Min framtida make..

Flickor flickor..

Nu ska ni få höra..
Jag har ju totalt missat att berätta om vår psykologidag på PHS.
Kanske ville behålla minnet för mig själv.. *tänker mig bort*

Ähm nä back to buisness..

Vi skulle som sagt ha en hel dag bestående av psykologi. In kommer jag, flåsande och puffande då jag var sen och klassrummet låg 2 trappor upp, för att se en gubbe stå vid katetern. -hej hej, tänkte Jenny och slängde sedan blicken mot höger för att totalt tappa fattningen..

WOW, säger jag bara.. Pudding numero UNO satt där.. *dregel*

Nåja till min plats vid bänken där jag kommer på att: skit, jag har ju inte sminkat mig alls idag.. *ågren*
När lektionen väl drar igång visar det sig att puddingen, vi kan kalla han för A, ska vara en av dagens lärare.. Gruppen skulle delas upp i två delar och ena hälften skulle börja med A, blev nästan huggsexa om vilka som skulle få äran.. =)
I vilket fall som helst så blev grupp 2 (min grupp så klart) först ut med att ha puddingen..
Gruppen bestod av 9 tjejer så ni kan ju tänka er vilka tända ljus det satt i lektionssalen. Sen visar det sig att killen faktiskt är psykolog, han har en hjärna (för att inte tala om kroppen ojojojojojoj) han har humor och verkar vara en riktig genomtrevlig människa.. Förmiddagens lektioner gick allt för fort..
Men sen var han så snäll mot oss stackars stjärnögda flickor att han faktiskt åt lunch med oss.. Hur jäkla lätt är det att sitta mitt emot karln och äta lunch tror ni?? Helst när han hade förmågan att titta en rakt i ögonen när man pratade med honom eller när han pratade till en,  Jenny var mer hungrig efter lunchen än innan.. (ja jag fick i mig maten, men det finns ju olika slags hunger.. *s*)

Han är definitivt min framtida make, han vet dock inte om det ännu.. =)
Frågan är också när man får se han igen (ska be om mer lektioner i psykologi tror jag)

ööl *uttalas på öööschötska med låång öööö*

usch vad jag varit dålig på att skriva här..

tror det beror på den "overload" som min hjärna har just nu.
Utbildningen på nya jobbet är himla kul och mycket intressant, men det är MYCKET nytt att få in i skallen.
Denna vecka som gått har jag vid två tillfällen faktiskt somnat före kl 22 på kvällen, vilket för mig är extremt ovanligt.

Men jag har faktiskt hunnit med att träna på gymmet på jobbet. Kändes riktigt bra och träningsvärken blev inte så hemsk som jag befarat. Måndag är det dags igen för ny träning. Ska försöka få till det 3 ggr i veckan och jag har min nya kollega Sussie som hjälp att verkligen komma iväg, hon och jag ska även ingå i samma turlag sen så det är ju perfekt om vi får in en rutin som funkar redan nu. Vi skulle även simmat på jobbet i fredags men när vi kom till simhallen så var det tydligen "plask och lek" och vi var enligt personalen för gamla för att få vara med.. *snyft*

Fredagen var jag på ölmässan faktiskt (jag som knappt dricker öl alls) med två kollegor och någon ytterligare bekant till dom. Mycket trevligt och jag smakade på på flera sorters öl, japanskt, äppleöl *isch*, Monks fatöl, Cassis öl *även den isch*, jaimacanskt öl samt så smakade jag lite av Chiliöl *staaarkt* så summa summarum, japanskt, jaimacanskt samt Monks öl funkade för mig i små doser, de andra var inget vidare och cassis gav mig kväljningar.. *ryser*
Sällskapet var i alla fall trevligt men jäklar vad det var folk där, man kunde knappt ta sig fram mellan de olika stånden...   (no pun intended)

Idag ska jag shoppa lite käk för månaden, x:et är på väg hit med bil så jag utnyttjar honom för bärhjälp och packa bilen full =) fast jag får väl vara snäll vid han idag då han är sjuk (förkyld enligt mig, dödligt sjuk enligt honom själv hehe) ;-)

Ledig dag..

Jag är ledig idag..

