Väntans tider...

Sitter nu och väntar på besked om det blir utgång ikväll eller ej...
Blev i veckan medbjuden ut på middag och efterföljande party, nu kanske det blir inställt pga sjukdom..

När man väl peppat sig själv och är laddad för utgång så kanske det inte blir något, typiskt!!

Nåja jag var på bio häromdagen med S, såg Benjamin Buttons. Vet inte vad jag tyckte om filmen faktiskt, vare sig bra eller dålig.. Men inget jag kommer se igen i alla fall. Blir kanske bio på måndag igen med S, då ska vi kolla på en chickflick ;) bröllopsduellen...

Effektiv

Senaste dagarna har jag varit extremt effektiv!

Jag har:
-varit på IKEA och köpt tyg till gardiner för kök/vardagsrum, hylla till köket, nya gardinstänger med fästen till vardagsrummet.
-varit på rusta och köpt mattor till köket, sophink till badrum, halkmatta till duschen.
-varit på silvan och köpt borr till min borrmaskin.
-varit på jysk och köpt fingerkrok till gardiner
-skruvat ihop hyllan till köket.
-borrat i väggarna och satt upp nya gardinstänger
-sytt gardiner, totalt 8 längder.
-hängt upp gardiner
-möblerat om i kök så att nya hyllan får plats samt skurat och lagt ut mattor.
-varit på citygross, systembolaget och handlat massor mat samt sprit för festen (och några vinpavor då nya hyllan i köket har vinhylla som jag var tvungen att fylla med något)

Jag har iofs haft hjälp av pärona som varit på besök, vilket har varit kanon. Fick psykbryt på dom en gång bara men jag höll samtidigt  i dammsugaren och mitt humör sjunker ju alltid till -25 så fort jag har en dammsugare i min närhet, så det kanske inte var deras fel egentligen..
Igår var vi hos pappas kusin ute i Gustavsberg, vi skulle åka dit, äta lunch och umgås lite.. Jag har inte träffat honom någon gång innan så det skulle ju bli lite intressant tyckte jag, det blev mycket intressant och kul , vi kom hem kl 2 på natten.. =)
Farsans kusin är en riktigt rolig gubbe, full med historier så jag skrattade i stort sett hela kvällen, hans fru var jättegullig och de sa när vi åkte därifrån att har jag några problem så kan jag bara ringa dom, när som helst.. Som sagt urgilliga var dom.

Idag åkte mor och far hem igen, så jag är solo igen.. Det är kul när de kommer och hälsar på men fan så skönt när de åker ;)

Stopp på g?

Lyckades ta mig till affären idag, utan olyckor...


Jag är inget stort fan av blåbär sedan jag tillbringade tid på sjukhus när jag var liten och enbart fick blåbärssoppa, näringslösning och te utan mjölk eller socker..
Men har idag inhandlat blåbärssoppa, blåbärskräm samt cocacola, allt sägs ju stoppa upp magen och vid det här laget så testar jag allt. Ser ni paniken lysa ur mina ögon??

Men döm av min förvåning när jag skulle inhandla blåbärssoppa, då har de slängt i massa fibrer i skiten... WHY??
Det tar ju bort hela vitsen med att käka den där jäkla soppan. Blåbär stoppar, fibrer kör igång så resultatet skulle ju bara bli status quo.
Men jag lyckades till slut hitta ett märke som inte slängt i massa fibrer, vi får väl se om jag lyckas få i mig det sen.
Har redan testat blåbärskrämen och den var faktiskt ätbar, ingen kulinarisk succé i mina ögon men den duger, fyller blåbären sin funktion så blir jag överlycklig.

Nåja senaste dagarna har inte bara varit skit (höhö) utan en ljusglimt i mörkret fanns det. Igår ringde S och kvittrade som en lärka i telefon, hon har lyckats fixa biljetter till att gå och se Jeff Dunham i april!!! Vilken ängel, vilken vän.. I just love her!! Hon är även snäll nog att lägga ut för mig till på måndag.

yaaaaay jag ska se Jeff Dunham live.... och PEANUT!!!! nnnnjaaaauuuuuu


just ja jag har även gått ned 4,7 kilo totalt sen i torsdags.... :D

Gud hatar mig...

Va fan då...
Gissa vem som är sjuk.. igen!!

Började igår med feber på kvällen och ont i hela jäkla kroppen.
Idag lade man även till en extremt taskig mage i ekvationen så att man måste springa på muggen vid minsta lilla bubbel i kistan.. Jag kan inte äta utan har enbart fått i mig vatten och ananasjuice sen i torsdags, så jag är yr i skallen och ork har jag ingen alls.. :(

För 1 h sen hade jag 39.9 graders feber!!
Nu svettas jag som en gris efter att ha tagit panodil..


