I'm a lover.. booklover

Sitter nu och laddar inför ett nattpass på jobbet, som sedan följs av ytterligare 2 nattpass och så kom jag på att, shit, det är lönehelg.. och inte för att jag kollat så skulle det inte förvåna mig om det vore fullmåne någon av nätterna bara för att jävlas.
För er som inte vet så kan jag meddela att fullmåne faktiskt gör stor skillnad, de strålisar som finns blir än värre och nya brukar poppa upp som svampar ur jorden.
Nåja nu ska jag inte gå händelserna i förväg men det kan vara bra att vara lite mentalt beredd. Förvänta sig det värsta, hoppas på det bästa.

Imorgon ska jag ha fikagäster, det blir X:et och hans nya tjej. Jag har inte träffat tjejen än men det ska bli kul, hoppas bara att hon kommer klara av det.. Inte för att jag är sån hemsk människa att hon inte kommer överleva mina kommentarer eller så utan hon är ju gravid och det lilla livet gör det surt för sin blivande mamma. Det kräks både åt höger och vänster har jag förstått och stackarn har redan fått besöka sjukhus för att fylla på vätskeförrådet. Så nu är jag i valet och kvalet, vad ska jag bjuda på? X:et äter ju allt.. :P men tjejen då?? hmm salta kex och vatten brukar väl lugna en upprörd mage? Får köpa hem lite av varje så det finns för alla eventualiteter..

Idag har jag beställt hem böcker.. en maaaaassa böcker.. = Jenny uppspelt och glad som en lärka.
Det blir David Gibbins, Steven Saylor, Catharina Ingelman-Sundberg, Michael Baigent, Bernard Cornwell, Dick Harrison samt Takashi Matsouka. Allt som allt 16 böcker för det underbara priset av.... *trumvirvel* 617 kronor.. yaaaay
Massa historiska romaner, spänning, historisk fakta mmmm Det blir både nordisk vikingatid och medeltid, döda havsrullar, detektivromaner från romartiden samt kulturkrockar i Japan på 17-1800talet.. Får se när böckerna väl kommer om någon kanske får bli julklapp eller ej.
Jag kommer inte ha några sysselsättningsproblem närmsta tiden i alla fall.
Har ju även flera böcker som jag inte hunnit läsa än, Conn Igguldens serie om Mongolerna har precis påbörjat bok nr 1, verkar spännande.
Sen har jag även slutet och den sk början i Sagan om klanen Otori av Lian Hearn. Samt Svensk maffia och Cosa Nostra att läsa.
Senaste bok jag läste var "Jaktpilot i RAF, En stridsflygare berättar" av Geoffrey Wellum, det är hans memoarer och den berättar om hans minnen från tiden då han som 17-åring blev antagen som jaktflygare i Royal Air Force som den yngsta spitfirepiloten genom tiderna och om hur 2:a världskriget bryter ut. En mycket intressant och spännande bok som jag sträckläste, vilket innebar att jag läste till och från jobbet, vare sig jag gick i rulltrappor eller satt på tuben.

jaha nähä.. dags att göra sig klar och ge sig av strax..

Ledighet

Jupp då har man varit ledig i 2 dagar, igår blev det shopping samt bio i Kista tillsammans med S.

Vi kollade in Arn-filmen innan den slutar gå på biografer så vi hade bara Heron eller Kista att välja mellan. En positiv sak med att se en film mot slutet av dess tid på biografen är ju att det inte är så många som ska kolla. I en sal för ca 90 pers satt vi 9 stycken. Tyvärr satt självklart de obligatoriska idioterna framför oss, det var ett äldre par där mannen tyckte det var kul att högt ventilera sin åsikt om allt.. Varenda jäkla reklam innan likväl som nya filmtrailers fick minsann höra att det var skit, skit och bara skit... Ok din jävla fruga kanske har tryckt på "mute"  för länge sen men vi andra stackare som satt i salen har inte hunnit skaffa oss den förmågan ännu.. Funderade stark på att köra en sån dära Gibbs-slap i skallen på han var gång han öppnade kakhålet.
Filmen var ok, men av någon anledning hade jag i min skalle fått för mig att det var film 2 av 3 så döm av min förvåning när Arn kolar på slutet.. Hoppsan!
Sorgligaste ögonblicken i filmen? När hästen dör...
Jo jag vet, det låter patetiskt och har man inte läst böckerna så fattar man nog inte det sorgliga i att en häst kilar vidare, men det var ju Shamsin och som bokslukare har jag självklart läst hela historien och då gråter man, åtminstone jag.

