Fattades bara det...

är det inte typiskt så säg...


Jag har gått och blivit sjuk precis lagom till semestern.
Vaknade i tisdags med ont i halsen som under dagen utvecklade sig till ont i alla leder samt feber... yaay!!

Har hoppats att det skulle bli bättre av sig själv om jag hällde i mig massa varm te, vilade mycket etc. men icke.
I natt har jag sovit ca 4 timmar, halsen gör skitont och jag kan knappt öppna munnen (bra bantningsmetod om inget annat) nu har jag även ont i ena örat. Åh så härligt, jag som ska flyga på måndag morgon...

Har även haft en extremt frustrerande morgon då jag har försökt att få kontakt med min Vårdcentral.
Man måste ju ringa, det går inte att gå ned dit och få en tid vid receptionen för neeej det vore ju allt för enkelt. Istället ska man ringa och hur man än försöker så hamnar man alltid hos en röst som bräker att man ska lämna sitt telefonnummer och att de ska ringa upp, man får till och med en ungefärlig tid för själva uppringningen.

så imorse kl 08.02 ringde jag, lämnade mitt nr och fick reda på att de skulle ringa upp mig ca kl 08.30.
kl 09.20 ringde jag igen, lämnade mitt nummer IGEN och fick svaret att de skulle ringa upp mig ca kl 10.10

Kockan 10.50 ringer de äntligen och jag har extremt svårt att ens låta hövlig.
När tanten frågar vad som är felet, så säger jag att jag tror jag kanske fått halsfluss för det är så det känns, så får jag svaret att sånt kan jag inte säga. Kan jag väl, jag kan säga vad fan jag vill!!
Jag är ju sk halsflussbarn, hade halsfluss 6-10 ggr/år under min uppväxttid, jag känner igen symptomen samt även smaken i käften, så tycker jag att det känns som halsfluss så säger jag det, oavsett vad tanten tycker. Grrr
Nu har jag iaf fått en tid kl 11.45 så får vi väl se hur lång tid det tar..
jag har ju absolut inget annat jag borde göra än att ligga i sängen och må piss. Sådant som städa, tvätta och packa oooh nej det är jag ju självklart färdig med... *sjunker djupare och djupare i stresskonen*

ynk ynk

Skavsta

sicken tur, man kan fixa provisoriskt pass på Skavsta, de öppnar kl 5.30 så jag och S kommer stå och flåsa stackars gränspolisen i nackan när han/hon kommer för att låsa upp dörren på måndag morgon.. =)

Fast vi ska kolla på om man inte kan fixa via Kronoberg till på fredag, men enligt hemsidan så ska det ta 5 arbetsdagar, men det vore väl fan om man inte kunde få någon personalrabatt, då inte pengamässigt utan tidsmässigt.. *hoppas*
annars måste S ändå fixa nytt pass när vi kommer hem om vi ska få till en sista minuten i slutet av september också..

Blink

Ja i måndags var jag hos optikern igen för gången innan jag var där så var det datastrul och inget funkade.
I måndags nu skulle jag hämta ut en ny testomgång med linser, då jag råkade kläcka ur mig att jag har liiite besvär med att få in dom.
Optikern tänkte att det här blir nog lätt och sa att ja men då ska vi se hur du gör.

Sagt och gjort, in i ett litet rum där tjejen stod bakom mig och kom med glada tillrop och tips. Tror ni jag fick in dom? nääe självklart inte.

Till slut var även optikern frusterad och sa att hon skulle hjälpa mig att få in dom. Tror ni det gick bra? nääe =)
enligt optikern beror problemet på att jag har rätt tight mellan ögonglob och ögonlock samt att dygnetrunt-linsen är "styv" i kupan (låter som man pratar om något helt annat typ "du mannen, kolla in bruden hon är helt styv i kupan")  vilket gör att luft lätt hamnar under linsen när man för in den och lyckas man inte pressa ut luften med fingret så ploppar linsen ut vid första blinkningen.
Så det var ju både goda och dåliga nyheter, goda i och med att jag fattat att det inte är jag som är urusel på att få in en lins och dåliga iom att jag tydligen inte riktigt är skapt för linser.
Men när jag väl kommer hem från resan så ska jag få testa veckolins instället för månads-dygnet-runt som jag har nu. De ska tydligen bara vara inne i en vecka, men under den veckan slipper jag pill och de ska vara mer lätthanterliga än de jag testar nu.
Historien hos optikern slutar i alla fall med att optikern efter flera försök lyckas få in linserna, så nu sitter de där och kommer inte tas ut förrän jag är hemma i Sverige igen efter resan.
Men det är fasen jobbigt med toriska linser, de har ju en tung "botten" som gör att de ska ligga rätt i ögat, men var gång jag är och kliar på ögat eller böjar mig ned och blinkar samtidigt så vrider de jävlarna på sig och så får man stå och flirta med allt och alla en stund innan de hamnar rätt och jag kan fokusera igen. Gubben på pizzerian häromdagen var säkert jättestolt över att jag stod och blinkade hela tiden åt honom, åtminstone tills tjejen vid kassan frågade om jag hade linser som satt fel.. *s* gubben såg lite putt ut efter det.

och idag är sista arbetspasset innan semestern... yaaaaaay!!!

och S ringde nyss hon hittar inte sitt pass.... YIKES!!!!!!!!!

just ja

jag har fått mina pengar äntligen... *kors i taket*
typ 3 månader efter att jag skulle fått dom...


nu får vi väl se hur det blir nästa gång, jag ska ju få pengar en gång om året i ca 4 år till från SOS Alarm och deras djävla Minova-stiftelse..