Skjut mig någon..

Tröstshopping...

Mötte S idag och gick till frissan.. Meningen var att vi skulle klippa oss och sen käka lite på eftermiddagen och hon skulle peppa mig inför min dejt på kvällen.


Det bidde ingen dejt.  :(


Det bidde ett par coola gympadojor istället... ;)

Natthelg

I helgen var det nattjobb som gällde och jag fick nya utmaningar att ge mig i kast med.

På fredagnatten fick jag känna på att sitta med cityhelg, vilket för mig innebar att sitta och lyssna på en öppenkanal, svara på anrop, göra slagningar och starta/avsluta ärenden för en grupp patruller i city. Ni kanske har sett de där mobila poliskontoren som ploppar upp till helgerna ute på stan? Det var "mina" patruller det..  Fredagen var lugn och jag samkörde med kollegan som hade som uppgift att lära upp mig, det vill säga han sa här har du en bärbar radio med örsnäcka det är bara att köra på...
Lördagen blev samma sak men då skötte jag ruljangsen med lite assistans av en kollega när jag behövde äta och pudra näsan.. Gick alldeles utmärkt, i mitt tycke och det tyckte tydligen bossen där ute också då han på morgonen ringde in och tackade för gott arbete.. *glad*
Söndagnatten blev lite annorlunda, jag fick ut och åka med högsta hönset där ute. Spännande, trevligt och låååångsamt. Hade faktiskt turen att få ett intressant case men jisses vilken tid saker tar, helst som man står ute i kylan och bara väntar och väntar....  Det hela slutade bra i alla fall och sen blev det massa skriveriarbete för alla inblandade, ja inte för mig då, jag satt och kollade på de skitprogram som går på tv på sena natten/tidiga morgonen.. =)


Nu ska jag till frissan och bli fin i skallen, lär somna i stolen då jag bara fått 4 timmars sömn.. Men men

Bostad

Jag håller på och kollar om det går att byta bostad via Björnsbytare och det är ett jäkla pillande och mailande..
Det hela går ut på att man lägger upp en beskrivning av sin lägenhet och eventuellt har man även tagit kort som läggs upp och kan beskådas av hugade spekulanter.
Jag har gjort så och har tagit kort på hur min hall och vardagsrum ser ut,samt flera kort på kök och badrum eftersom jag anser att det är de viktigaste delarna av en lägenhet. Ser kök och badrum fräscht och fint ut så kan resten av lägenheten fixas till med lite tapeter och färg. Man märker att andra människor inte har samma syn på vad som ska visas på korten och vissa har lagt upp 15 kort där inte ett enda kort visar hur lägenheten faktiskt ser ut. Istället får man se att de har en svart kruka i ett fönster, att bokhyllan i något rum skulle behöva rensas på skit och dessutom dammas etc etc...  Bara en massa närbilder på detaljer och då inte ens detaljer på lägenheten..

Varför tror folk att jag vill se hur de har inrett sina hem?? Det skiter väl jag i.. Om vi skulle byta lägenhet så kommer de ju ta med sig sina möbler och prydnadsföremål. Jag vill ju kunna se hur lägenheten är uppbyggd, få en uppfattning om storlek på rummen och hur det ska kunna möbleras. Att se en kruka i ett fönster ger mig absolut ingenting, vissa lyckas ju även ta korten så att man inte ens kan se utsikten utanför fönstret...

Det finns en uppsjö av extremt dåliga fotografer i Stockholms län...

Nåja i torsdags var jag och tittade på en lägenhet i alla fall, de hade inte lagt upp några fotografier på lägenheten på sidan, däremot hade de lagt upp en bild med planlösningen och sånt uppskattas. Det var en 3a med relativt nyrenoverat badrum med plats för tvättmaskin, 2 sovrum som var nytapetserade och det ena hade till och med riktigt snygga grafitgrå tapeter.. Me like...
Även vardagsrummet var nytapetserat och hade gammalt parkettgolv som i och för sig sviktade lite på mitten men enligt nuvarande hyresgäst så var det meddelat hyresvärden och det stod på lista för att åtgärdas i framtiden. Köket hade även det ny fondtapet, det var gammal inredning men någorlunda uppdaterad spis (det var åtminstone inte spiralplattor...) Enligt hyresgästen så kunde man få byta ut köksluckor och spis mot en månadskostnad som lades på hyran och det lät som om det inte skulle röra sig om stora pengar heller. Så summa summarum skulle jag få en fräsch 3a på 75 kvm för mindre pengar än vad jag pröjsar idag..
Jag gör inte volter eller jubelhopp ännu för det hela hänger ju på att resten av kedjan funkar också, samt att hyresvärdarna godkänner bytena.