Sen fick jag besök på kvällen av Moa, vi tog en liten fika innan hon åkte hem till sambon och väntande middag.
Idag har jag mest lullat runt här hemma, fick en påhälsning på tidiga kvällen och nu sitter jag här och surfar lite..
Hade ju sett reklam på fejsbook om en personlig almanacka och när jag väl beslutat mig för att, ja en sån ska jag ha, så kom självklart aldrig reklamen upp igen, tur man har vänner som håller ögonen öppna så idag fick jag länken och har nu beställt mig en fin personlig almanacka..

Min är turkos med lila text.. sååå fin =)
Man får ju även bestämma hur sidorna inuti ska se ut..
Så jag rekommenderar den skarpt http://www.personligalmanacka.se/


Så den kommer droppa ned i min brevlåda om ca 2 veckor.. eller tja, eftersom posten här inte verkar kunna dela ut saker som är tjockare än 2 mm så får jag säkert hämta ut den på VI-butiken... Återkommer med betyg när den väl är här.


och jag kan stolt tillägga att jag köpt 2 julklappar redan... *stolt*


varför är man trött som tusan på kvällen innan man ska jobba natt? Men då jag ska upp kl 4.20 på morgonen har jag inga besvär med att vara uppe till kl 3...

Räkna får..

Igår var grannarna tysta hela kvällen och natten.


Lycka.. :D


Men då kommer Jenny in i andra andningen på kvällen och kommer självklart inte i säng förrän halv 12 ändå. Varför är man alltid trött när man inte ska sova och när man väl borde gå och lägga sig är man pigg som en lärka?

På 2 nätter har jag lyckats få ihop totalt 5 timmars sömn. Idag gick hjärnan i slowmotion, även om min bordsgranne var eld och lågor då jag, till skillnad från han, lyckades lokalisera ägaren till en förrymd kossa. Det var en sån dära söt kossa också, vet inte vad sorten heter men alla vi som läst Hedenhös vet hur kossan såg ut och sådan kan man ju inte låta springa runt ute på våra vägar ;)
Däckade självklart på tunnelbanan på väg hem och var ca 2 sek från att missa och kliva av när jag väl var på hemmastationen. Släpade mig sista biten hem och däckade igen, denna gången på soffan och vaknade inte förrän 2h senare. Nu borde jag vara ganska pigg efter min lilla eftermiddagslur men icke sa Nicke, ögonen går i kors och jag är så trött..
Tur jag har sovmorgon imorgon, börjar inte jobba förrän kl 14. Halleluja!!
Ni kan säkert gissa vad jag ska göra nu och troligen 12 timmar framåt.

Snö

Idag har det snöat..
Idag har jag jobbat..

Jävla 08:or!!!!
Hur svårt ska det vara att sätta på ett par vinterdäck, samt sakta in farten när hela vägen är vit eller blank?
Hur svårt ska det vara att inse att det som är vitt på vägarna kan göra att det blir HALT???

En inringare som hade snurrat med bilen, bara en liten piruett, gav mig en så urbota dum förklaring:
-Jag har kört hela vägen från Gävle och det har minsann gått bra hela vägen ända hit och helt plötsligt så släppte allt och jag snurrade med bilen.

ähm jaha? snöade det hela vägen?

-Nej då det började strax norr om Stockholm....

och det var ingen indikation på att du kanske skulle släppa på gasen?

-Jag har bråttom hem..

Ja men grattis... Sitt där i diket du så kommer det nog en bärgare så småningom, hade du släppt på gasen hade du nog varit hemma nu... pucko!!
ok jag sa inte så till han men jag tänkte det, och sa det så fort jag lagt på luren.

