Minigolf

Det spelades minigolf vid två tillfällen under semestern.

Första var i Vadstena sprillans ny bana med hus och grejer. Tyvärr så har de missat det där med sarg på banorna vilket gjorde att det var allt för lätt att hamna i rabatterna hela tiden, vilket gav att jag hamnade på 3e plats
1. Pappa
2. Xet
3. Jenny
4. Mamma

Andra omgången var dagen därpå och denna gången spelades det på Lingården i Varamon, väääldigt varmt blev det och Jenny hade varit osmart att ta på sig långa jeans *svettsvett*
Resultatet blev dock annorlunda.... ;)
1. JENNY
2. pappa
3. Xet
4. mamma
En spik, och tre stycken 2or mm gjorde att jag klarade banan på 37 poäng =) vilket även imponerade på hon som hade banan (eller så gjorde hon sig bara till men jag hävdar att hon var imponerad)

home sweet home

Då var man hemma igen och det är sååå skönt. Otroligt skönt att komma hem till städat och fint hem, får väl se hur länge jag lyckas hålla det så här. Varför kan man inte få en släng av pedanteri?
Första natten i egna sängen, med egna kuddarna var himmelriket jag sov så himla skönt och läänge (vilket inte skedde under hela tiden i Vadstena)



Fredag/lördagen tillbringades på kryssning med syrran. Cinderella med buffé, lite alkohol, massa dans och avslutades med spa-behandling.
Det var helt underbart att bli ompysslad i 90 minuter, först skrubb/pealing på hela kroppen, en liten dusch, sen blötas upp i ett bad för att sen ligga på en brits och bli masserad med varma stenar, låter kanske lite knäppt men det är såå himla skönt och man blir avslappnad och hänger på den där britsen som en våt disktrasa på slutet.
Handlade sprit till alla andra, whiskey till x:et, vin till mamma och rom till pappa, till mig själv köpte jag godis och cigg =)

Just ja anledningen till att jag köpte sprit till mor och far var att de gjorde en utryckning som hette duga i fredags. Viking Linebussen gick från Vadstena 10.50 och Jenny med syster klev glada i hågen på och började sin färd. 
Precis då bussen kör in i Motala kommer Jenny på att hennes nya fina tröja som hon planerat att ha på sig på kvällen låg kvar i torktumlaren i Vadstena...
PANIK.....
Ringer mamma och undrar var de är, självklart är även de i Motala för att handla lite mat, får dom att slänga sig in i bilen, åka till Vadstena, hämta tröjan och sen gasa järnet mot Linköping för att möta upp bussen där. Som tur var så kände jag ju faktiskt busschauffören ( någon gång runt 1984-85  skulle jag och bästa kompisen Anna tälta en helg, men hennes lillebror med kompisar, inklusive denna busschaufför, tyckte det var kul att hela tiden dra upp tältpinnarna då vi var i tältet, så de fick visst lite stryk av oss..) och han var snäll nog att vänta de extraminutrarna, 5 minuter totalt, som behövdes i Linköping för att mor och far skulle hinna fram och att jag skulle få min tröja.
Som tack för deras ypperliga insats så fick de sprit.. =)



Har under tiden jag var borta äntligen fått info från nya jobbet.. =)
Så nu har jag mitt schema för hela hösten, kommer kännas konstigt att huvuddelen jobba måndag-fredag 8-16 och vara ledig VARJE helg =)
Himla kul ska det bli i alla fall, fast jag undrar vem som döpt ett datasystem till pingpong?? och vad är det tänkt att man ska göra i det systemet?? Låter som om det vore tidsfördrivet när man inte har mycket att göra, fast det borde väl inte vara det första man får lära sig och Pingpong ingår i första datadagen....

Pretty in pink

då har man fått lite solsken och självklart brände jag mig lite.. men det ingår ju i min sommarrutin så jag är van, det jag dock inte gillar är att det alltid kliar då man bränt sig och av någon anledning så är jag inte utrustad med armar tillräckligt långa eller tillräckligt böjliga för att kunna klia mig mellan skulderbladen.. grrr


Solo

Då var man solo i Vadstena.
Morsan o farsan begav sig just av nedåt Skånetrakten för att hälsa på släkt och lämnade mig hemma här för att vara hundvakt åt Xpo.
Ett extremt tungt jobb då han är gammal och trött och klarar inte av mer än en lite längre promenad/dag utan nöjer sig annars med att ligga i trädgården och kolla in grannarna, eller som nu ligga i soffan här och snarka så det dånar. Hmm eller det sjunger lite i fjädrarna i själva madrassen..
Han drömmer även för benen sprattlar så man skulle kunna tro att han var ute och sprang järnet.. hehe


