sjukskriven del 2

hmm ska försöka att inte käka massa panodil hela tiden, men min kropp vill inte samarbeta..
Hade skitont i skallen hela natten men lyckades somna till och från i alla fall så jag sket i tabletter då och kände mig rätt stolt över det.

Men nu när jag vaknade idag så hade jag förutom ont i skallen så hade jag värk i heeeela kroppen, knän, fingrar, axlar, höfter you name it..
Tog tempen som var på 38,7 och efter att ha legat i soffan och gnällt för mig själv i en timme och sen knappt kom ur soffan då varenda led i kroppen stelnat till sten, så blev det en panodil i alla fall.
Så nu är febern på väg ned, med den sedvanliga svettningen på köpet.. Har korsdrag i hela lägenheten men det bara forsar om mig ändå... :(

Kan det inte bara sluta? *mutter*
Ytterligare en dålig sak med att jag har feber är att min i vanliga fall dåliga aptit helt försvunnit..
Detta är vad jag har ätit denna vecka.

Måndag: ingen frukost förutom kaffe, ingen lunch och potatismos med fiskpinnar till middag.
Tisdag: ingen frukost förutom kaffe, en halv fralla under tiden jag var på HS och en kebab med bröd till middag.
Onsdag: ingen frukost förutom kaffe, pasta med sås till lunch (varav hälften är kvar och står i kylen till ingen nytta) och 3 digestivekex till middag.

Torsdag: ingen frukost förutom kaffe, ingen lunch och 3 grillade korvar med bröd till middag.
Fredag: varit duktig och faktiskt ätit två fibertoast till frukost samt kaffe men mår nu illa.. :(


sjukskriven

min lille doktor har sjukskrivit mig till den 31 juli för suspekt encefalit....


jäkla tur man känner lite folk i sjukvårdsbranschen som faktiskt kan förklara vad saken jag lider av egentligen är..
Jag har tydligen gått och fått ett litet virus (sånt där som ger förkylningar etc) som istället för att ge snuva och ont i halsen så har den satt sig och retar på hjärnan vilket ger huvudvärk och feber..

Fast lille doktorn sa i och för sig att han tog i lite vad gällde sjukskrivningen och han trodde nog att det räckte med en vecka eller så, men det kunde dra ut på tiden och att jag ska stanna hemma så länge jag har symptom kvar.. =)


så nu kommer jag ha tråååååkigt..

vet med mig själv att om några dagar klättrar jag på väggarna här hemma.. :(


ps fast tandvärken har i stort sett släppt.. =)


och sen blev det värre...

Just när man tänker tanken att nu kan det nog inte bli mycket sämre så... JOHOOO då.. :(


idag kan man lägga tandvärk till de tidigare krämporna.. och inte hjälper det med panodil zapp heller
Ska iväg till Vårdcentralen klockan 13 idag, funderar på var närmsta tandläkare kan finnas här.. får väl kolla in på nätet någonstans, för tandvärk vill jag inte ha också det räcker med den värk jag redan har.

PS2

förresten jag kom på något positivt med gårdagen..


Jag vann för första gången på evigheter över xet och Anders i Killzone.. *yeaaah*
Vi spelade 3 matcher, varpå jag vann första och kom tvåa på de resterande.. vilket är en STOR grej för mig som vanligtvis brukar komma sist (så länge jag inte är sist med föööör mycket så lyckas jag hålla mig från att bli dålig förlorare, vilket man inte kan säga om de andra två... hehe)

Skitdag.....

Vilken trevlig dag jag hade igår.. NOT..


Tog mig upp klockan 8 och ringde Vårdcentralen, där jag fick lämna telenummer på en svarare sen ringde de tillbaka efter 25 minuter.
Fick en tid hos dr Karl kl 9,15..

Dr Karl visade sig vara en liiiiten (ca 150 cm lång) gullig gubbe (korean tror jag med tanke på den svensk-koreanska ordboken i bokhyllan) med hörselbesvär.. =)
Nåja, i vilket fall som helst så tog han tempen i örat vilket var 38grader, kollade blocktryck som var normalt och klämde lite på nacke och axlar. Sen blev jag ivägskickad för att ta blodprov.
Fick vänta ca 30 minuter innan jag fick komma in och blodprov togs i armen (2 rör), samt prov för strepto-A som det heter dvs streptokocker (hatar när de killar en i halsen)
Ytterligare väntan för att får svaret och att få komma in till lille doktorn igen (som förövrigt fick ringa på vaktmästaren då han låst in sina nycklar till rummet INNE i själva rummet. =)
Testerna visade ingenting, men då jag fortfarande hade feber samt ont i skallen fick jag en remiss till medicinakuten på Huddinge.

Lyckades få låna bil (tack snälla Gini) så jag kom till HS snabbt och lätt och skrev in mig klockan tolv.
Först blev jag inlagd på neurologi (eller insatt snarare då jag fick sitta på en vinglig obekväm trästol) efter en timmes väntan kom en tjej och tog blodtrycket, samt gjorde ytterligare ett hål i mitt högra armveck och 5 eller om det var 6 rör fylldes med ytterligare blod.
En timme senare då klockan var 14 så undrade jag om det var ok att jag gick iväg och köpte mig en macka eller något ätbart innan jag svimmade och föll från stolen.
-Visst, sa de. Varpå jag lämnade mitt nummer och knallade iväg till pressbyrån och köpte mig en äcklig macka som jag enbart lyckades få i mig en tredjedel utav. Men det var gott med lite kall dricka, lite kaffe och ähm nikotin...