Dagens andra pucko:
-höhö jag snurrade vid första snön förra året också.......

*tystnad*

Ibland är jag glad att jag inte äger någon bil utan åker tunnalbana, för då utsätter jag inte mig själv för dessa idioter i trafiken.

Grannjävlar..

För några månader sen fick jag nya grannar i lägenheten ovanför mig, tror det på sin höjd är 3 månader sen de flyttade in.
Vilka är då dessa kära grannar, jo 2 flamsivimsiga 20 åringa flicksnärtor... och deras jycke.
De har haft flera fester redan och häromveckan var jag tvungen att gå upp och knacka på, då var klockan ca halv 1 på natten. De lovade att sänka ljudet och vara lite tystare, men de sa inget om min förfrågan om de kunde sluta dansa med skorna på inomhus...
Anledningen till att jag sa till var att jag skulle upp och jobba dagen därpå, jag jobbar ju skift så även helgdagar är jag ju tvungen att gå upp tidigt och bege mig till jobbet.
Jag hann knappt ned till min våning innan musiken återigen var lika hög som innan. Lite mer än en timme senare lackade jag ur fullständigt och ringde efter polisen! Patrullen kom till platsen, pratade med glina och det var sen tyst.. i ca 40 minuter, sen drog de igång igen. Då var jag så slut så jag lyckades somna i alla fall, sov inget vidare för man vaknade var gång de gick ut på balkongen för att röka, för normal samtalston är något dessa glin inte behärskar.
De var mäkta stolta över att "Aina" kom till deras fest, så istället för att tänkta lite längre än näsbenet (typ oj hoppsan, vi bor i andra hand här, vi kanske skulle tänka oss för lite) så drog de igång festen igen och den slutade först vid 4 tiden.

Natten till idag var ytterligare ett lågvattenmärke från lägenheten ovanför.

Denna gång hade de ingen fest, nej denna gång begav sig de 2 fjortis-look-a-like ut, troligen till krogen eller dylikt. Kvar i deras lägenhet var deras hund. Jag har hört den skälla innan men i natt var det hysteriskt..
Hunden skällde och slängde inte lite yl här och där, från klockan 22 fram till klockan 03 då glina kom hem. Tyvärr är det inte en liten knähund de har så det är inte "yip, yip"  vi pratar om , jag har inte sett hunden än (undrar om de går ut med den alls??) men det låter som en större hund, troligtvis en rottweiler om man ska se/höra till skallen enbart. Hundfan var inte tyst mer än 5 minuter i taget under 6 timmar!!!  Så det var skall 30 min, tyst 2-5 minuter och så börjar vi yla och skälla igen.
Min väckarklocka var inställd på att ringa klockan 04.15 i morse!! Försökte till och med att sova med öronproppar, det funkade inte hundjäveln hördes ändå och jag fick ont i öronen av pluggarna.

Jag älskar hundar och skulle gärna vilja ha en eller två egna. Men i natt var jag färdig att klampa upp en trappa, bryta upp dörrjäveln, brotta ned hundfan och gaffatejpa ihop den jäveln till ett litet paket så den varken kunde öppna truten än mindre göra ett pip..

Hushållsnära tjänster

Varför är vissa människor pedanter och vissa definitivt inte?

Jag hör till kategorin "definitivt inte" fast jag önskade att jag tillhörde den andra gruppen. Jag kan med andra ord ta mig i kragen ibland och skura/feja så att min hem skiner, men då blir också förfallet desto större efter..

I don't get it??

Hur jäkla svårt ska det vara att kunna hålla efter i en liten tvåa?  Jag tycker att köket kan glänsa ena dagen för att nästa dag se förjäkligt ut, Vem är det som skitar ned? Är det verkligen jag? En måltid hemma och så har jag disk som borde häröra från 15 pers... Eller rinner tiden iväg så snabbt att jag inte hänger med i att det faktiskt gått 2-3 veckor sen jag städade sist?
Funderar skarpt på att skaffa mig en liten tantilura som kan komma och skura/svabba en gång i veckan, det vore värt det för min sinnesfrid och att slippa få panik var gång någon nämner att de tänker titta förbi.. Vad kan en liten tant kosta egentligen? Jag menar om man tar en städfirma som kör typ flyttstädning här hemma först förutom att alla möbler är kvar då, och sen ha en liten tant som kommer en gång i veckan eller var annan vecka för att damma, dammsuga, svabba, skura kök och badrum etc.. kan väl inte vara så jäkla dyrt? och så får man väl dra av på skatten för det också?