Nu har jag i alla fall några dagars ensamhet (eller tja, syrran med familj finns ju 200 m längre bort och jag har lovat dom att de ska få njuta av mitt sällskap ikväll) vilket känns rätt skönt faktiskt och bil har jag ju också så jag kan åka dit jag vill och när jag vill.
Jag hade dock hoppats på lite solsken, för hur ska jag annars kunna använda solskyddskrämen och bikinin jag tog med mig? Kan ju i och för sig använda det ändå men det förtar liksom lite av effekten om det det är molningt och regnar.
På måndag kväll får jag sällskap i alla fall då x:et ska komma ned, han och pappsen kommer ju bra överens (de pratar ju tåg, motorer, bilar och sånt som en annan trycker på "mute"knappen åt)  sen gillar ju x:et Xpo och vise versa, himla kul det var när vi var ihop och kom hit på besök.. Xpo blev överlycklig och kom rusande mot oss sen FÖRBI mig och till x:et, jag var inte vatten värd då x:et var med, på sin höjd kom Xpo förbi 10 minuter senare då han hälsat klart på x:et och jag som alltid varit Xpos favorit innan *snyft*

Nåja vi ska i alla fall testa lite minigolf, de har ju byggt ny minigolfbana här i stan då de tagit med byggnader från stan i själva banan.. Så i en bana så finns ett litet mini-Mårten Skinnares hus, man ska tydligen slå in bollen på framsidan sen ska det trilla ut på baksidan av huset, genom dassöppningen..
(För er som aldrig sett Mårten Skinnares hus så är det ett hus från typ 1500-talet med ett inomhus dass på våning två, där dasset hänger utanför som en liten balkong/utbyggnad och där man sket rakt ned (ca 4m) i vattnet som på den tiden tydligen gick upp till husknuten.)
Sen ska tydligen slottet också finnas med där också, har inte kikat närmare än men i veckan som kommer nu lär det bli utmaning av stora mått med hela familjen samt x:et. Sen på onsdag är det ju "Nostalgiafton" här i stan igen, med rockabilly-liveband, gamla fina bilar och om vädret är bättre än i onsdags så hoppas ju jag på massa motorcyklar *dregel* brukar finnas väldans många fina exemplar att titta på då.

Nä nu har jag lekt turistinformatör nog för idag.. =)

sen är jag kaffesugen igen.. (jag var faktiskt uppe klockan 7 i morse.. ve o fasa)


jaja ok lite nikotinsugen också då....

Tandläkaren...

Ja då var man en tand fattigare, samt fattigare i plånboken också..

Ringde i morse till folktandvården i Vadstena i hopp att få en tid så snart som möjligt (i min tanke helst denna veckan) men blev så snopen då jag fick en tid redan på eftermiddagen.
Glad i hågen (nåja...) åkte jag dit, fick sitta och glo i väntrummet i tio minuter extra innan jag väl fick komma in.
Tandläkaren tittade och sa att min visdomstand växer ut mot kinden och därför har det spänt och jag har fått ett sår på kinden.

-Tanden måste bort..

jaja ok då, sa jag högt medans hjärnan rusade vidare i full fräs. Sprutor..... Nålar... Smärta..... Knakande.... IIIIIIIIH

10 sekunder senare så stack han mig med sprutan (och hör o häpna första sticket kände jag inte, tror kinden var bedövad av tandgnuggandet eller nått) men sen stack han i gommen och DET kändes.. Men ändå inte så illa som det känts i min skalle en liten stund innan. Sen tog de en röntgenbild och sen var det att vänta på att bedövnigen skulle sätta in.
5 minuter senare så kände jag inte längre halva gommen samt tandköttet på vänster sida, men för första gången slapp jag att hela/halva läppen domnade bort, vilket den alltid gjort vid bedövning i munnen innan.
Sen skulle han in med en "mejsel" och trycka till lite, sagt o gjort, knak knak sa det men det var överkomligt för jag kände inte ett skit..

Sen kom han med TÅNGEN.... och greppade tanden och lyfte ur den ur munnen..
För att sedan klämma dig en liten kompress. -Stäng munnen, sa tandläkaren..