Passade under tiden på att flytta bilen, då jag först lyckades med att parkera helt åt fanders sett från akuten så jag flyttade den från gassande solsken till parkeringshuset precis utanför akuten (jag hade ju även i min enfald bara lagt i pengar för 2 timmar när jag först parkerade)
I parkeringshuset hade de så smart ordnat att man drog sitt kreditkort och sen fick man en liten lapp, sen ska man dra igen när man åker därifrån, varpå man slipper springa ut och lägga i mer pengar i tid och otid..

Klockan 15 gick jag åter till Neurologakuten och sa att jag nu var tillbaka, de hänvisade mig till väntrummet..
Men fick faktiskt inte sitta så länge innan de kom och hämtade mig och gav mig ett rum.. *woohoo* samt sade att doktorn kommer snart..

15.30  när jag nästan lyckats slumra till i sängen kommer en sjuksköterska in.. alltså inte doktorn, och säger att de ska flytta mig till ett annat rum.
jaha.....

knallar iväg efter karln och hamnar istället på Infektionsavdelningen, får knalla förbi alla små bås, genom en dörr till ett tomt rum, genom ytterligare en dörr till ett rum med en brits.. Börjar nu känna mig lite orolig då man hamnade så himla "off" från alla andra och undrade vad de där blodproven egentligen visade...
Efter 5 minuter kommer en undersköterska, som gör rent sängen och lägger på nytt överdrag och så säger hon att: -Doktorn kommer strax, du står näst på tur..
-åh tack, säger jag..

40 minuter senare (ca 16.15)  och efter lite slumrande börjar jag undra om de glömt att de placerat mig i ett rum halvvägs ut på parkeringen.. Samt att de kanske hade en plan med att lägga mig i ett rum där klockan stannat... (hade som tur var mobil med klocka)
Ringer och pratar lite med mamsen och får lite uppmuntran.. =)

klockan 16,50 kommer doktorn, han ställer frågor i raketfart
-ja
-nej
-ja
-nej
-aldrig blivit biten av fästing.

-Vi kommer göra ett benmärgsprov på dig, säger doktorn. Så vi kommer flytta dig till ett annat rum.

Jaha, flyttdags igen, samlar ihop mig och mina pinaler och får komma till mitt tredje rum för dagen. Men sen går det faktiskt kanska fort.
De kör in vagnar med pinaler på och doktorn kommer in med munskydd samt "förkläde"
Han förklarar vad de ska göra och så drar de igång..
Först lägger de bedövning i korsryggen och det är "vanlig" tandläkarbedövning (ni vet hur jävla ont det gör i käften eller hur?? Det gör dubbelt så ont i korsryggen) jäklar vad det spände och det kändes som om ryggraden skulle sprätta ut utanför skinnet.. Det gick dock snabbt över och jag fick ligga still i ca 5 minuter medans det verkade.

Sen var det dags att ligga i fosterställning på sidan.
Doktorn klämmer rejält på ryggraden, vet inte om han försökte flytta den mer åt höger eller vad han tänkte..
Sen sa han att
-Nu sticker jag.
Vilket inte kändes ett dugg... =) YES tänkte jag, det här blir en "walk in the park" men ajajajaj vad jag bedrog mig.. :(

Helt plötsligt känner man hur det spänner, och drar, det gör inte ont men det är nog den mest obehagligaste känsla jag någonsin känt. Plötsligt så får jag känslan av att de har satt fast en gigantisk gummisnodd utmed mitt skelett och doktorn tar tag i den utmed bäckenbenet och som fortsätter ned i vänster ben, drar ut den långt och släpper den med en *klaaatsch*  Iiiiiiiiiiiiiiiiiiih
-För långt åt vänster, säger doktorn. Jag sticker igen..
Samma histora upprepar sig sen ytterligare en gång i vänster ben och sen en gång i höger ben..
När han sticker mig för 4e gången så har de satt på mig stringtrosor i gummisnoddanda. och drar ut och släpper den rakt utmed ryggraden och ned i svanskoten (dvs mitt i baken)
Sen ska jag ligga helt still i två minuter enligt doktorn, varpå han i fem minuter tömmer mig på vätska från benmärgen..
När det är klart säger doktorn att:
 -oj det ser lite ut som Stockholms blodbad här bak..
- Ääääh va? säger jag.
-Ingen fara, säger doktorn, jag fixar så slipper du se det..

Varför säga det då?? Hade klarat mig ypperligt utan den informationen.
Sen blev jag lagd på rygg och jag skulle ligga still i 45 minuter dvs den tiden det tog att få svaret på testet, under tiden så kom en sköterska och stack mig för 3e gången i samma åder och fyllde 3 stycken små glastuber..
Då var klockan 17,30, jag var återigen hungrig och röksugen men fick inte röra mig (ok då blåsan behövde tömmas också) men snäll som jag är så låg jag kvar på britsen i 60 minuter.. innan blåsan tvingade upp mig och iväg på muggen. (var väldigt nära att slumra till igen, men en brud i 25 års åldern hindrade mig hela tiden då hon vrålade om och om och om igen hur ont hon hade i forten, de gav henne smärtstillande, men hon hojtade vidare heeeela tiden om hur ont hon hade. Men när väl doktorn eller någon personal var där då kunde hon helt plötsligt hålla tillbaka dessa "smärtrop" hon hedrade hela avdelningen med under resterande tid... jäkla hypokondriker)
Precis tillbaka i rummet så kommer en ny doktor,
-Hej Kajsa..
-ähm, Jenny heter jag..
-Oj, sa doktorn och försvann.
För att 20 minuter komma tillbaka och säga att han hade gått rätt första gången men bara läst fel namn.. Och det tog 20 minuter att komma på???????