Vår lärare för dagen är sjuk så vi fick en extra ledig dag. Superskönt att helt plötsligt få en 3-dagars helg =)

Fast, kalla mig konstig, så hade jag gärna haft dagens lektioner ändå. Idag skulle vi haft Lag & Rätt, vilket jag såg fram emot för det verkade (i alla fall på pappret) som ett intressant ämne.
Så vad gör man på en ledig dag då undrar ni säkert.. Jo jag ska tvätta..


Jag förstår inte vem som hela tiden skitar ned mina kläder, i min klädkammare har någon idiot varit inne och slängt en massa kläder i en megahög på golvet. Vem gör sånt??
På stolen i sovrummet vet jag att jag har lagt vissa plagg, men vem är det som tagit halva garderoben och hävt på stolen??
Så idag tänkte jag försöka ta tag i saken och få rena kläder och se till att kläderna kommer på sin rätta plats igen.. (ni ser ju hur det går, jag sitter ju här och bloggar istället)

Klantarsle... =(

Det är jag det..  *mutter*


Idag skulle vi ut till PHS (eller vi ska vara där heeela veckan) och det var ju intressant att få komma dit..

Först hade vi lite introduktion av lärare och oss elever, förutom oss från Sthlm var det även en drös norrlänningar..

Sen var det lunchdags och vi tänkte testa matsalen.. Maten var ok, det var väldigt förvirrande upplägg på hur man skulle hämta maten, så vi (läs jag) sprang runt som yra hönor. Men mat fick vi till slut och satte oss till bords, maten var väl ok (för det priset var det riktigt bra). Det är ändå det som händer härnäst som förstört hela min dag..

Jenny tillsammans med kollega går ut från matsalen, först en stentrappa inne i huset och sedan en ståltrappa utanför. På sista trappsteget trampar Jenny snett.. Tänk er ett sånt där slowmotionklipp, man ser hur personen trampar snett, kroppen börjar luta i allt för stor vinkel för att kunna korrigera, man ser hur sanningen uppdagas för personen då den vet att nu faller jag.. *SMACK*

Det var inget tjusigt svanhopp heller utan mer "dra-händerna-i-asfalten-slita-bort-huden-dunka-knät-i-marken-fall" som tur var så hade jag i alla fall ångrat mig sista sekunden och slängt resten av mitt kaffe istället för att ta med det ut..
Sekunden efter jag smackade i asfalten med ett brak så kom det självklart springande massa hjälpsamma människor som på en gång ville slita upp mig från marken.. (de hade säkert lyckats också med tanke på deras storlek) men jag valde att kravla mig upp på egen hand för att åtminstone kunna känna efter så att alla kroppsdelar satt på plats och var någorlunda intakta. (ska jag ramla gör jag det hellre i ensamhet)

Lätt dimmig och även kallsvettig kom jag på fötter i alla fall, dessa stora starka karlar frågade omtänktsamt hur jag mådde och trevlig som jag var så muttrade jag något och viftade bort dom.. (förlåt förlåt och tack så hemskt mycket) inte har jag en susning om hur de ser ut heller så jag kan inte be dom om ursäkt, för just i den stunden så var jag lätt illamående och kallsvettig samt mina händer sved som om de brann..
Lyckades linka iväg till en bänk i alla fall och fumlade fram en servett ur väskan så jag åtminstone kunde torka upp blodet som sipprade fram (skulle vilja säga att det flödade men ok, jag ska hålla mig till sanningen men ont som fan gjorde det i alla fall)
Efter en stund kändes det ganska ok och jag kunde börja skämta om det med mina kollegor..

Men efter att ha suttit still hela eftermiddagen med PingPong-utb då var det inte ok längre. Första stegen mot bussen gick rätt ok, men ju mer jag gick desto ondare gjorde det..
Så när jag väl landade hemma i Bredäng så dunkade foten som basen på en tecnokonsert och mitt haltande blev mer och mer markant. In på apoteket och köpte mig en elastisk linda och linkade sedan hem.
Väl hemma skulle jag ta av mig skon.. Om man säger så här, jag tar på och av mig dom i vanliga fall utan att knyta/knyta upp men det gick inte nu, foten satt som ett skruvstäd i gympadojan..