Jag har även fått 2 inbjudningar till att gå på visningar via stockholm bostadsförmedling och det är fan i mig så jag borde måla kors i varje tak jag hittar.. Om jag skulle vilja ha någon av dom lyorna så ska bara 28 stycken tacka nej på ena och 24 stycken på andra.. hahaha yeah right liksom...

Jag ska ha lite semester snart.. Har bara 8 pass kvar.. varav 6 är nattpass. På onsdag ska vi förhoppningsvis ge oss ut i en LKC bemannad bil, cruisa runt länet och göra det surt för buset, men eftersom jag verkligen ser fram emot det så kommer det troligen bli inställd på grund av för dålig bemanning i gropen eller att vi inte får tag på ett fordon att åka i..
Snart kommer även mor och far upp hit för att hälsa på några dagar, vi ska även gå på begravning då. Det är en släkting på rätt långt håll som vi haft god kontakt med senaste åren, jag har dock väldigt dåligt samvete...
Jag lovade att  hälsa på tanten och fika lite ibland då hon var rätt ensam och hennes barn samt barnbarn inte bodde i Sverige, jag var och fikade där för något år sen och pratade med tanten i telefon någon gång. Sen bytte jag ju jobb och fick plötsligt fullt upp, var jag inte upptagen så var jag helt slut i skallen och orkade inte vara social. Pratade med pappsen vid jul om tanten och lovade att jag skulle bättra mig på att hålla kontakt med henne, en vecka senare fick jag mail från tantens dotter om att tanten gått bort vid jul... ouch, så nu har jag ett dåligt samvete som jag aldrig kommer kunna åtgärda eller bli av med...


Fast jag kan ju vara snäll och ta hand om hennes lägenhet.. En ny fräsch 3a med megabalkong ca 100 m från Fridhemsplan, jag kan göra det som botgöring....... Jag lovar att aldrig klaga över mitt straff heller..  

Snyltare..

Alltså vad är det med folk..
Duger det inte med att deras vänner, bekanta och mindre bemedlade människor läser deras bloggar?
Måste de ge sig in i andras bloggar, skriva kommentarer för att locka folk till just sin blogg??

Jag skiter väl i om de har totat ihop en sång om när de hade diarré senast eller om de ställer nördiga frågor som de vill att alla ska svara på.
Ska du skriva i min blogg är det för att du läst det jag skrivit och vill kommentera det eller att du är som Sorken du ska bara skriva för det ligger i generna alternativt ett tvångssyndrom, men försök i alla fall att hålla dig till ämnet någorlunda.. Att sitta och skriva blaha-kommentarer för sin skull och fullständigt skita i vem jag är och vad jag skriver om betackar jag mig för..

Jag gillade inte sådana där "vänner" böcker som fanns när man var yngre heller, inte behövde jag skriva i min bästis bok hon visste ju redan allt om mig och vice versa.. Istället skulle man skriva i klasskompisen-man-enbart-pratade-med-för-att-man-tvungens-kusins-kompisars-vännerbok och inte fan ville jag att de skulle veta saker om mig, så jag totalvägrade till vissas stora fasa.. Böckerna användes mer till att osäkra personer skulle visa upp för sina andra redneckvänner att titta här, hahahahaha, jag har minsann 2 vänner mer än dig.. d du!!

ok att vissa på facebook verkar leva kvar i den tidsåldern ännu, men jag stod över det då och jag gör det även nu så jag vägrar adda Sharif alam Zokljhoi från Uzbekistan bara för att han vill bli vänner. Har vi inte träffats, pratat live/via msn/eller dylikt så finns du inte ibland mina bekanta att bara adda folk för addandets skull känns såååå mellanstadiet..


(för orsaken till detta läs kommentarerna under föregående inlägg)


och jag älskar gnagarn faktiskt även om han lider av mun/tangent-diarré ibland.. ;)

2009

Nytt år och ny almanacka..