I vilket fall som helst så var jag nu fri att ge mig av hemåt (klockan 19,10), testerna såg bra ut, dvs de hittade inga fel på mig..
Jag ska ta det lugnt resten av veckan och är jag fortfarande dålig på måndag ska jag åka tillbaka till HS.. :(

Jag var hemma klockan 20 (efter att först ha kört från HS glad i hågen, men kom som tur bara till första rondellen innan jag kom på att "shit" jag glömde dra kortet för parkeringen igen...)

Idag ringde jag åter Vårdcentralen och ska få komma in imorgon kl 13 för att få ett sjukintyg (lika bra att fixa ett så kan de inte säga någon på jobbet)

Hade jag inte varit sjuk innan jag åkte till VC hade jag nog banne mig varit det igår kväll efter en helvetisk dag..

Det bidde en pojke...

Stort grattis till Katja och Fredrik som idag fick en liten Gabriel..


Sänder massa kramar och pussar till er, tänker på er massor.
Hoppas komma ned i augusti för att se underverket och sola lite på Madeira.. =)

Blä blä

nu har jag snart mått dåligt i en vecka..

feber och ont i skallen sedan i onsdags, det är inte bra det.. fast nu vet man ju att man har något i skallen i alla fall, vakum gör ju inte ont liksom..

försökte mig på att få komma till vårdcentralen idag men där var det kört. Jag ringde halv tio och man skulle tydligen ringa klockan 8 för att få en chans att få komma in. De hänvisade mig istället till närakuten, så jag ringde dit och de hänvisade mig tillbaka till vårdcentralen.. *suck*

Så idag blev det istället ett besök på apoteket för att köpa mer Panodil Zapp, då mina värktabletter tog slut igårkväll samt lite novalucol eftersom jag får ont i magen av alla värktabletter (ja jag vet att jag kan välja annan sort än panodil zapp som är vänligare mot magen men då funkar det inte lika snabbt som jag vill och behöver)

Tyvärr så känns det som att jag aldrig mår riktigt bra nu oavsett om jag tagit tabletter eller ej. Har jag inte tagit tabletter så har jag ont i skallen, nacke, käkar you name it.. Har jag tagit tabletter har jag inte ont, men däremot så rinner svetten om mig då febern går ned (som just nu, känner hur det rinner utmed nacke, rygg...) isch..
Har ett litet fönster på ca 1 timme då jag inte har ont och då svetten inte rinner.. sen börjar antingen det ena eller andra..
Hoppas jag får en tid imorgon för så här kan jag fan inte ha det.. :(

Ähmm.....

inlägget som nyss skrevs ser otroligt konstigt ut.
Ber om ursäkt för detta och har absolut inget svar på varför..


Vart är samhället på väg?

Jobbade som vanligt igår 8-16,30 och hade en otroligt lugn dag, det var inte mycket som hände och de samtal man tog var mest de vanliga små krämporna hos folk och inget som fick adrenalinet att rinna till, sen sitter jag ju även och har en elev nu som jag ska lära upp i den nobla konsten att hantera alla dessa inringare och vad sjutton man ska göra med dom..

Nåja dagen var lugn och skön och jag åker hem, tar mig faktiskt en liten tupplur och allt känns frid o fröjd..

Sen slår jag på tv:n och hör att en polis blivid dödad i tjänsten! Otroligt sorgligt för alla nära och kära, samt för samhället i stort.

Jag förstår mig inte på sveriges sätt att ta hand om sina psykiskt sjuka och instabila innevånare....
Mannen som gjorde detta var ju känd av polis, socialen, psykvården etc han hade ju faktiskt redan blivit dömd för att ha tagit livet av en person tidigare. Hur kan en sådan människa få vandra runt i samhället?

På jobbet har man pratat med många människor som mår psykiskt dåligt, man försöker hjälpa dom på bästa vis, genom att koppla till psykteam, eller någon att prata med såsom jourhavande präst etc. Många av de som kopplas till psykteam eller psykiatriska mottagningar ringer ofta tillbaka inom en väldigt kort tid och deras hjälpbehov kvarstår.
Personligen så finner jag det otroligt frustrerande, för det första för att de med all tydlighet inte fått den hjälp eller stöd de behöver inom psykiatrins värld (annars hade de inte ringt tillbaka om och om och om och om igen) sen är det jobbigt för mig som person att försöka bena ut vad problemet är, dessa människor mår ju dåligt men har inte alltid förmågan att uttrycka vad det är för hjälp de behöver, så samtalen kan bli långa medans man försöker lirka fram problemet.

Visst, personer kan bli inköra till psyk-mottagning men hur fort är de inte därifrån igen?? Våldsbrotten av psykiskt sjuka verkar öka, se exempel nedan (finns säkert många fler som skulle kunnas läggas till på listan)

Stockholm 28 augusti 2004:
En 44-årig man attackerar en kvinna och hennes dotter på tunnelbanestationen i Ropsten med ett borrstål.
  
Malmö, 1 augusti 2004:
En psykiskt sjuk 22-årig man hugger ner en 48-årig man i centrala Malmö som var på väg hem.