Ikväll blir det alltså soffan, med fotpallen framme och högläge på högerfoten (tröstköpte mig lite godis i alla fall)


Gropen

Ja så kallas min nya arbetsplats... Gropen..
Ligger dock inte i någon grop och inte heller i underjorden som mitt förra jobb, utan faktiskt högt upp med stor altan med utsikt över taken.. (gissar var Jenny luftar sina nikotinlungor)

Satt med i gropen på tisdagen och onsdagen denna vecka, jag skulle varit i växeln på studiebesök en av dagarna men det blev inställt pga sjukdom. Himla intressant att se och lyssna, faktiskt.
Samtalen som kom in har man hört förut men det var intressant och se vad som händer med dom hos polisen. Sen satt jag och blåstirrade på datasystemen (det är ju inte bara ett fönster man har öppet på skärmarna, snarare 20) i hopp om att jag skulle skaffa mig lite förhandskunskaper men nja, jag får nog vänta med det skulle jag tro för jag skulle nog inte klara av systemen idag ändå, alldeles för många knappar och olika förkortningar jag inte fattar ett dyft av. Inte kunde jag be operatörerna att arbeta i slowmotion heller så jag hann med att se alla kortkommandon och vilka förkortningar etc som användes..
Men det har fått mig att se fram emot att få sitta där själv i alla fall.. Inte ens mina nya kollegor skrämde mig.. =) även om vissa försökte.. ;-)

Idag har det däremot varit en exteremt lååång och seeeeg dag.. Korvstoppning som hette duga av de väldigt upphetsande ämnena som arkivering, diareföring, varför man inte får ha vissa bisysslor etc etc etc.. Sista timmen var ren tortyr, ögonen gick i kors och jag höll på att nicka till flera gånger, till råga på allt drog den näst sista föreläsaren ut på tiden så vi fick ingen riktig fikapaus på eftermiddagen utan enbart 5 minuter att fylla på kaffekoppen och tömma blåsan, när det enligt schemat skulle varit en 20 minuters paus.. =(

Imorgon blir det en likadan dag som idag.. *suck*
Men ämnena imorgon var lite mer upphetsande än arkivering i alla fall..
Nästa vecka blir det PHS, men först är det helg och jag är ledig (har fortfarande inte vant mig vid att vara ledig VARJE helg) och jag ska nog ut på landet.. Blir det regn och rusk, ska det spelas kort och läggas pussel.. =)

Fredagkväll...

Ja så åkte jag då polisbil på fredagkvällen, eller åkte och åkte..


Vi tillbringade de första 4 timmarna på stationen pga att de jag skulle åka med tog hand om lite tjafs som inträffade i receptionen, sen blev det rapporter hit, papper dit, ytterligare rapporter samt pm..
Men efter att ha använt en halv hektar skog så fick vi äntligen ut och åka, men vad händer?
Jo ingenting.. *shockad* men alltså.. jag ville ju se massa action(!!) och enda som var lite action var väl fullgubben som inte kunde gå rakt utan var tvungen att ledas och som sedan stretade emot lite i några sekunder.. Sen var vi på g för en rattfylla men den plockade en annan bil innan vi hann..

Påminde lite om när man åkte med ambulansen och tänkte att nu jädrar ska vi åka på trafikolyckor och trauma.. tjena hej du, det var diarrer, yrsel samt fyllon med diarre och yrsel.. Av alla de gånger jag åkte med så åkte vi larm 2 gånger med ambulansen, ena var ett krampanfall (som redan var över när vi kom fram) det andra var en collumfraktur utomhus (i och för sig mitt i sommaren så det hade inte behövt vara prio1 men föraren tyckte att jag kunde få åka lite fort... inget jag rekommenderar om man inte är fastspänd på båren, för man har inte mycket att hålla sig i, jag såg nog kul ut när jag satt i sätet med bälte på, ena handen hänger i ett handtag på väggen, andra handen blåhåller i båren och fötterna har jag satt upp i spjärn mot väggen framför mig och inget såg man..)