Idag SKA jag städa mitt hem. Jag ska även sätta upp en skylt på dörren som proklamerar att, fan ta den som stoppar reklam i detta brevinkast. För reklam har blivit ett stort bekymmer, det ligger i högar ta mig fan överallt. Jag har pappkasse i hallen som jag fyller allt eftersom, men det blir ändå liggande på köksbordet, vardagsrumsbordet etc etc och nu när julen närmar sig så ökar ju mängden reklam exceptionellt mycket. Viss reklam vill jag ha, typ mediamarkt, rusta, jysk, ikea men inte alll annan skit 3 olika från ICA, 2 VI, konsum, citygross, willys, Ö&B, leksaksaffärer, elkedjor, leasy mm mm mm och inte räcker det med att det dimper ned 1 gång i veckan,, Nej nu är vi nästan uppe i 3 ggr/vecka och häromkvällen damp det ner ca 2 kg reklam kl 21, alltså, VA??!? Tur man inte hade ungar som ska sova då när det först rasslade lite i brevinkastet för att sen dåna till i hela lägenheten när reklambomben träffade golvet.

Någon som känner sig manad att komma hit och stå med piskan i högsta hugg?
För tyvärr har jag även vanan att gå ut starkt för att krokna efter en stund och då "ska jag bara vila en liiiiten stund" och så var det den städningen.. Eller så låter jag som Alfons Åberg inuti skallen: jag ska bara...

så.. FÖR FAN JENNY, ta dig i kragen, eller i pyjamasbyxan och sätt fart!!!!!





jag ska bara skriva klart och dricka upp mitt kaffe....

Fiskmås

Jag spenderar ju viss tid på ett viss forum på nätet, där sker det många olika diskussioner om olika ämnen. Det som är rätt fascinerande är folks olika sätt att framföra sina åsikter på och olika sätt att visa sig på..

Vi har de som har starka åsikter och står för det, de kan all fakta på sina tio fingrar och de vet hur man framför dom.

Vi har de som vänder kappan efter vinden och håller med senaste talaren i tråden..

Vi har de som ordbajsar, som bara för att, skriver inlägg utan vara sig mening eller innehåll

Vi har de som kanske kan räknas som ordbajsare men de håller sig till ämnet och kommer med käcka kommentarer..

Vi har de som är skämtsamma, sarkastiska och  som ofta får läsarna att flina glatt/hånfullt..

och så har vi de som rätt snabbt anses vara forumtroll, de som har en åsikt, skriker om den i högan sky men kan inte backa upp något av vad de säger med ren fakta enda svaret blir: -därför.... *uttalas med sur uppsyn och plutande underläpp* man kan inte godta andras åsikter för de har, per automatik, fel, man kan inte lyssna, man kan inte ta till sig av fakta även om det skrivs så utförligt med källhänvisningar etc. De beter sig som små tjuriga barn i trotsåldern..

Det jag undrar är varför söker man sig till ett forum där grundtanken är att byta information, fakta, lära sig saker mm när man har IQ som en fiskmås? Alla har vi väl sett Hitta Nemo och fiskmåsarna vars ordförråd enbart består av "Mine??"
Man vill inte lära sig något, man kan inte ta in andras åsikter, men kan inte ens förmedla sin egna åsikt utan sitter där och skriker "Mine??" och tror att folk ska tycka att de är kloka, rådiga och framförallt intelligenta.. gaaah
eller som en vän uttrycker det..
*twitch twitch* ;)

Peanut

Eftersom det är urtråkigt att lulla runt hemma och jag är för trött/seg/sjuk för att göra något annat så surfar jag lite..

Vissa saker livar i alla fall upp min dag..