Fortkörningsböter...

Kan man få böter för att man kör på för fort i livet?

Livet rusar på i 180km/h och det har varit alldeles för mycket att göra, när jag väl varit hemma har datorn varit sista stället jag orkat ta mig till.
I juli har jag hunnit med att jobba extra, gå på maidenkonsert (wunderbaaaaaar) vara ute på landet med x:et, vara hos pärona och fira pappsen födelsedag och dessutom jobbat mina ordinarie pass. Puuuuh....

Enda tråkiga med juli var att vi alltid firar pappa med att gå ut och käka middag hela familjen, vi har ett stamställe i Hästholmen som heter Vätterhästen. Mycket god mat och deras schnitzel är av storlek "dasslock". Varje år har vi till förrätt ätit grön ärtsoppa som varit så gudomligt god att vi alla i smyg sitter och slickar tallriken och servitrisen får i stort sett rycka tallrikarna ur våra händer. I år hade de ingen soppa!!!
W T F!!!
Den har jag längtat efter i ETT helt djävla år och så har de tagit bort den från menyn?? Enligt servitrisen så käkar inte folk soppa på sommaren.. Gaah
I övrigt var middagen lika god som vanligt men nästa år ska jag ringa i förväg och kräva grön ärtsoppa, så d så.

Jag har semester snart.. weeeiiii hehehe eh ehm *host*

Paniken ligger och lurar om hörnet, hur fan ska jag hinna allt innan vi ska åka.
Det är ju nästan 2 veckor kvar tills avresa till alla tjusiga italianos, jag ska hinna städa, packa, shoppa, tvätta och jobba däremellan...
Vi har fortfarande inte en aning om vi måste ta flygbussen kl 4!! på morgonen eller om vi kan få skjuts till Nyköping. Jag har panik vad gäller pengar "gud har jag tillräckligt???"
och när fan ska jag hinna sanera lägenheten? Jag kan ju inte lämna den lite halvdan eftersom mor/far och eventuellt syster m familj tänker låna min lya när jag är borta.
På tal om det *note to self* jag ska hinna möta upp mor/far på vikingterminalen den sista för att lämna över en extranyckel, innan de drar iväg på kryssning.
Jag ska även hinna gå på tatueringsmässan och jag är utbjuden på krogen nästa helg...
Hur sjutton hann det bli mitten av augusti bara så där?
Jag är fast övertygad om att någon jäkel sövde ner mig den sista juli och väckte mig häromdagen. Eller ok kanske inte men jag har jobbat som fan, 31 h övertid mellan 1-8 augusti och då har jag även hunnit jobba 4 ordinarie nattpass under den tiden så när jag inte var på jobbet så sov jag..

Fast i tisdags hann jag göra annat än sova och jobba, kan bero på att jag hade ledig dag i och för sig.. Bio blev det i alla fall, Sussie Nini samt jag såg Mumien =) den var bra, ok inte lika bra som föregångarna men jag skrattade högt flera gånger, synd bara att John Hannah inte fick lika stor plats för han är ju gudomlig.
Förhoppningsvis kan jag klämma in en bio till innan semestern, vill absolut gå och se Mamma mia, Nini har lovat att haka på och Sussie, som redan sett den, vill se den igen. Måndag kanske??

Jag har ju även linser numera och ska på återbesök på måndag för att se hur linserna funkar för mina ögon.
Hmm djävligt bra fråga kan jag säga eftersom jag inte får in fanskapen... !! Jag har toriska dygnet-runt-linser som är meningen att jag ska kunna ha på mig i upp till 30 dagar utan att behöva fippla i/ur.
Låter ju kanon tycker jag som har så svårt att få i linser, min blinkförmåga är allt för välutvecklad, så fort linsen närmar sig ögat så *blink blink* och så får jag leta lins på golvet. När jag väl lyckas få in fanskapet har den vid några tillfällen hamnat dubbelt i ena kanten!!?! bara att ta ut och börja om från början. Jag ser ut som ett blodsprängt bakfylleoffer efter varje försök att få in dom.
För det visade sig att jag kan inte bara poppa in dom nu och ha dom där en månad, neeeej serru man måste vänja ögonen lite i taget, så först i några timmar, sen en dag, sen ett dygn, sen några dygn... *mutter*
På måndag ska optikerna säga vad de tycker men JAG anser nu att mina ögon vant sig, och har de inte gjort det så tough luck you bitches!!  grrr
För snart är det semester och då åker linserna in här hemma sen kommer de inte ut förrän jag är hemma igen.

RSS 2.0