Stockholm, 2 februari 2004:
En 52-årig man får allvarliga hjärnskador efter att ha blivit attackerad av en 44-årig man med en spikplanka. 44-åringen ville sitta i fängelse.

Arvika, 11 september 2003:
Sabina, 5, knivmördas utanför sitt dagis av en psyksjuk man.

Stockholm, 11 september 2003:
Mijailo Mijailovic knivhugger utrikesminister Anna Lindh på NK. Nästa morgon dör Anna Lindh på sjukhuset.

Stockholm, 19 maj 2003
En 32-årig man angrep oprovocerat människor med ett järnspett i närheten av Åkeshovs tunnelbanestation i västra Stockholm. En man dödades och sju personer skadades. Mannen dömdes till rättspsykiatrisk vård.

Stockholm, 31 maj 2003
En sinnesförvirrad 50-årig man körde en bil rakt in i folkvimlet på gågatan Västerlånggatan i Gamla stan. Två personer dödades och15 personer fördes till sjukhus. Mannen dömdes till rättspsykiatrisk vård.



Rättpsykiatrisk vård? Ja jo för att ha gjort dessa dåd så måste man vara sjuk, men det borde inte hindra dom från att få straff för vad de gjort..
Visst ge dom vård, när de anses "friska" skicka vidare dom till fängelse för att sitta av straffet för vad de gjort.

Tycker att många förövare skyller på psykisk ohälsa, min åsikt är att för att göra något sånt överhuvudtaget så är man inte rätt funtad i skallen, jag anser inte heller att en person som är psykiskt frisk kan skada en medmänniska (eller djur) på något vis, så de som redan sitter i fängelse för mord, dråp, grov misshandel etc är även de psykiskt sjuka eftersom de klarat av att skada någon annan. Men det ska inte hindra dom från att sitta av sina straff.
Även om du anses psykiskt sjuk så ska du sitta av den tid som ditt dåd kräver. Är straffet 5 år, visst tillbringa första 2 på rättspsyk men resterande 3 SKA du även sitta av även om du anses psykisk frisk. (tänker inte ens börja diskussionen om längden på straff här i Sverige som i mångt och mycket är helt galna)

Jag kommer från en stad som har lång historia inom psykiatrin ändå från Gustav Vasas tid faktiskt. Det har funnits hospital, dårhus etc och i dag finns det rättspsyk
"En enkel resa till Vadstena" var en gång ett begrepp, på den tiden då man blev inlagd på Birgittas sjukhus och ofta blev man kvar där tills livet tog slut. Sen kom reformen inom psykvården och alla kommuner skulle själva ta hand om sina psykiskt sjuka och instabila innevånare och sen dess har hela maskineriet brakat samman. (jag menar dock inte att allt var bättre förr men man verkade har klart mer kontroll)

Många psykiskt sjuka fångas aldrig upp i "samhällets skyddsnät" utan de lyckas hålla sig i utkanten hela sitt liv.. Det finns ingen koll på dessa instabila personer som borde tas om hand av samhället, utan de lever ofta i misär antingen i lägenheter/hus som är sanitära olägenheter eller på gatan.
De som söker hjälp, får en liten pratstund i telefon i ca 5 minuter och förväntas sen klara sig själva.
 

usch och fy säger jag bara..
att stat, kommun och landsting inte satsar ordentligt på detta kan jag inte förstå (och nu menar jag inte att de ska dra igång fler "utredningar") vi vet redan att systemet är skit och inte funkar, gör något åt saken och gör det NU!!






Ähm har ingen aning om varför inlägget ser ut som det gör..

kors i taket...

ringde ju i förra veckan och fick då äntligen besked om vilken dag nya jobbet börjar i september..


idag ringde de för att säga att papprena äntligen ligger på lådan och att jag har anställningsbeviset imorgon eller senast på torsdag.. (A-post till och med...) *imponerad*
de ringde också för att säga att jag ska vara vid en viss adress kl 8 den morgonen (tydligen missade att lägga med informationslappen i kuvertet) ;-)

Nu börjar det nästan kännas som att jag verkligen ska börja ett nytt jobb och att jag inte bara drömde att jag fick jobbet.. =)

fön? fan? fönfan?

alltså vad hände tidigare idag egentligen??


jag duschade och allt sånt, sen skulle jag föna håret....

hinner börjar blåsa till luggen i ca 20 sek när fönen helt plötsligt tystnar, varpå jag förvånat tittar på den..

2 sekunder senare så bolmar det ut värsta rökmolnet ur fönen *shockad*
har nog aldrig så snabbt dragit ut sladden ur väggen, kollat håret så det inte står i ljusan låga samt rusat in i badrummet med fönen i utsträckta händer framför mig för att fort kunna få den under vatten.
Fast då har fanskapet slutat ryka och ser helt ok ut (förutom en väääldigt stickande lukt av bränd plast) men det var ju bara att konstatera att fin i håret skulle jag inte bli samt att min hårfön har självmant förpassat sig till fönhimlen..