Jeff Dunham är kung..


eller man kanske ska säga Jefafa DunHAAM..

Dripp, dropp..

ååh så kul det är att vara förkyld.. NOT!!


Jag har då alla klassiska symptomer för en förkylning vilket innebär att jag måste snyta mig med jämna mellanrum, hur kul är det då att varje gång jag gör detta så får jag näsblod!!  Med andra ord springer jag runt här hemma med antingen bomull uppstoppat i näsan eller igenkloggad i snoken, i vilket fall så kan jag inte andas som vanligt.    yaaay  *ynk ynk*

Vad har jag gjort för att förtjäna detta?? (och om du kommer på några alternativ så vill jag inte veta) :P

Idag missar jag även tårta på jobbet... Istället så käkar jag knäckemackor, för det är typ allt som finns här hemma och jag orkar inte släpa mig till affären.

Sometimes life really sucks :(

Yrkesstolthet?

Idag blidde jag hemma från jobbet, vaknade i morse med massiv huvudvärk, totaltäppt näsa samt en röst som flytt fältet men förutom det så mådde jag toppen.
Rösten har sakteliga smugit sig tillbaka under dagen men den täppta näsan och skallen som dunkar kvarstår.

Nu på jobbet är det lite tjafsigt och allt beror på att vissa människor inte gör det de borde göra, dvs jobba. Vi är ju anställda för att göra ett visst jobb men vissa verkar inte fatta det utan tycker att det går alldeles utmärkt att bara sitta av tiden utan några större ansträngningar. Att detta beteende är något som går ut över resten av gruppen verkar inte kunna sjunka in i skallen på dom. Ledningen ser ju bara att vårt turlag har dåliga svarstider, inte att jag sliter arslet av mig medans flera andra sitter och rullar tummarna, så vi får ju alla en släng av sleven fastän det enbart är vissa som borde få på tafsen.

Vi har en på jobbet, vet inte hur länge människan egentligen jobbat där, som tur är kan man ju säga så går denna person numera i skolan på vardagar, men vi måste dras med Puckot varenda jävla helg. Puckot gör ingenting förutom att gå runt och snacka goja, svarar inte i telefon eller något annat som faktiskt ingår i arbetsbeskrivningen.
Det hemska i kråksången är att Puckot är fullt medveten om att det inte ses med blida ögon på detta beteende.
Puckot har fått varningar innan, som inte hjälpt och att säga åt människan att gå och sätt dig vid ditt bord och jobba för fan möts bara av ett flin....
Gjorde en jämförelse en helg, vi som faktiskt jobbade skapade ca 50-60 ärenden/pass och person ,då räknas inte de ärenden som vi jobbar med men som någon annan skapat. Puckot däremot gjorde mellan 5-10 st/pass vilket nästan kan ses som imponerande eftersom människan satt på sin stol vid sitt bord ungefär 15 min/timme resten av tiden sprangs det runt och pratades, fikades, surfades ja you name it, allt förutom att faktiskt jobba..
Jag är så jäkla frustrerad att det börjar pyra ur öronen på mig när den här personen dyker upp på jobbet. Vi är nu några som slagit våra påsar ihop och pratat med en av cheferna och hoppas att det ska bli bättring. Puckot jobbar ju numera bara timmar, så det är ju för fan bara att säga till att: -Sorry vi behöver dig inte längre..

Sen finns det tyvärr flera som anser att när det kommer samtal in, så kan någon annan ta det.. Om nu någon annan inte tar det tja ok då, jag får väl göra det då.. och glöm då inte den uppgivna sucken som tillkommer på slutet.

Hade en patrull häromdagen som jag pratade med i stort sett varje gång de ville något, till slut frågade ena tjejen om det bara var jag som jobbade eftersom de alltid hamnade hos mig..
Mitt svar: ähm det sitter massa folk här, fast jag vet inte vad de sysslar med...

