idag.

Mina stackars öron fick så det räckte fre-lördag.. =)

Jag har ju haft mamma, syrran samt 2 syskonbarn här på besök och man kan lugnt säga att det inte var lugnt.. Men kul var det att ha dom på besök, de ramlade in här i fredags kväll och då blev det middag först och sen fick jag hjälp att klä granen, eller syrran hjälpte mig klä den, mamma satte i snören i de nya kulorna som skulle upp och lillfjompan Alice på 3 år var väl mest i vägen i början då det ska pillas på allt.. då menar jag ALLT *s* men man kan inte bli direkt arg på henne för hon kan nog charma en stenstod om det skulle behövas.
När vi väl hade fått i alla snören på kulorna så fick hon hjälpa till att hänga upp i granen (sen fick kära syster och jag diskret placera om kulor etc eftersom Alice hängt i stort sett alla på samma gren)

(Jag fick även en för tidig julklapp, en ny kaffebryggare, då den gamla inte funkar som den borde utan kaffefilterhållaren har en förmåga att svänga ut även när kaffet bryggs så jag får vatten över halva köket oavsett hur jag sett till att den ska sitta kvar på sin plats eller ej.. Den här nya fyller alla de krav jag räknade upp för pappsen, så han lyssnade faktiskt exakt på vad jag sa.. =) skönt också att få den nu så slipper jag släpa den på tåget hem efter jul, för det är inte roligt att vara fullastad med julklappar på ett fullastat tåg.. och tunnelbana... *ryser* )

Syrran och morsan fick husera på min dubbelsängsluftmadrass, Alice skulle sova i soffan (hon låg där en stund i alla fall innan hon bytte till luftmadrassen hon med) och jag samt Emma (7 år, snart 8) sov i min dubbelsäng, hur en så liten smal tjej kan ta såå stor plats är otroligt. Hon låg i mitten av sängen hela natten, armar och ben flaxade åt alla  håll och kanter och en armbåge fick jag i skallen också. Sen har hon mage under frukosten att säga att JAG låg för nära henne under natten *shockad* jag menar hallå??  Där låg jag och klamrade mig fast i sängkanten, Emma låg som en stjärna mitt i sängen och på andra sidan henne var det ca 1m där ingen låg... hmm jaja
Emma har blivit en lång liten tjej som numera tycker att folk kan vara sååå pinsamma och jobbiga, så det uttrycket man såg mycket av var just det där rullandet med ögonen och medföljande suck.. =) och det där med att moster vill ha en kram, det är bara sååå jobbigt och istället för att få en kram tillbaka så fick jag typ en klapp på axeln.. Nåja man får väl vänta några år tills det är ok att ge moster en ordentlig kram igen.

Lillfjompan ska vi inte tala om, den ungen kan prata.. I ett.. Om allt... Eller inget..
Hon berättar även allt hon gör, så självklart fick man även på lördagen (när vi gick på trottoaren med fullt med människor) höra att : Jag har ruttat!! följt av ett skrattanfall från både henne och hennes moster.. För er som inte hängde med så betyder ruttat=pruttat, så ungen känner att hon även måste meddela världen var gång hon lägger av en liten fjärt.. =) Det är mosters gullgris det..  Sen har hon en förmåga att trigga sig själv till skrattattacker, hon börjar med ett fejkat skratt där hon ser helt galen ut, vilket gör att alla andra börjar skratta, varpå Alice själv då börjar skratta "normalt" sen kan hon fortsätta så i 30 minuter... eller mer, så hon lär ha magmuskler den ungen..

Lördagen tillbringade vi inne i stan, först kollade vi in NKs skyltfönster och vi hade rätt tur för det var inte såå många som var där tidigt på förmiddagen. Sen blev det lite Mc D till lunch och sen skulle vi åka spårvagnen ut till Skansen, för det första var det dyrare än vad man trodde, för på skylten vid hållplatsen står det att SL-kort gäller, däremot står det INTE att INTE SL-biljetter i övrigt gäller... Det fick vi först erfara när spårvagnen rullat iväg så då var det bara att betala och se glad ut (ja inte jag då jag hade i alla fall mitt SL-kort)
Inte nog med detta så hann vi bara till bron över till Djurgården och där brakar spårvagnen ihop.. Så det var bara att kliva ur och knalla och gå resten av vägen.. Grrr

Visst var det sen trevligt att knalla runt bland alla marknadsstånd med diverse hantverk, sylt, pepparkakor, saft, glögg, munkar och brända mandlar (förutom att jag fick extremt ont i magen av munkarna ajajajaj)
Emma ville sen se djuren OCH krokodilerna som hon uttryckte det, som tur var kunde vi resonera med henne lite så hon fick välja, antingen djuren eller krokodilerna.. Skönt nog så valde hon krokodilerna så vi fick komma in i värmen, syrran, barnen och jag gick in (vi satte morsan på "mormorsparkeringen" dvs en bänk i butiken) en sak med att gå runt med barn är att man kan inte direkt strosa runt i lugn takt eller stå och läsa om de olika djuren, fort ska det gå och ungarna springer ändå i förväg hela tiden.. Nåja de hade gjort om lite sen jag var där sist så det fanns lite nytt att titta på i alla fall, sen vid utgången blev det det obligatoriska "klappa-orm-samt-spindel" vilket jag känner mig helt nöjd med att jag faktiskt gjorde =) ingen av de andra i sällskapet ville ens stoppa ned ett finger i samma bytta som spindeln var i, men jag klappade den... *stolt*

Sen var vi alla trötta, slitna, frusna och jag hade ont i fötterna även fast jag valt sköna skor att gå i..
Så det blev dags att åka tunnelbanan hem till mig, lite korv med bröd för oss samtliga här hemma. Barnen tittade lite på Mulan på DVD så att vi vuxna kunde pusta en liten stund innan det packades ihop och jag hjälpte dom ut till bilen (var ju tvungen att kolla så de verkligen kom iväg ;)

Sen satt jag i 2 timmar i köket, med en bok och bara njöt av tystnaden.. =)

RSS 2.0