Fick vädra min lägenhet också.. :(
Kunde ju inte åka hemifrån utan att ha kollat så att det inte luktade bränt längre, annars hade väl någon snäll granne ringt 112 och sagt att det brann i min lägenhet och så hade man fått en uppbruten dörr på köpet.. =)

fast hmm beror kanske på vem av brandhinkarna som jobbat så klart, vissa av dom gillar ju meningen "brand avvaktar"... *mutter*

bjuder

jag bjuder på mig själv.. haha


så Puckot och Danne, ni ska väl vara glada att jag ger er något att skratta år.. ;)


Puckot: jag har gett dig råd redan som sätter igång det hela... bara att säga åt Fredrik att ge dig en omgång så ska du se att bebisen vill ut.. (och jag menar inte att han ska smälla till dig....*s*)
fast jag har hört att tvätta fönster ska tydligen vara effektivt också..

funderingar

då var man åter sig själv igen.. tack gode gud..


finns det någon värre än att vara magsjuk egentligen?
hellre en fet jäkla förkylning än en magsjuka så får dig att släppa allt och springa i hopp om att man ska hinna till toan i tid. *ryser*

äsch nu lämnar vi det deprimerade ämnet..
(fast jag gladde tydligen Herr D med mitt tidigare inlägg......alltid roar det någon)

idag är jag ledig, det regnar och är tråkigt ute och därför har jag självklart lovat att jag ska ge mig ut idag, bara för att man allra helst känner för att krypa ned i sängen igen, eller på sin höjd i soffan med en filt och en god bok.

men men man måste väl vara lite social ibland också. så idag barkar det iväg till andra sidan stan (1.5h resa) för att hälsa på x:et.
vi ska kolla på film och snacka skit.. =)
känns skönt att vi faktiskt har lyckats förbli så goda vänner, det tog slut i augusti och det var ju inte direkt det bästa avslut man kunde fått pga vissa omständigheter. men vi löste det och nu är han nog en av mina närmsta vänner (vilket dock inte uppskattats av hans nya pingla, men hon verkar i och för sig inte uppskatta att han har vänner överhuvudtaget, då inte ens hans killkompisar duger..) nåja jag hoppas att han en dag träffar någon som förtjänar han och inte ett litet kontrollfreak.

jag har aldrig förstått det där med att man kan kräva olika saker av sin partner än vad man kräver av sig själv?
hon kan träffa vänner både manliga som kvinnliga, hon kan ut och festa. men var gång han gör det så blir det ett jäkla liv och hon ska skälla, skicka 38 sms (gjorde hon senast han var här o fikade) ringa i tid och otid, för att inte säga alla de gånger hon gör slut... jisses...
sen ställer hon in deras träffar titt som tätt, om han då fixar andra planer blir det ett jäkla liv för tydligen ska han enbart sitta hemma och vänta på att hon ska ändra sig igen....
jag förstår inte hur han står ut?? tidigare försökte jag prata med han om det, men har kommit fram till att det bästa är att jag håller käften, det kommer en dag då han kommer till insikt (fast går det ett halvår till får jag väl banka in insikten i han, får kolla med hans polare agipman också så kanske han hjälper mig, vi verkar ha samma åsikt om den där pinglan)
senaste nytt på den himlen är att hon nu kräver tillbaka sin hemnyckel, enbart för att han träffade en kompis igårkväll.
men sen så blir hon ju sur även om han spelar spel online med mig och agipman och då sitter vi i varsin ände av stan och gör det.. hahahaha
fast hon lär väl ändra sig..
sen hör hon att jag hälsar på..
och då lär hon ändra sig igen..
haha vilket liv hon måste ha..
är ju tur att x:et inte fallit till föga för hennes krav i alla fall, annars skulle vi nog inte kunnat vara vänner längre.


nåja.. dags att skutta in i duschen om jag ska komma iväg någon gång idag. fast jag behöver ju inte föna håret i alla fall, det lär ju vara blött igen innan jag hunnit till tuben.


Fyyyyy fan

det är synd om mig.....


Idag har jag mått alldeles utmärkt hela dagen, sov länge, åt god frukost *kors i taket*, lullat runt lite här hemma och pysslat, käkade lite middag och hoppade sen in i duschen för att göra mig klar för nattpasset på jobbet.

Så vad händer?

Jo precis när jag fönat håret klart och i stort sett är färdig så.......  *kurr* 
hmm värst vad det låter om magen, tänkte Jenny..

Fortsätter sen i godan ro att klä på mig...


*kurr, muller*

men va sjutton, tänkte Jenny..

Står då framför spegeln i badrummet för fixa det sista på utseendet, då händer det...

*MULLER*
oh oh
hinner ta ett steg mot toaletten för att i samma millisekund inse att det redan är försent på alla sätt o vis...

30 minuter senare ringer jag jobbet för att meddela att jag nog inte kommer att kunna ta mig in, får en driftledare på tråden som inte alls uppskattade att jag höll mig hemma.. :(

Nu har jag även skurat badrummet, sköljt kläder, satt på mig nya kläder och under hela den tiden ackompanjeras jag av *kurr, muller* från magen..


*30 minuter senare*
ok den här gången hann jag..
men fick skölja om en tröja som jag lyckades kräkas på när jag inte nådde handfatet då jag satt på toaletten och inte ville lyfta på baken..

fyyyy fan..

Why me???????

Äntligen

äntligen har jag fått svar om nya jobbet (dock inte i pappersform ännu)

Men nu vet jag i alla fall vilken dag jag ska börja på nya stället 3 september. =)
så nu återstår bara att lämna in en offentlig och riktig avskedsansökan till jobbet (yes yes yes yes)



och idag tänker jag extra mycket på "Puckot" aka Katja samt hennes Fredrik, som förhoppningsvis klämmer ut en liten son idag (ja Katja alltså, Fredrik hade väl bara det roliga för snart 9 månader sen att tillföra)
håller fingrar o tår och sänder så mycket kärlek det bara går

ooh jag rimmade.. *s*


näe iväg och jobba strax då, jag som var inställd på nattpass blev bytt till kväll.. :(

Ska det vara så svårt???