Grrrr

Smågodis

Alltså häromdagen kom jag på att jag blir snart ett år äldre enligt kalendern saken är den att jag känner mig inte så gammal som jag är.
I min skalle har jag inte ens hunnit bli 30 utan hovrar runt 28-29 som applicerbar ålder. Jag tycker inte heller att jag ser så gammal ut som jag är, om det sen är på grund av att jag förtränger fakta eller behöver starkare glasögon kombinerat med förstoringsspegel må vara hänt..
Men eftersom min mentala ålder är många år yngre än den faktiskta så blir det lite småknepigt i det här med karlar..
Jag borde titta på de i min ålder samt några år äldre, om man nu ska vara "normal". Men guud så tråkiga de är och så gamla de ser ut!!  :shock:
Jag börjar nu istället känna mig som en ful gammal kärring som spanar på småpojkar, alla de som jag varit attraherad av senaste året har faktiskt varit 29.. ALLIHOP (ja ok alla 2 då)

Karlar brukar ju få 40-års kris och jaga småflickor runt 20-strecket och riktigt så patetisk är jag inte, men jag känner att jag börjar fasen i mig närma mig..

Jag är inte heller ensam om detta verkar det som. Min närmsta vän är på g in i ett förhållande där killen är 7 år yngre. En annan vän har även hon skaffat sig en yngre pojkvän.

Är det ett nytt mode? Detta hände nästan aldrig förut och var inte riktigt socialt accepterat heller 2-3 år kunde man sopa under mattan.. Nu för tiden verkar det inte vara en sån big deal över huvud taget. Hur många år är "accepterat" att gå nedåt i jakten på en pojkvän, 4? 5? 6? 7? 8? 10?

Nåja ska jag leva med karln tills jag dör så satsar jag gärna på en yngre, för han ser ju bättre ut längre.. :P

On demand

Ok som alla kan konstatera så suger jag verkligen när det gäller att blogga.

Jag får världens idéer om vad jag ska skriva om när jag sitter på bussen hem, eller när man sitter på jobbet och har tråkigt, men väl hemma vid datorn så har jag hjärnsläpp. Kan inte komma på ett ruttet lingen att blogga om och att bara köra någon jäkla dagbok med i måndags gjorde jag si.. i tisdags så.. känns ganska trist. Helst som jag hela tiden ligger typ 4 ljusår efter i att uppdatera bloggen.

Nåja men liten update i alla fall.

Nog fan hade jag halsfluss... och öroninflammation så det bidde pencillin för hela slanten och sen den har jag i stort sett varit konstant förkyld, hatar pencillin för det gör mig alltid sjuk som fan efterät, vilket liksom ger motsatt effekt eftersom man ska bli frisk av skiten..

Semestern var kanon, bilder finns på facebook så vill ni se får ni allt bli vän med mig där först.. :P Flyget gick bra även om jag hade lite ont i örat, men det värsta var väl att jag var lomhörd i 2 veckor och att S fick påminna mig då och då att inte prata så högt, men självklart pratar jag högt om jag inte hör mig själv.. duh
Det blev till och med 2 resor förresten, först 2 veckor på Sicilien och sen 1 vecka i Turkiet, Alanya.  Fick ju lite retroaktiv löneförhöjning på septemberlönen så man hade lite pengar att spendera och ni som känner mig vet ju att jag klarar fan inte av att spara.. Money money money

Jobbet snurrar på som vanligt, enda nackdelen är att vi numera har 2 jävla fjantpass i vad som är min frivecka.. Så jag har inte ledigt var 6e vecka längre. De här 2 passen är så patetiska, vi ska ha APT, fjanta runt och sen logga in i gropen för 2h!!??!? WTF? man hinner ju knappt logga in, starta alla program och fixa datorn så som man vill ha den (samt hitta en stol som faktiskt funkar att sitta på och som inte härstammar från Palme-utredningens glansdagar) så ska man logga ut och gå hem.. Fjanteri på hög nivå.

Igår var det party hos S, hon fyller på onsdag och körde partyt i förväg, det var trevligt folk och mycket prat och skratt. Samt himskans god bål som jag och Nini tömde.. Eller jag tömde det sista efter att Nini gett upp och gått hem, men jag lyckades mygla till mig skjuts hem till porten så jag slapp åka kommunalt.
och nej jag var inte full...  :P

RSS 2.0