Kan man tycka, eller hur??
Jag köpte ju ny och fin almancka, se tidigare inlägg..

och var är den då nu? det vette fan!!
såg senast i Vadstena under helgen jag tillbringade där nere. Sen dess puts väck. Jag är hunrda på att jag inte packat upp den, mor säger att den inte finns där nere och jag har sökt igenom hela min lägenhet men den finns bara inte.

får kanske ta en sån dära gratisvariant som ligger på jobbet och skräpar.. *snyft*

2008

Ja då var det ett nytt år. God fortsättning alla ni som läser detta.
Kollade in Ninis blogg häromdagen och hon är så flitig och har skrivit en hel jäkla krönika. Önskar att jag vore lika flitig, men det är jag inte. Så allt jag tänker göra är en liten summering av året som gått.

Det var kul!!

Ja ok, lite mer utförligt kanske.

Jo jag känner mig nu hemma på jobbet (borde ju göra det med tanke på all tid som spenderas där) men hjärnsläppen kan dugga tätt ibland ändå och jag kan inte för mitt liv komma ihåg hur jag åtgärdskodar en rattfylla.. hmm var det 105,136 och vad mer????? Gaaah
Men jag gillar mina kollegor, jag gillar arbetet jag gör och jag älskar att ibland få ut och åka polisbil.. =)

Året har gett mig flera nya vänner, för att låna ett uttryck från Nini så har jag nu vuxenvänner, så kallade VV. Förutom S som jag träffade via jobbet och som numera räknas som min allra närmsta vän, så har vi då även sagda Nini som i somras virvlade in i mitt liv med buller och bång tillsammans med massa rom. En utekväll på stan var allt som skulle krävas för att hon fick en permanent plats i gruppen "nära vänner" sen under hösten så damp Moa in i mitt liv också, visst vi hade haft kontakt en längre tid men det hade mest varit rätt sporadisk kontakt. Nu hörs vi var dag nästan och hon är också den jag vänder mig till så fort jag vill ha sällskap för shopping, film eller allmänt tjatter bara. Roligast är att Nini och Moa lärde jag känna via polisman.se ett forum på nätet (för er som inte visste det) och VV hade jag inte förväntat mig att få via sidan.
Jag har lärt känna flera via den sidan som jag även betraktar som goda vänner och en del av min bekantskapskrets. (jaja vi har ju Sorken och Sunkan också, men de är lite speciella och har en helt egen kategori)

Jag har fortfarande inte kommit igång med att göra iordning min lägenhet så att den ser ut som jag vill, jag har däremot lagt ut den på björnsbytare.se i hopp om att skaffa bättre lya. Vi får se hur det blir med det, än så länge har jag inte hittat något bättre utan börjar snarare känna att jag kanske ska bo kvar istället.. hmm what to do, what to do..

Kärleken då? Ja ni.. Non-existing vore väl rätta ordet för 2008. För man kan ju inte räkna in "friends with benefits" dit oavsett hur snygg han än är.. :P Känner mig som vargen i den där tecknade filmen var gång man får syn på han, ni vet han som visslar, ögona som åker jojo mm mm, men inte fasen blir man kär för det.. Vi får se om 2009 kan sätta fart på känslorna istället, lite förälskelse vore himla trevligt faktiskt.. Just ja jag har en dejt på g, men det får lämnas därhän så länge, nu pratar vi dåtid inte framtid.

Jag var ju ute och reste under året också och 2 gånger till på köpet. Gången innan dessa var 2004 så det var verkligen på tiden. Först var det 2 veckor på Sicilien med S, vi var i Palermo, Modello beach, Etna, Agrigento, Gela, Licata etc en härlig resa som dock hade lite smolk i bägaren iom att jag var sjuk och inte så lite heller.. Men sista stället vi bodde på var Villa Favorita bara någon mil eller två från flygplatsen i Trapani, rekommenderas starkt. Vi hade en liten bungalow som såg ut som en igloo, frukosten var suverän, poolen lagom stor, middagen supergod och personalen trevlig (förutom kärringen i receptionen men vi glömmer henne tycker jag).
Sen bar det iväg till Turkiet men S igen och den här gången var även S's mamma med. Vi hade en egen lite lägenhet, där jag sov på en bäddfåtölj i stora rummet = ledbruten.. Allt vi gjorde den resan var att vakna, äta frukost, ligga i solstolen, läsa, sova, bada, vända på sig.. tills det var dags för lunch, efter lunch upptogs samma aktivitet igen tills solen försvann ur sikte. Sen åt vi middag, spelade yatzee på balkongen, somnade och nästa dag var en repetition av föregående dag. Wuuunderbar...

Tja sammanfattat så här så verkar mitt liv rätt trist och innehållslöst, ett års sammanfattning skulle inte ens fylla ett A4.. =) men jag lovar att det har varit ett kul och bra år, jag är mycket nöjd och det är ju faktiskt allt som räknas!

RSS 2.0