Det konstiga är att när man ligger i sängen på kvällen så tänker man att imorgon, då jäklar ska Jenny styra upp sitt liv, nu ska hon sluta röka, hon ska börja träna, hon ska försöka få i sig mat vid rätt tider... Allt låter sååå himla bra när man ligger i sängen och filosoferar innan John Blund kommer.

Dagen därpå... :(

Börjar dagen med kaffe och cigg, tankarna på att faktiskt äta frukost är borta, självklart har även Jenny sovit för länge också.
Lunch? ääh va? hmm kommer på klockan 19 på kvällen att hon faktiskt inte ätit någon mat idag... ALLS.. Börjar undra om det är alla cigg o allt kaffet som dövat eventuella hungerkänslor innan..
(varför säger inte magen ifrån? eller är jag så tjockhudad att kurret inte tar sig utanför späcket??)
Självfallet så blir Jenny då per automatik TOKHUNGRIG och då ska det gå snabbt, lätt och det blir gärna för mycket också medans hon ändå är på gång.
Sängdags, återigen funderar Jenny på hur imorgon, då minsann... Då ska Jenny bli duktig, äta frukost, dra ned på ciggen, mindre kaffe, röra på sig, äta lunch mellanmål samt middag i små normala portioner.
Hmm vänta nu.. rörde jag mig något under dagen?? äähm näe.. :(

Jag är rätt bra på det där med att tänka hur jag ska bli bättre.. men att göra det sen..
Jag är ju fullt medveten om alla fel jag gör, jag är dock inte medveten om dom NÄR jag gör dom, först efteråt.
Min kropp/hjärna går på automatik och det är fel sorts automatiskt program. Hur sjutton fixar man så man ställer in programmet rätt? Finns det Skalmanklockor som kan säga till när jag ska göra saker som att äta? Något som får mig att faktiskt tänka till INNAN jag tänder ciggen, inte som nu "oj, hmm när tände jag ciggen som jag håller i handen? Äh nåja lika bra att röka upp den då den redan är tänd"

Kan man skylla på ätstörningar när man glömmer äta? Det finns ju anorexi, men där har man ju gjort ett medvetet val att inte äta eller att äta allt för lite. Bulimi, då vräker man i sig mat och sen så kräks man.
Vad har då jag??
Senilanorexibulimi? Glömmer äta, vräker sen i mig och glömmer spy????

Ibland blir jag så trött på mig själv, fast hmm innerst inne gillar jag ju mig själv ändå, om man bortser från ovanstående delar...

ååh vänta.. klockan är bara halv tre.. jag kanske ska äta lunch... =)

Edit: rättelse Flunch blir det.. jag har ju inte ätit något idag ännu.. :(

Äntligen

äntligen är natten slut..


Nu ska jag hem o sova..
Fy fan vad det ringde på jobbet i natt, ska bli underbart skönt med ledigt till på onsdag.
Tre dagar utan att bli kallad det ena eller andra i luren.. *pust*


zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Vad bidde det då?

Jo det bidde ingenting..


Blev ingen dejt idag, hade vare sig lust eller ork att ta mig iväg någonstans och ju mer jag tänkte på det så "missade" han ju vårt förra försök att ses, så jag kände att har man inte humöret på topp då får det vara, då kan han gott vänta ett tag till =)


istället har jag gottat mig i soffan här hemma och kollat på Ghost whisperer, hade inte de fristående avsnitt förut?? Samt massa annat trams, men mysigt har det varit i alla fall. Kännt mig så där trevligt loj och seg..

Mina försök att få lite färg under dagen gick om intet, har banne mig inte ork att sitta och steka i solen medans svetten rinner och allt som händer är att jag blir röd och svedd..
Får nog bli brun utan sol istället ;-)

Snäll mamma....

Hon har köpt sin högt älskade dotter ett par byxor som dottern provade senast hon var i lilla staden.. =)

samt så har hon sytt in linnet som dottern krympt ur...




hmm
svenska språket är lite klurigt ibland..
krypa kröp krupit/krypt
krympa krympte krumpit/krympt


jag tycker då att krypt och krympt låter helt ok.. men hmm.. ja..

Svåra val

Igår var en trevlig dag..


Fast jag fick banne mig åka till världens ände för det, har ni någon aning om hur lång tid det tar att åka från södra delen av stan (röda linjen) till Vallentuna?

Jo 1 timme och 55 minuter, varav de sista 55 minutrarna tillbringades på en knökfull buss där chauffören inte hade vett nog att dra igång AC.n *pust*

Men väl framme var det trevligt med grillning och roligt sällskap. Sen blev det lite snöpligt slut på kvällen, istället för utgång som vi hade pratat om så var vi alla varma, trötta och hade ingen lust. Så jag var hemma tidigt igår igen..


Så till idag, vaknade sent (äntligen en dag utan att grannen spikar, vad håller de på med egentligen? Ska de sätta tavlor på varje mm av vägg i heela lägenheten??)