Jag har även haft långväga gäst här, som fått den extremt bekväma uppblåsbara madrassen som sängplats under några nätter. (snäll som jag var så jobbade jag ju kväll och lät gästen klara sig på egen hand..)
Men lördagen tillbringade vi på polishunds SM i Södertälje och kollade lite lydnad (jädrar vilken pli de har, mamma dags att börja öva med Xpo lite tror jag..)
På kvällen blev det Skrek Den tredje och jag höll mig från att få värsta hostanfallet hela filmen faktiskt... *impad av mig själv* bara lite småhost då och då..
Idag var det upp tidigt (tänka sig Jenny uppe före klockan 8 en söndag och frivilligt till på köpet) och åter bege sig till Södertälje för att se skydd på polishunds SM, jädrar i min lilla låda.....  Ropar en polishundförare åt mig att jag ska stanna, då lär jag slå på en tvärnit som heter duga för att sedan imitera en marmorstaty, för jag vill inte ha en sådan hund komma rusande mot mig om jag inte fått låna riddardräkt i plåt eller hela jag är inlindad i sånt där material dom gör ärmarna av till att träna hundarna med..

Riktigt intressant att se faktiskt hurdan pli man kan få på en hund..
Ser man tillbaka på de hundar jag varit uppväxt med har väl det där med pli varit lite si och så...
1: Baloo, en rävröd labrador. Han älskade mig massor och jag använde han ofta som huvudkudde, men när jag sa åt han att gå fot så tittade han mest på mig som om jag var galen.. En gång försökte jag bussa Baloo på en kille som var dum, men allt Baloo gjorde var att pinka på deras garageinfart, så det fick räcka som straff tyckte jag och pös hem fort som tusan.. Men han kom när man ropade..
2: Hampe, en svart schabrador (schäfer/labradormix) som kom till familjen vid 3 års ålder, omplaceringshund. Fot existerade inte i hans vokabulär, jag gick som jordfräs efter honom i hamnparken vid ett tillfälle (som syrran gärna påminner mig om än idag) och han hade en förkärlek för pappsens  använda strumpor (den enda i världen som haft det) han har även ätit en hel tub kaviar, alltså tuben men han lämnade den röda korken.. Han har även gett mig ett ärr på fingret då han och jag var oense om vem som skulle äta kattmaten, han eller katten. Jag vann diskussionen (men han gav mig ett tjuvnyp innan han gav upp) Han kom däremot aldrig när man ropade..
3: Xpo, en svart labrador, en hund med on/off-knapp på hjärnan, ser man andra hundar = off. ser man en katt = off. Enda hund jag hittills hört talas om som behövde avslappningsövningar i minst 15 minuter som valp innan han kunde vara med på valpkursen, utan avslappningstunden så betedde han sig som totalt döv hund med svåra hjärnskador. Han älskar ligga i knät och sova så håret står som en strut på en då han snarkar. Han vet inte hur man går i fot mer än 15 meter, men dom 15 metrarna gör han jäkligt bra.. =) Xpo kommer när man ropar, om det man ropar innehåller orden KORV eller GODIS..
(kan hundar vara bokstavshundar?? för i så fall har nog Xpo ADHD)

Alla tre av dessa hundar har jag i alla fall kunnat gosa till tusen med. Xpo lever ju än även om han är till åren kommen nu (jisses vad tiden går tyckte inte det var länge sen jag kånkade runt den där lilla valpen med megamage och filmjölk runt nosen, efter att han somnat med huvudet i maten)

Imorgon är det måndag och dags för min andra vecka som polisanställd.. =)
På agendan imorgon står det datadag.. Det ska bli GW, PingPong och Words mm....

Polisbil....

Ja så hur var det då att åka polisbil??


TJOHOOOOOOOOO vad det gick.. =) =) =) =) =) =)
jag som då inte gillar att åka med andra människor (är en usel passagerare som försöker bromsa, rycker till då och då mm mm) hade inga som helst problem att blåsa fram på E4 och Nynäsvägen i jag vet inte hur jäkla snabb fart.. Man fick en adrenalinkick som hette duga..
Fast lite jobbigt var det sent på kvällen då det blivit mörkt och man skulle dra på lite på mörka skogsvägar, eftersom jag då satt vänster bak (höger bak är för buset) så såg jag ju inte direkt något framåt, då det var ljust kunde jag ändå se vägens kurvor etc och kunde parera lite, men då det blev svart ute så åkte jag som en liten vante där bak.. Som en berg o dalbana.. ;)
Sen hade de tagit bort handtaget över dörren så det var inte lätt att hitta något att hålla sig fast i och man glider rätt bra på skinnsäten..