ähm va? Är d klart?? säger jag (dock inte lika tydligt då jag samtidigt bet ihop om en kompress)
japp, sa tandläkare och sa att jag skulle sitta still i någon minut innan jag fick gå..

Allt som allt tog det hela 15 minuter!!! och för det betalade Jenny över 800 kronor..

Jag funderar nu starkt på att bli tandläkare för jäklar vilken lön de måste få.. 800 kronor för 15 minuters arbete (och under de 15 minutrarna tillbringade han ca 10 med journalföring av tidigare patienter......)

almost there

Idag kl 16.30 börjar min semester WEEEEEEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIIIII *dansar jigg på stället*

Livet känns just nu nästan helt perfekt.. Men som alltid finns det något som grumlar det hela..

Minns ni att jag tidigare nämnde att jag hade tandvärk? jo ser ni, detta har kommit och gått (mestadels kommit mitt i natten, på jobbet eller andra tidpunkter då det inte funkat att ringa till en tandläkare) men jag har inte kommit mig för att ringa tandläkaren. Min egna lite utredning av problemet har gett en förklaring: en visdomstand har bestämt sig för att göra ett ryck och inte längre ligga begravd allra längst bak. vilket resulterat i att alla tänder i övre vänstra käke har värkt till och från.

Det som nu har tillkommit i denna tragiska historia är att min tand allra längst bak (visdomstand ej inräknad) har ändrat läge och kanten på tanden gnuggas nu mot kinden var gång jag öppnar käften för att äta, dricka, prata och till och med då jag röker.. *muttrar* så nu har jag fått en fiiin fin blåsa som värker och det är skitkonstigt att tugga på vänster sida, vilket jag självklart nästan alltid gör (vilket jag inte lagt märke till tidigare)

nej åter till jobbet i 6.5 timmar till..

Inredningsplanering..

ok var ett tag sen jag skrev något men jag har enbart jobbat och jobbat.. All work and no play.. =(

fast nedräkningen är den stora delen just nu..

5 arbetspass till semestern (så här dags nästa vecka har jag semester tjohooooo)
8 arbetspass kvar på SOS... =)

känns himla bra och nu har vi börjat planera avskedspartyt.. supa skallen i bitar den sista augusti.. hinner jag nyktra till lagom till måndagen sen, det blir perfekt det.

Nästa vecka har jag som sagt semester, vilket börjar med att pärona kommer upp för nu har jag bestämt mig. Badkaret åker ut!

Varför ska jag ha kvar ett kar som jag enbart står i? Jag har badat 2 ggr sen jag flyttade hit och stå och vingla i det där badkaret kommer bara sluta med en olycka istället. (jag vet att man kan skruva på fötterna men av någon outgrundlig anledning så hjälper det enbart för stunden) Så nu har jag planerat in ett IKEA besök också för att införskaffa en hylla att ha i badrummet för diverse flaskor mm (jag är en tjej jag har MÅNGA flaskor)
Sen ska jag även skaffa mig nytt duschmunstycke med massage... mmmmm ;) det kommer bli najs..
Ska försöka hitta klisterlappar som passar på kakelplattorna också så att jag kan täcka över den hemskt rosa randen som går ett varv runt i badrummet. Vad tänkte människan på som valde färgerna till den här lägenheten?

Alla väggar är vita, förutom sovrummet som är ljusbeige, hall/kök/sovrum har beige plastmatta, vardagsrummet har ljust parkettgolv. Badrummet har ROSA golv och vitt kakel förutom den rosa randen *ryser* i köket har de även i det vita kaklet ovanför diskbänken klämt in en persikofärgad rand... WHY??

Nä det ska det bli ändring på.. i köket har jag bestämt mig för att hitta antingen vita eller gröna klisterlappar för kakelranden sen på väggarna ska jag måla schabloner i ljust grönt ska bara hitta en passande schablon.
I badrummet blir det nog vita klisterlappar, det kan tänkas bli blå/turkos också om jag hittar något snyggt men vad jag ska göra med den gräsliga mattan i badrummet det vet i tusan. Har du några tips så släng över dom pronto..

I sovrummet vill jag ha lite mer murrigt.. =) ska se om jag kan hitta en snygg tapet att ha bakom sänggaveln, den ska ha lite mönster och vara rätt mörk, typ vinröd (hmm fransk bordell någon?? hehe) fast inga speglar i taket för jisses vad man skulle bli skrämd om man vaknade upp och såg sig själv det första man gjorde på morgonen..

RSS 2.0