Min tanke för dagen var luuuugn och rooooo..
Tyvärr är min balkong hetare än en bastu, så där orkar man inte sitta, går ut korta stunder för en cigg enbart sen in i svalkan igen.
Nu har jag dock blivit bjuden ut på en dejt...
Är väldigt osäker på om jag verkligen vill gå eller ej, idag är ju ingen dag man känner sig fräsch som en nyponros hela tiden, utan minsta ansträngning gör ju att det börjar rinna någonstans på kroppen.
Tilläggas kan att senast killen och jag försökte oss på en dejt så misslyckades det, så jag är även osäker på om jag ska ge han en chans till eller ej.... Fast det vore ju kul att få speaka lite english förståss, för det händer så sällan numera. Aah har jag inte nämnt det? Jo han är skotte... (tänk Sean Connery som viskar i ens öra.. )

Nä iväg till posten och hämta paket som mamma skickat, alltid intressant och se vad det är för något, tror det är från mamma i alla fall.. hmm kanske någon annan som vill göra Jenny glad med ett paket??

Lurad och svåra separationsfrågor..

Varför kan jag inte släppa taget?
Köpte mig ett par tjusiga inlines för ca 7 år sen.
Snygga häftiga och DYRA...

Tänkte att nu jäklar ska de åkas..
Jag har ju i min ungdom varit rätt bra på vanliga skridskor och spelade faktiskt ishockey ett tag, så inlines borde ju vara en lätt match.
Tror dock att jag blev blåst av försäljaren, som självklart pådyvlade mig ett par snygga, häftiga, DYRA och alldeles för avancerade inlines..
ABEC 5?? Ja jo det är kanon det måste du bara ha...
hmm jo tjena, testade dessa på östgötaslätten, inte en backe, vare sig upp eller ned inom kilometers avstånd.
Hann släppa taget om staketet jag höll mig i och innan jag visste ordet av hade de jäklarna rullat iväg mig 20 meter och sett till att jag gjorde en halv Mollbergare över grannens staket.
(Till stor glädje för grannen som tyckte att jag kunde passa på att dra upp ogräset medans jag ändå låg där och kravlade..)
Dessa inlines testades vid ungefär 6 tillfällen, med samma resultat.. (samt en spricka i revben)
Bromsklossen som sitter bak på ena skon ser idag lika ny ut som när de köptes, av den enkla anledningen att jag alltid hann vurpa, på ett storslaget sätt, innan jag ens hann tänka tanken på att bromsa...

Nu står de så fint i min klädkammare, ser dom var dag när jag hämtar diverse kläder och andra skor. Tittar längtansfullt på dom, men jag vet längst in att jag aldrig mer kommer sätta på mig dom för jag har ju ingen dödslängtan..
De har stått och hånlett mot mig i 6 år, varje år tänker jag att nej nu jäklar åker de ut på blocket/tradera så jag slipper se dom..
Men än idag står de kvar i klädkammaren och hånler...
Varför kan jag inte släppa taget??

Längtar

image2



Detta ser jag fram emot mest just nu...


12 juli Stadion

Jag ska rocka järnet..

Varför ska det ta sån tid...

Ok innan jul så skickade jag iväg en ansökan om ett nytt jobb, i dåläget var jag faktiskt inte så hemskt intresserad av jobbet jag sökte överhuvud taget, men tänkte mer att jag skulle kolla hur pass attraktiv man var på arbetsmarknaden.

1 februari hörde de av sig och sa att de var intresserade och att jag den 12 februari skulle komma och göra ett test för att se om jag passade för jobbet eller ej.

Sagt och gjort den 12e var jag på plats kl 16,15 för att göra ett 4 timmar långt test, som skulle kolla om jag har minnet i behåll, om jag klarar av flera saker samtidigt samt om jag kan läsa och förstå det jag läser. Det hela var faktiskt himla kul och det kändes bra när jag 5(!!) timmar senare åkte hem.

Två veckor senare ringer de och säger att jo testet gick bra, kan du komma på en intervju? Jamen självklart svarar Jenny, när då? Jo kom den 20 mars..

Den 20 mars var jag åter på plats, denna gång för intervju. Något nervös satte jag mig framför 4 okända personer som skulle bedömma alla mina svar och reaktioner.
Nu gick det riktigt bra för det visade sig att de hade humor och vi "gaggade" mest på kändes det som och jag skrattade en hel del, så när jag glad i hågen traskade därifrån så kändes det återigen riktigt bra och jag tyckte att jag gett ett gott intryck.

Så här långt in i processen börjar jag känna mer o mer att jag vill nog fasen ha det här jobbet, jag kände stor förväntan och hoppades innerligt att jag faktiskt skulle få det. Till detta kan man tillägga att på min nuvarande arbetsplats började det nu att koka lite på grund av en ny upphandling som i stort sett gjorde att mina arbetsuppgifter skulle minska till zipp/zero till hösten om jag skulle stanna kvar..

30 mars ringer de från "nya jobbet" och säger att jag fick jobbet... *tjohooo*
Kan tilläggas att de ringde kl 9 på morgonen mitt i en "jobba-natt-period" så jag var inte direkt vaken..
De sa att vi kommer strax skicka ut papper till dig som bekräftar anställning och du kommer börja den 3 september. Ok det är en stund kvar dit, men man har uppsägningstid, semesterar som måste planeras på nuvarande jobb etc så det blir kanon tänkte jag..