Jag var även konstant varm hela kvällen pga skyddsvästen man skulle ha på sig, hur de klarar att ha en sådan var dag på jobbet är mer än jag fattar, fast man kanske vänjer sig.. Själv höll jag på att få näsblod då jag skulle hoppa in i bilen utan att ha fäst kardborrebanden ordentligt runt mig, så den åkte upp och höll på att trycka upp näsbenet i hjärnan på mig.. Men jag klarade mig utan skador (hade väl varit kul att börja med att få skjuts till HS.. )
Men guuud så varm den där mackapären var, sen när vi var i en lägenhet med massa folk så kände man hur det bara rann om en.. Var en lättnad att få ta av sig den vid passets slut.

Nå summa summarum så var det en intressant dag (mycket trevliga killar att den ena var lite snygg skadade ju inte heller.. ) och ikväll ska jag få göra om allt igen, fast denna gång på Södermalm. Hmm jag gillar mitt nya jobb =)

Utbildningen fortsätter..

idag var det rundtur i länet..

ytterligare en soft dag då man mest bara hängde med, inte speciellt mycket information som var ny direkt..

Vi åkte bland annat till Norrtälje var på vår "guide" sa: -Här ligger Norrtälje polisstation..
Sen åkte vi vidare till Täby.. Så var hela dagen i stort sett, bara få se på polisstationen från utsidan och sen vidare till nästa, undrar om de tror att vi sen ska kunna förklara vägen för någon som vill dit?? Tack och lov så hittar man på nätet och kan kolla på www.polisen.se där kan man ju själv kolla var station ligger och sen får de väl kolla på kartan.. =)

idag har jag även blivit lomhörd pga min älskade förkylning. *skit* så jag tillbringade dagen med att säga: Va??

Imorgon ska jag åka polisbil i Botkyrka.. =) (varför har de lagt station i Tumba? nu kommer det ta mig närmare 50 minuter att ta mig dit, varför kunde de inte lagt den i Norsborg eller liknande så hade jag haft tuben raka vägen..)
Fredag blir även det en kväll i polisbil, men den gången ska jag åka med en södermalmsbil.. ska bli lite kul, men jag hinner ju sluta innan värsta fyllan drar igång.. Men lite kanske man får se ändå.. =)

första dagen

så då har man klarat av första dagen..

Har inte varit i toppform idag kan man lugnt säga, men som tur var så väntade febern med att dyka upp tills jag kommit hem.

Idag var det mycket info, chefer som hälsade, man tog kort till ID, fick passerkort, nycklar till klädskåp samt bananen (ja det kallas tydligen så..)
Sen var det klädprovning, vilket var kaos, hon som hade hand om klädförrådet var tydligen ny och extremt förvirrad.. Men det gick så småningom i alla fall, förutom för några av oss som inte fick några tröjor, så allt jag kan klä mig i nu på jobbet är byxor (som sitter skit de är typ 4 storlekar för stor i midjan, men sitter som en smäck över rumpan..) Det är bara att konstatera att jag inte har en kropp skapt för uniformer..

Sen var det rundvandring och instruktören sprang runt i hela kvarteret med oss.. och jag har inte en susning om hur jag ska kunna hitta...
Jag hittar till LKC i alla fall och det är väl tur det, för det är ju där jag ska jobba sen.. men resten.. ja ni...

omklädningsrummet ligger på plan 2, sen är frågan ska man ta grön/röd hiss? och vilken grön/röd hiss? *extremt förvirrad*
Nåja det löser sig väl så småningom.. annars kanske man kan få träffa på hundpatrullen när de har skallgång efter mig.. ;)

Det ante mig..