Idag är det den 4 juni, jag har fortfarande inte fått några papper. :(

Jag har ringt och kollat vid 3 tillfällen.
1. Jo men papprena kommer, ta det lugnt. (i mitten av april)

2. oj hmm du säger att du är anställd? ääh vänta lite.. ja jo nu hittade jag dig, vänta vi har missat att göra en slagning på dig, den ska göras först, sen kommer det papper det tar ca 2-3 veckor.  (2maj)

3. Jo nu är det så att vi inte vet när din kurs kommer starta, så därför har du ännu inte fått några papper. (29 maj)

Som tur är så har jag bara 2 månaders uppsägningstid...
Så jag har fortfarande ca 1 månad på mig att säga upp mig, men nu tjatar chefen på nuvarande jobbet om när exakt kommer jag sluta? (ja du jag vet inte...) och om jag kan tänka mig att ändra min semester i augusti 1 vecka framåt/bakåt då det saknas massa folk, helst vill jag flytta den 1 vecka bakåt men om jag börjar den 3 september så funkar inte det för jag får inte avsluta min anställning med semester..

aaaaaaaaaaaaaaaaaaargh
Varför ska det ta sån tid???





hmm jag tror jag ringer igen...

På önskelistan just nu.. =)

På önskelistan just nu.. =)


Bara för att den är såååå cool...

och innan någon *bligar* får för sig att kommentera val av anka, så ha det inget med sex att göra..

jaha.. den obligatoriska listan kanske.. ?

Fortsätter skylla på Danne då.. hahaha


Jag har...
(x) snott den här listan
(x) rökt en cigarett
(x) rökt en cigarr
(x) varit full
(x) hånglat med någon av samma kön.
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
(x) fått sparken
(x) varit i knytnävsslagsmål
( ) rymt hemifrån.
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
(x) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
(x) sett någon dö
(x) varit kär i en av mina internetvänner
( ) varit i Kanada
(x) varit i Mexiko
(x) flugit
(x) spytt i en bar/krog
( ) sett en del av mig själv brinna
(x) ätit sushi.
( ) åkt snowboard.
( ) crowdsurfat under en konsert
(x) varit i ett våldsamt förhållande.
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
(x) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
( ) lekt uppklädd
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
(x) fuskat när jag spelat spel
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(x) rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
(x) blivit missförstådd
(x) vunnit en tävling
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
( ) känt mig som en utstött
(x) ätit ett helt glasspaket på en natt
(x) hatat mitt utseende
(x) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt mitt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
( ) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare
(x) sjungit karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
( ) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
( ) hoppat från en bro
( ) ätit hund/kattmat
( ) sagt till en främling att jag älskar honom/henne
(x) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) drömt att jag gift mig med någon
( ) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
(x) suttit på ett tak
(x) skrikit så att jag inte fått luft
(x) stannat uppe hela natten
(x) inte duschat på en vecka.
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
(x) haft en träkoja
( ) burit annorlunda kläder i skolan/jobbet för att höra vad folk säger
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att jag är het
( ) brutit ett ben
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) gråtit så mycket att jag skrattade
(x) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
(x) gjort något olagligt
(x) kört för fort
(x) druckit mjölk direkt ur förpackningen
( ) mönstrat till armén
( ) mönstrat till två olika arméer
(x) klätt mig i kvinnokläder (äähm dhö??)
( ) modifierat denna lista
(x) varit kär i en kille
( ) varit kär i en tjej
( ) spytt på en buss
( ) lekt pyroman
(x) känt mig elak
( ) somnat på McDonalds
(x) skogsvandrat
(x) badat naken
(x) lyckats välta julgranen
(x) gjort bort mig på fyllan någon gång
( ) gråtit på tunnelbanan
(x) pratat med en främling i mer än fem minuter
(x) haft sex på offentlig plats
(x) haft sex i en IKEAsäng
( ) haft sex i en IKEAsäng på ett IKEAvaruhus
(x) drömt att jag haft sex med en vän
( ) kryssat i hela listan
(x) Svarat helt ärligt på alla frågor



och kolla in skillnaden i kryss.. *host host*  hehe

Att ha en blogg

Varför skaffar jag mig en blogg kan tänkas..


Ja jag undrar detsamma.
Får skylla på Danne som faktiskt gav mig idén att skaffa en blogg för att skriva massa dynga som han så fint uttryckte det.. ;-)

Så idag är det söndag och det har varit en trevlig helg faktiskt, känns som det var länge sen jag faktiskt var ledig en helg samtidigt med mina vänner och "hör o häpna" faktiskt gjorde något.
I fredags blev det inflyttningsfest hos en kollega (gratis sprit så Jenny blev lite på örat) men jag var hemma redan vid 1 tiden på natten då resterande gäng (i den låga ålderna av 18-25) begav sig till Stureplan av alla ställen, näe då åkte tant Jenny hem istället..

Gårdagen tillbringades även den ute, först middag med x:et och gemensamma vänner, sen bio med Johnny Depp *dregel* filmen var ju ok men inget slår ju ettan (men egentligen hur många filmer som är uppföljare är bättre än den första??) Sen blev det pub på Kungsgatan, med fotboll och öl/cider, matchen blev ju en klar besvikelse där stod man laddad och hejade/hojtade och så..... ääh va?

nåja resterande kväll var trevlig med mycket snack och skratt.

Idag har jag fått massage..... *myser* nice..... mycket nice...
Ska nog boka in en ny snart igen.. =)


Nu ikväll blir det tv och då inget speciellt verkar sändas idag så lär det bli en del zappande.. Men tur man finner nöje i de enkla tingen här i livet.

Välkommen till min nya blogg!

Här kan du läsa om allt, men mest lär det bli om ingenting..

RSS 2.0