Dagens funderingar:

-Hur mycket kan man snyta sig innan hjärnan börjar läcka ut?
-Hur hårt kan man hosta utan att:      A. spräcka revben       B. kissa på sig      C. ögonen poppar ur skallen





synd om mig idag, var ju så uppåt och förväntansfull inför morgondagen och vad händer då?


Jo Jenny blir blixtförkyld, snoret rinner, hon hostar och kan knappt svälja. Enda positiva skulle väl vara att hon börjar låta lite lätt sexig, förutom när hon då får hostanfall tills hon nästan kräks.. :(

Puckot...

ja vad ska man säga.... ;)

kul har vi haft i alla fall....

saknar dig gumman..
*skickar stora kramar till Madeira*
rockbrudarna


Vi ser inte kloka ut.. *asg*

Halloween 2003

fast jag saknar bild på dig från Halloween med den svarta peruken och *host* bronzepudret i hela ansiktet och tår-ränderna utmed kinderna.. hehe

Det är över..

oh yeah då var min era på SOS över..
Igår var sista dagen, hör och häpna jag jobbade faktiskt hårt igår.. åtminstone fram till lunch.. ;)
Jag tvättade kläder, jag svarade på samtal, jag torktumlade kläder, jag svarade på samtal, sen var jag hos chefen för avslutningssamtal (vilket gick bra och jag prickade av alla punkterna på min lista och några till) sen svarade jag på samtal, vek lite kläder, sen tog jag lunch..
Efter lunchen sen var det väl lite si och så med arbetsmoralen *ser skamsen ut*

Men då var klockan 13 och det var 1.5 timmar kvar till avslutningsfika med tårta så jag svävade runt lite (men jag tog faktiskt några samtal till.. )

Sen var jag så inne i att svara (jaja se inte så överraskade ut) att jag faktiskt höll på att missa att gå ut till mitt egna avslutningsfika i tid..
Skogis höll ett kort avslutningstal bla bla bla..
Sen skulle tydligen jag göra det med..
"-ähm jaha.. jag skickade ett avslutningsmail.. äääh läs det.. ska vi fika nu??"

Varpå alla högg in i tårtorna (en med vaniljkräm, jordgubbar samt hallon och 2 st chokladtårtor som var extremt smarriga och extremt chokladiga så man var igenklibbad i gommen efter 3 tuggor.. men oooh så gott)
Just ja jag fick en blomma också, det vanligaste är att de köpt snittblommor men jag tyckte att jag var smart när jag innan sa till att jag hellre ville ha en krukblomma (för guds skull jag äger inte ens en vas ju...) jag nämnde att jag ville ha något som stod sig länge. Jag hoppades på en suckulent, en sådan som klarar sig utan vatten längre tider då mina fingrar drar mer åt det svarta hållet än gröna. Men jag fick en tjusig sak med massa blommor på (hortensia??) som tydligen kräver mycket vatten.. jaja den lär väl hålla lika länge som snittblommor då med andra ord.. Men tanken var ju god. =)

Fick även avskedspresent från kollegorna (man lägger en slant i ett kuvert hos DL under några veckor innan sista dagen som sedan brukar omvandlas till ett presentkort.)
Nu missade de tydligen det där med att omvandla det hela till ett presenkort, så istället fick jag det trasiga kuvertet med kontanter och lite mynt i istället..
hmm jaja..

Nåja det blev rätt bra sen i alla fall då en kollega som jobbade kvällen kom och hade med sig tjusiga handskar i äkta mocka/skinn som hon sålde till billig peng. Varpå Jenny kunde använda pengarna till att köpa sig ett par fina bruna mockahandskar.. =)
Jenny är ju annars extremt dålig på att ha kontanter med sig.. "-Vad då tar de inte Visakort i godisautomaten??"

Stora besvikelsen igår var dock att ingen... INGEN ville hänga med ut och ta en öl/cider, så Jenny åkte hem ensam istället och glodde på tv..
tjohoooo *med lite lätt sprucken stämma*


Nu längtar jag till måndag
(ja jag vet det är chockerande att se och läsa, men för första gången sen jag skulle börja 1a klass så känner jag så, kan ha haft liknande känsla inför starten på SOS men hmm kan inte minnas det i alla fall)

RSS 2.0